»

MacWorld Expo 2006

vir: Apple
Apple - Zgodil se je zloglasni Macworld Expo 2006. Gre za dogodek, ki so ga Apple zanesenjaki nestrpno pričakovali. Steve Jobs je v svojem nastopu predstavil kup novosti.

Najprej je predstavil nove iMace, v različicah s 17" (1.83 GHz iMac, ki bo stal 1,299 zelencev) in 20" (2.0 GHz za 1,699 dolarjev). Poganjal ju bo Intelov procesor Core duo. Oba modela sta menda precej hitrejša od svojih G5 predhodnikov. Prav tako na njima teče operacijski sistem Mac OS X Tiger 10.4.4 in vse aplikacije kot nativni programi na Intel arhitekturi.



Druga novost je MacBook Pro, nov prenosnik z intelovim drobovjem, 1.67 GHz različica s 15" zaslonom in pa 1.83 GHz, s 15" zaslonom. Oba MacBooka bosta imela vgrajeno iSight kamero na vrhu zaslona. Še ena novost pri MacBookih pa je MagSafe, ki ni nič dugega kot...

49 komentarjev

HIPerWall

MacSlash - Kakšna se vam zdi ideja igrati na zaslonu, ki ima 0,2 milijarde pik? Da, 200 milijonov oz. 200 Megapixlov. Zadeva je v bistvu preprosta. V temle primeru potrebujete le 50 LCD zaslonov (podatka o modelu oz. proizvajalcu nisem zasledil) s sposobnostjo prikazovanja 4 Megapixle, za vsak zaslon (torej spet 50) pa še PowerMac računalnik z dvema 2,75 GHz procesorjema ter nVidia 6800 Ultra grafično kartico. Vse skupaj začinite še z diskovnim bazenom, ki obsega 10 Terabajtov prostora.



Ta zverinatm počiva v kalifornijskem inštitutu za telekomunikacije in informacijske tehnologije ( http://www.calit2.net/), vse skupaj pa je stalo skorajda 400.000 ameriških dolarjev, ki jih je prijazno odstopila državna fundacija za znanost.

Vseh zaslonov niso kupili...

19 komentarjev

Millenium Falcon Mini

Millennium Falcon Mac mini

Slo-Tech - Vsi ki poznate Star Wars in ste gledali katero od Epizod IV, V oziroma VI, gotovo poznate tudi Millenium Falcon. Ta mala, a izredno hitra vesoljska ladja je prilubljena lupina za veliko modifikacij, ta pa je neka posebnega.

Morda si boste rekli, 'Saj je samo še ena modifikacija,' a ko imate v ohišju Mac Mini, v pilotski kabini iSight web kamero, zadnja vrata, ki se odpirajo, ponujajo dostop do optičnega pogona ter gumba za vklop, med 'rogovi' spredaj pa imamo prostor za priključitev iPod Shuffle, je ta modifikacija nekaj več. Vse skupaj lahko v igračo za približno pet slovenskih tisočakov vgradimo v približno treh urah.



Še izvorna novica in povezava do članka.

6 komentarjev

Še ena modifikacija Radeona

Radeon modifikacija

vir: Chip Online
Chip Online - Tudi pri Chip Online so se odločili, da bodo naredili sedaj že dobro znano modifikacijo Radeon 9500 v Radeon 9700 (ki smo jo premlevali tudi na forumu). Obdelali so strojno in programsko rešitev ter bili presenetljivo uspešni. Od desetih različnih kartic (dve s 128 MB pomnilnika in osem s 64 MB) so se problemi pojavili le pri eni, ostale pa so delovale odlično. Če vem je nemščina blizu, preberite izvirnik, za ostale pa je v angleščino prevedel Google. Nesvetovljanom žal ostane le galerija slik.



Hvala gonilniku za povezavo.

13 komentarjev

Še ena modifikacije miške

Bastardize - No, še ena modifikacija mišk prihaja z Bastardize.neta. Osnovne barve M$ Intellimouse Explorerja so se jim zdele preveč dolgočasne in so se ubogo miško odločili prebarvati v bolj agresivne barve. Ali vam je zadeva všeč ali ne presodite sami, meni osebno pa so kar nekako bolj všeč originalne barve. Kaj naj rečem... pač nisem velik ljubitelj (umazano) rdeče barve [;)].

5 komentarjev