»

WSJ: Applov avtomobil do leta 2019

The Wall Street Journal - Da Apple misli zelo resno z razvojem samovozečega avtomobila, smo se letos lahko prepričali že pri iskanju lokacije za testiranje. Z načrti za nekaj let v prihodnosti je sicer tako, da se lahko uresničijo ali pa tudi ne, a če gre verjeti Wall Street Journalu, bo Apple prva tovrstna vozila predstavil leta 2019. Projekt naj bi v Cupertinu dobil zeleno luč in rok za dokončanje 2019.

Ekipa 600 ljudi, ki delajo na projektu Titan, se bo potrojila, kar nakazuje vstop na trg avtomobilov. Prva vozila sicer ne bodo povsem avtonomna, temveč nekakšni hibridi, ki bodo še vedno potrebovala človeško interakcijo. Avtonomno vozilo je malce bolj dolgoročni cilj. Tisti bolj skeptični v podjetju dvomijo, da jim bo do leta 2019 sploh uspelo pripraviti vozilo, ki bo naprodaj. Ogromni...

56 komentarjev

Največje (in najdražje) "ohišje" za iPod Nano

engadget - Mitsubishi je, žal le za domače tržišče, predstavil eno največjih in potencialno najdražjih ohišij za iPod Nano. A nedvomno tudi najbolj uporabno: mali prikupen avtomobilček, ki sliši na ime i - fonetično brano v angleščini: oko.



Pravzaprav gre za omejeno serijo "i Play edition", ki si jo lahko omislite v iPod beli in črni barvi za doplačilo. Avtomobilček že ima vgrajen 30Gb trdi disk. Seveda so tu, za jabolčno modno osveščene, še popolnoma nepomembni podatki: vozilce je lahko gnano na dvoje ali vsa štiri kolesa, z motorjem prostornine nekoliko manjše od buteljke vina, 64 konjičkov je skritih v prtljažniku (tako kot SMART), šest zvočnikov, navigacija... Test brezipodnega vozilca, HDTV filmček in slike so dostopne na japonski strani Nihon Car, v angleščini....

10 komentarjev

Obilo novosti iz Appla

Apple - Po tem, ko smo nekaj dni nazaj le ugibali ob govoricah, je danes dejansko prišlo do predstavitve nekaj novih izdelkov iz Cupertina.

Najprej je tukaj nova različica programa iTunes pod zaporedno številko 5. Opremljena je z rahlo izboljšanim izgledom, novo vrstico za iskanje in Smart Shuffle funkcijo (več vpliva na naključno predvajanje pesmi), omogoča pa tudi sinhronizacijo koledarja in kontaktov z Outlookom, organiziranje playlist v mape in omejevanje vsebin, namenjeno zaskrbljenim staršem.

Naslednja novost je dolgo pričakovani iTunes mobilni...

51 komentarjev

Govorice o novih iPodih

ThinkSecret - Apple sicer ni še ničesar potrdil, a po različnih kotičkih interneta krožijo (po nekaterih navedbah dokaj preverjene) napovedi o novih glasbenih predvajalnikih. Prenovljena bi naj bila predvsem iPod Mini in iPod Shuffle.

Prvi bo namesto trdega diska opremljen s flash spominom, krasil pa ga bo tudi barvni zaslon z manjšo diagonalo in višjo resolucijo. Cene bodo ostale bolj ali manj enake, dimenzije bodo kakšnih 20-25% manjše, pojavil pa se bo tudi 8 GB model.

Najmanjši pripadnik iPod serije, Shuffle, bo v prihodnosti morda na voljo s kapaciteto dveh gigabajtov, kar bo po besedah ThinkSecreta povzročilo tudi znižanje manjših verzij (70 dolarjev za 512 MB in 100 dolarjev za 1 GB).

Govori se tudi o video iPodu, a je vse še zavito v meglo, tako da raje počakajmo na prihodnji teden, ko namerava Apple v navezi z Motorolo predstaviti nove mobilne telefone s podporo za iTunes. Omenjeni modeli takrat najbrž še ne bodo predstavljeni, a gotovo bodo opisane govorice vsaj delno potrjene...

7 komentarjev

Mazda z USB ključem

EverythingUSB - Pri Mazdi pripravljajo nov model Sassou (zaenkrat gre še za konceptni avtomobil) razgibanega izgleda, namenjen mlajši, digitalno ozaveščeni populaciji. Od različnih zanimivih detajlov prav gotovo v oči najbolj pade način vžiga - namesto običajne cilindrične ključavnice bo avto uporabljal USB ključ. Ta ne bo namenjen zgolj zagonu motorja, saj bomo nanj lahko naložili tudi načrt potovanja in sveže glasbene datoteke. Več preberite v izvirni novici.

31 komentarjev

Mac x86 - še ne tako kmalu?

MacRumors.com - Apple je prejšnji teden s podjetjem Freescale podpisal pogodbo za dobavo njihovih PPC procesorjev do konca leta 2008.

Omenjena pogodba se ne sklada s prejšnjimi obljubami, v katerih so navajali, da bodo do konca leta 2007 celoten prodajni program prestavili na x86 platformo z Intelovimi procesorji, vsekakor pa je možno, da si Apple želi samo zagotoviti rezervne dele za kritje garancije starejših modelov.

Dokler čakamo na uradno izjavo o dogodku, lahko več podrobnosti izveste iz izvorne novice.

2 komentarja

Apple iPod tudi v avtomobilih

PC World - Apple je dosegel, da bodo trije japonski proizvajalci avtomobilov - Nissan, Mazda in Daihatsu v svoje avtomobile letnik 2006 pričeli vgrajevati povezovalna mesta za priključitev iPoda. Steve Jobs je izjavil: "We work very closely with automobile manufacturers because your car is a great place to listen to your IPod."

Sistemi bodo narejeni tako, da se bo iPod direktno povezal na zvočni sistem avtomobila. Tudi BMW, Smart, Alfa in Mini delajo na podobnih sistemih.

iCar je na pohodu [:D]

31 komentarjev

Longhorn ne bo maral iPoda

Google News - Če smo pred dnevi poročali, da si je Microsoft sprva zadal previsoke cilje za naslednja Okna in zato osiromašil razvojni načrt, tokrat predstavljamo morebitno novost Longhorna, ki doslej še ni bila omenjana. V Redmondu namreč razvijajo tehnologijo, s katero bodo podjetja lahko svojim uslužbencem onemogočila uporabo naprav za izmenjavo podatkov.

Ko so na trg prodrli USB-ključi, predvajalniki digitalne glasbe in podobne prenosne naprave, je začela sive lase povzročati možnost kraje podatkov in okužbe računalnikov z virusi. Tovrstne naprave se lahko pohvalijo s čedalje večjo kapaciteto nosilcev in hitrostjo prenosa podatkov, zato Microsoft zagotavlja, da bo uporaba teh naprav v prihodnje manj liberalna. Še ostali viri.

22 komentarjev

iLinuxPod

Wired News - Verjetno vas večina pozna Applov prenosni mp3 predvajalnik iPod. Najbrž pa ne veste, da je mala stvarca sposobna poganjati pravi linux.
No, tega verjetno ni vedel niti sam Steve Jobs. Programerju Bernardu Leachu na tej strani pa je uspelo priljubljeni OS spraviti na iPoda. Zaenkrat še ne zna početi nič pametnega, vendar dan ko bo funkcioniral kot pravi PDA in še kaj več verjetno ni daleč.

0 komentarjev