»

Vse več matičnih plošč s podporo Bulldozerju

MSI 890FXA-GD70 - vrh MSI-jeve ponudbe za AMD

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Po Asusovi zatrjeni podpori Bulldozerja oz. AMD-jevih procesorjev Zambezi na obstoječih matičnih ploščah podobne vesti prihajajo še iz MSI-ja. Slednji trdijo, da bo na obstoječih matičnih ploščah s podnožjem AM3 in veznim čipovjem iz serije 800 ali 700 mogoče nove procesorje uporabljati zgolj z nadgradnjo BIOS-a. Ta je že na voljo za tri matične plošče, medtem ko bodo izdaje za druge modele sledile kasneje, skupno število podprtih matičnih plošč pa naj bi se ustavilo pri 14. Uradni razlog za novo podnožje je po besedah AMD-jevih predstavnikov vključitev večjega števila funkcij, ki bi jih pri uporabi starih podnožij sicer morali izpustiti, a pri MSI vseeno obljubljajo precej širok nabor podprtih funkcionalnosti, kljub uporabi podnožja AM3. Popolnoma naj bi bil npr....

4 komentarji

Radeon HD 2400 za AGP

X-Bit Labs - Kljub temu, da AGP-ju že od pojava PCIe vodila napovedujejo selitev na večna lovišča luč sveta vsake toliko zagleda nova grafična kartica na omenjenem vodilu. Najnovejša grafična kartica za AGP vodilo izhaja iz rdečega tabora, saj so pri GeCube predstavili grafično kartico Radeon HD 2400 PRO za AGP. Omenjena grafična kartica je že na voljo japonskim kupcem, ki morajo za njo odšteti okoli 95 ameriških dolarjev. V prihodnosti gre pričakovati še več novih grafičnih kartic za AGP vodilo, med drugim tudi Radeon HD 2600.

Več o tem si preberite na X-bit labs.

25 komentarjev

Albatron AGP na PCIe kartica

The inquirer - Pri Albatronu očitno mislijo na vse tiste, ki so si pred kratkim kupili novo, najhitrejšo grafično kartico na AGP vodilu, imajo pa težave ob nadgradnji računalnika, ker so na vse več matičnih ploščah pojavlja PCIe vodilo za grafične kartice, medtem ko se AGP nezdržno umika.

Izdelali so namreč kartico, poimenovano ATOP, ki omogoča priklop AGP grafične kartice neposredno v PCIe režo. Kartica verjetno uporablja BR2 čip, vendar na žalost vseh lastnikov ATI grafikulj podpira samo izdelke Nvidie. Še posebej je privlačna cena - ta znaša samo 27$, vendar je čudo (trenutno) moč kupiti samo na Japonskem. Albarton bo kartice verjetno dodajal tudi svojim izdelkom na AGP vodilu.

16 komentarjev

ATI X800GT

The inquirer - ATI pripravlja novo širšemu občinstvu namenjeno kartico. Govora je o X800GT, ki bo po dosedaj znanih specifikacijah osnovana na R430PRO čipu, na katerem se bo pri taktu 392 MHz preklapljalo 160 milijonov tranzistorjev izdelanih v 0,11-mikronski tehnologiji. Kartica bo imela omogočenih 8 cevovodov ter pricinjenih 128 ali 256 Mb DDR ali GDDR3 pomnilnika s 256-bitnim vodilom in taktom 700 Mhz. Z omogočeno Crossfire podporo ATI verjetno cilja na konkurenco izdelkom Nvidie iz linije 6600GT. Ni pa še povsem jasno, ali bodo kartice na voljo samo za PCIe vodilo, ali pa se bo ATI potrudil tudi s podporo za AGP vodilo s pomočjo Rialto čipa. Več podrobnosti tukaj.

12 komentarjev

Club3D X800XL AGP

The inquirer - Na CeBitu se vsekakor dogaja dosti zanimivega - Club3D na primer veselo razkazuje okoli ATI-jevega čipa zgrajeno kartico na AGP-vodilu. Kartica uporablja ATI Rialto bridge-čip, ki je pricinjen na hrbtni strani in za svoje delovanje ne potrebuje aktivnega hlajenja. Seveda je vprašanje, koliko bo dodatni čip prispeval k ceni končnega izdelka - špekulira se, da ne več kot 10 dolarjev. Nekaj bi naj k ceni dodal tudi precej obsežen PCB. Zato se pričakuje, da bodo kartice na AGP vodilu nekoliko dražje od tistih na PCIe. Še povezava do izvirne novice, kjer si lahko tudi ogledate fotografijo kartice.

7 komentarjev

Nvidia FX5700 Ultra z GDDR3 pomnilnikom

The inquirer - Kljub temu da izid Nvidiine naslednje generacije grafičnih kartic verjetno ni oddaljen več kot mesec ali dva, namerava NVidia na tržišče poslati nove modele FX5700 Ultra, ki bodo uporabljali spominske module GDDR3, kar pomeni nižjo temperaturo, višje hitrosti in posledično zaradi zmanjšanja temperature možnost navijanja grafične kartice še više. Toda, ali resnično rabimo takšne grafične kartice tik pred izidom NV40? Nvidia vsekakor misli, da je tako najbolje.

0 komentarjev

Albatron Gigi GeForce FX5700 Ultra pod drobnogledom

X-Bit Labs - Vsem preskusom, ki se dandanes pojavljajo po internetu kot gobe po dežju, navkljub se je pridružil še en, ki so ga spisali ruski tovariši na X-bit Labs. Pod prste so vzeli Albatronov FX5700 Ultra, ki so ga testirali na dolgo in široko v sedemnajstih igrah in 3D Marku, vse skupaj pa spisali v obliki štiriindvajset(!) strani dolgega članka. Na koncu so zapisali, da se kartica odnese primerno (dobre zmožnosti navijanja, dobro hlajenje in dobri rezultati), vendar pa je zaradi hlajenja precej glasna. Za daljše branje pa odklikajte sem.

0 komentarjev

Končno spet med pisuni ...

X-Bit Labs - Zadnje čase je moj največji problem hudo pomanjkanje časa, saj je naš razred zabredel v obdobje, ko so profesorji najbolj zagreti za spraševanje in napovedovanje novih kontrolnih nalog. To ste lahko opazili tudi po moji skoraj desetdnevni odsotnosti. Vendar nič se bati. Kakor hitro bodo tu jesenske počitnice, se lahko nadejate še večje količine novic, kot do zdaj. No, da pa ne bom samo utemeljeval svoje odsotnosti, sem vam pripravil kupček bolj ali manj zanimivih novic.
Sicer že vrabci zunaj čivkajo, da bodo novi Radeoni odlični grafični čipi, vendar se moramo zavedati dejstva, da so le-ti blazno nepriljubljeni med proizvajalci grafičnih kartic. Vzrok za nepriljubljenost je Nvidia, ki vedno znova forsira proizvajalce grafičnih kartic in jim grozi, da ne bodo nikdar več naredili niti 1 grafične kartice z Nvidia čipom, če se odločijo podpreti tudi druge rešitve konkurenčnih podjetij. Zadnja žrtev "Nvidiinega režima" je ASUS, ki je še pred kratkim veselo napovedoval svoje kartice na...

0 komentarjev