»

Nadgraditev v podporo HyperThreading

Tom's Hardware - Intelova multiprocesna pogruntavščina HyperThreading se uporablja danes v kar nekaj njihovih procesorjih, ki pa za svoje delovanje zahtevajo ustrezne matične plošče. Seveda jih lahko namestite tudi v ostale Socket 478 matične plošče, a HT-ja žal ne boste mogli uporabljati. No, če spadate med tiste reveže, katerih plošča HT-ja ne podpira, nikarte v jok in na drevo. Na Tom's Hardware so stestirali PowerLE PL-iP4, ki je pravzaprav vmesnik med ploščo in procesorjem, ki vam pričara vse čare HT-ja. Oziroma naj bi. Klik!

0 komentarjev

HyperThreading povsod?

X-Bit Labs - Kot smo poročali v novici o HyperThreadingu pred kratkim, ta tehnologija bo uradno podprta le v najnovejših ploščah. No, to seveda tako ne more biti in pojavilo se je podjetje, ki ponuja adapter (prilagojevalnik? [>:D]), ki omogoča uporabo Pentium4 procesorjev ter te tehnolgije tudi na starejših ploščah. Podjetje, ki si je s svojim PL-iP4 izdekom drznilo "zoperstaviti" Intelovi politiki, se imenuje PowerLeap. Kakorkoli že, ne pozabite na sledeča dejstva:
  • Ob uporabi tega adapterja boste potrebovali poseben hladilni sistem
  • Novejši Penitumi4 porabijo tudi do 70A in več elektrike, česar vse starejše plošče ne zmorejo.
Originalna novica.

2 komentarja

Power Leap PL-iP3 pretvornik

Aware Magazine - Da, prav ste prebrali. Že kar dolgo časa je od tega, odkar je Power Leap napovedal svoj pretvornik, s pomočjo katerega bodo delovali tudi Tualatini v starejših ploščah. Podjetje pa ni ostalo samo pri napovedih, ampak je svoje napovedi tudi uresničilo tako smo bili pred kratkim priča izidu pretvornik PL-iP3, ki je narejen za režo Slot 1. DA bi Power Leap naredil pretvornik bolj privlačen, mu je dodal še procesor Celeron, ki deluje s frekvenco 1.2 GHz. Naslednja dobrota, ki jo je ponudil Power Leap pa je še podpora SMP, kar pomeni, da lahko v stare plošče BX, ki imajo dve reži Slot 1 vtaknemo dva pretvornika s procesorjema, ki podpirata večprocesorsko delovanje in že imamo dokaj poceni SMP sistem. Vendar pa je to samo delček dobrot, ki jih ponuja PL-iP3. Ostale funkcije je opisal Awaremag v opisu, ki obsega 6 strani.
Dočakali smo pretvornik za režo Slot 1, počakajmo še pretvornik za Socket370 . ...

5 komentarjev

Tualatin v Slot 1? Nič lažjega

X-Bit Labs - Vsi tisti, ki ste lastniki Slot 1 matičnih plošč z BX naborom in imate v mislih nadgradnjo na procesorje Tualatin, nikar ne mečite stran svojih plošč, saj podjetje Power Leap pripravlja poseben pretvornik PL-iP3/T, ki bo Tualatinčka pripravil do delovanja tudi na naboru BX. Na papirju izgleda zamisel kar v redu, kako pa se bo stvar obnesla v praksi, pa bomo videli, ko bo stvar prišla v prodajo.

1 komentar

FCPGA pretvornik

Overclockers Australia - Ja, nekam zastarel naslov novice, kajne? No ja, ni čisto tako. Zasledil sem test enega od teh pretvornikov, natančneje test PowerLeapovega PL-iP3 pretvornika. Posebnost tega pretvornika je, da lahko FCPGA procesorje uporabljamo tudi na ploščah, ki temeljijo na Intelovem LX440 čipovju. Če želite zvedeti več o tem, kliknite tukaj.

1 komentar