»

Nintendo Revolution bo odslej Wii

Slo-Tech - Težko pričakovana Nintendova konzola, ki smo jo doslej poznali pod imenom Revolution, je dobila uradno ime: Wii. Po besedah proizvajalca, ime Wii, ki zveni enako kot we (angleško: mi), predstavlja, da je nova konzola namenjena vsakomur, poleg tega poudarjajo, da si besedo Wii z lahkoto zapomnijo vsi, ne glede na jezik, ki ga govorijo. Več o Nintendovi novi konzoli, ki bo predstavljena predvioma letos novembra, lahko preberete tule.

Izvorna novica na Nintendo-Europe.

28 komentarjev

Delujoč model hiperprostorskega pogona

Slo-Tech - Prijavitelj patenta za t.i. pogon warp se je znašel pred težko nalogo: patentni preizkuševalec mu je naložil, da predstavi delujoč model prijavljenega izuma.

Upajmo, da bo prijavitelj čimprej izdelal opisano napravo. Mnogi inženirji po svetu že čakajo, da si ogledajo patent, saj bo izum pomenil pravo revolucijo na področju potovanja po vesolju in nas končno ponesel izven našega kilavega osončja, če avtor ne bo dovolil prej, pa vsaj čez 20 let, ko bo patent postal javno dobro.

Naslednji logični korak je seveda patent za osebni teleport. Upajmo, da nadebudni inženir vsaj prijavo že piše, če že ni zgradil delujočega modela.

70 komentarjev

Nintendo GameBoy Micro

PC World - Majčkene stvari so očitno v modi. Tako je Nintendo predstavil najnovejšega člana družine GameBoy. Naprava je manjša od kompleta kart, Nintendo pa zatrjuje, da je prav tako zmogljiv, kot njegovi večji bratje.

Zaslon je po diagonali velik 2 palca, Nintendo pa pravi, da bodo izdali tudi različne plastične preoblekice, s katerimi bomo gizmota lahko polepšali. Micro bo izšel ob 20 letnici igre Mario Bros, zato mu bodo tudi priložene 3 igre iz te serije.

Več preberite TUKAJ

2 komentarja

Nintendo patentira prisebnost

Slo-Tech - Še ena izmed zanimivih patentnih cvetk. Namreč uspelo jim je patentirati norost oz. stopnjo prisebnosti.

Svoj patent primerjajo z drugimi statistikami ki se pojavljajo v igrah zvristi označene kot RPG (Role-playing Game). Namreč v takih igrah se za posamezen lik meri več statistik (npr. zdravje, inteligenca, mana, moč...). Kot eno izmed takih statistik je Nintendo tudi patentiral stopnjo norosti.

STR 12, DEX 18, WIS 12, INS 8.... You're not insane enough to enter this door.

19 komentarjev

Apple patentiral Maca tabletko!

Slashdot - Ameriški patentni urad (vdih ... tokrat ne gre za softverski patent ... izdih) je Applu podelil patent s številko D504,899, pod katero se skriva skrivnostno poimenovana "elektronska naprava". Kot je razvidno iz opisa in skic gre za Applovo izvedenko tabletke, saj je med opisom celo omenjen HP Compaq Tablet PC in še nekatere druge naprave. Izvirna novica z nekaj ne-preveč mikavnimi slikami.

10 komentarjev

Patent tedna: vdorobran

Beta News - Ali po domače "fajrvol". Avtorstvo tega strašno inovativnega izuma, ki beleži "sledenje omrežnih dogodkov" (po domače: zapisovanje časa in IP naslova oddaljenega računalnika v dnevniško datoteko) si je pripisal McAfee. Mimogrede, isto podjetje je pred 4 leti "izumilo" tudi avtomatske posodobitve svojega programa. Še izvirna novica in povezava na patentno vlogo.

Ste se že zahvalili Włodzimierzu Marcinskemu?

63 komentarjev

Boj z mlini na veter ali kako preprečiti snemanje filmov

več strani - Verjetno mi ni potrebno razlagati, kaj so t.i. "cami", ki se hitro po izidu filma v ZDA znajdejo na različnih spletnih straneh, kakor po drugi strani ne začudenja, kdo jih zaradi njihove nizke kvalitete sploh gleda. Ampak, včasih je ekskluziva pomembnejša, in če lahko tako na nepošten način še kdo zasluži, za ljudi potem res ni ovir.

Tako je razmišljala tudi trojica gledalcev filma The Day After Tommorow, ki je film na treh različnih koncih v Los Angelesu in Kanadi snemala s kamkorderji. Zaradi zakonodaje, ki v omenjenih državah to prepoveduje, so posredovali uslužbenci, in posameznike pridržali. Sledilo je seveda moralno poročila MPAA, kako je omenjeno počenje kaznivo.

Slashdot pa tudi poroča, da je Sony razvil način, kako omenjeno početje onemogočiti in ga tudi patentiral. Podobno razmišljajo tudi pri Cinei, kjer so razvili sistem, ki z modulacijo slike film na kameri naredi neuporaben.

Sicer vse lepo in prav, samo poraja se mi vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi filmi...

18 komentarjev