»

Chrome s podporo preoblekam

Vojaška maskirna tema

vir: CNet
CNet - Kljub minimalističnemu izgledu temno modra barva okrog zavihkov Chromea ni po godu vsem uporabnikom. Z nekaj hekanja, podobnega vklopu podpore za razširitve, je bilo drugačne teme mogoče uporabljati že prej, zdaj pa bodo le-te postale tudi uradne. Teme podpirata zadnji razvojni različici, 3.0.195.3 in različica z nekaj popravljenimi hrošči, .4. Teme je mogoče enostavno vklopiti in menjati v nastavitvah, kjer se nahaja tudi gumb, ki bo v prihodnosti vodil na stran z zbirko tem, a trenutno vodi na prazno stran.

Čeprav grafiko teme uporablja le naslovna vrstica, se v barve, podobne njej, odene celoten brskalnik. Aktiven zavihek se prav tako obarva v to barvo, medtem ko so zavihki v...

5 komentarjev

Izšel Safari 3.2

Apple - Apple je včeraj izdal novo različico svojega spletnega brskalnika, Safari 3.2. V njej je zakrpal ducat varnostnih pomanjkljivosti, zato Apple svetuje, da novo verzijo obravnavajo kot kritični varnostni popravek in namestijo vsi uporabniki Safarija. Na voljo je za operacijske sisteme Windows XP, Vista, Mac OS X 10.5 Leopard in Mac OS X 10.4 Tiger. Seznam popravkov in izboljšav je na Applovih straneh. Klik!

8 komentarjev

Nevarni Mišek

vir: Gizmodo
Gizmodo - Zadnja miška, ki so jo izdali pri Applu, se je imenovala po risanem junaku Mogočnem Mišku, vsebovala pa je nekaj zanimivih in obenem čudnih inovacij (kroglica namesto koleščka, zvočnik za umetni klik). Nedavno pa je Apple posodobil tudi svojo linijo prenosnikov in med drugim predstavil črnega MacBooka, niso pa pripravili miške, ki bi mu barvno ustrezala. To so izkoristili fantje in dekleta pri MacMice ter izdali Nevarnega Miška.

Izdelek je precej jabolčno dizajniran, opremljen je s samo dvema gumboma in koleščkom, pod pokrovom pa se skrivajo močnejši možgani -- laserski senzor z 1.600 DPI, kar kljub pomanjkanju dodatnih gumbkov postavi miško pred konkurenčen izdelek iz...

18 komentarjev

Mogočni mišek na pohodu

jabuk.net - Apple nas pogosto rad preseneti in danes je spet eden od tistih dni, ko se zdi, da je pekel zmrznil. Apple je namreč danes predstavil miš imenovano Mighty Mouse (mogočna miš), ki ima, ne le dva gumba za levi in desni klik, temveč tudi, novo kroglico na vrhu ob kateri se zdijo koleščki na ostalih miškah zastareli. In to še ni vse... [:)] Če jo stisnete ob strani s tem aktivirate Dashboard (ob pogoju, da imate OS X 10.4 Tiger), gumbe pa lahko tudi preprogramirate, da izvedejo funkcijo katero želite. Poleg tega, da deluje na OS Xu, kot USB miš brez problema funkcionira tudi v Windows okolju. Najbolje, da se na dolgo in široko seznanite z Mogočnim miškom!



Poleg tega bo miš zadovoljila tudi oboževalce Vojne zvezd, saj jo Apple oglašuje kot miš z "force sensing" tehnologijo. Naj bo sila z njo!

109 komentarjev

Tokrat uradno, Tiger

jabuk.net - Apple je danes uradno najavil izid nove različice operacijskega sistema Mac OS X 10.4 Tiger. Na voljo bo 29. aprila, se pravi čez 17 dni. Kot je znano, so novosti Spotlight, Dashboard, xCode 2.0, Automator, Core Image, Core Data in številne druge. Prav tako se je stran proizvajalca ovila v nenavadno črnino, ki predstavlja nov operacijski sistem. Povezava!

Redmond start you photocopiers!

11 komentarjev

Breztipkovna miš™

Overclockers Australia - Za vse šefe megakorporacij, ki imajo računalnik na mizi samo zato, da pozirajo pred kamerami ter v bistvu ne vedo, s katerim gumbom se za vraga prižge gizma. Za vse destruktivne šestletne brate in sestre, ki vedno kliknejo napačni gumb na miški ter s tem povzročijo nepopravljivo škodo. Torej - za vse, ki prave miši ne smejo držati v roki, četudi se gre za preživetje človeške vrste, je tukaj Stupida Mouse, miš brez gumbov. Slogan podjetja? Česar Janezek ne more klikniti, s tem Janezek ne more uničevati. Smešno... :D

0 komentarjev

Logitech Cordless Freedom Optical

Hardware Extreme - Pri Hardware Extreme so si pobliže ogledali nov Logitechov kompletek brezžične optične miši in brezžične tipkovnice.
Tipkovnica ima povsem nov dizajn, je črna in zelo tanka. Seveda ima dodane tudi razne sklope tipk, za lažjo dosegljivost različnih funkcij, ki se nahajajo, za internet levo in desno zgoraj, za multimedijo zgoraj v sredini (za nastavljanje glasnosti je vgrajen vrteč se gumb), na skrajno levo stran tipkovnice pa so dodali še iNav - kolešček s podobno funkcijo kot tisti na miši.
Miš pa je zelo podobna že poznanemu Logitechovemu glodalcu, ki smo ga na Slo-techu že testirali, le da je ta v kompletu črn.
Komplet se obnese zelo dobro, test z veliko slikami pa si lahko ogledate tukaj.

Za konec pa še namig... tak test boste kmalu lahko prebrali tudi v slovenščini .

0 komentarjev

Viini gonilniki

VIA - Hja.. danes je zopet eden od tistih dni, za katere je zančilno močno pomankanje novic, pa še jaz moram trpeti z neko Cirrus logic grafično, ki zmore celih 256 barv... Heh, vsaj moja kishta zopet dela in lahko tipkam na svojo tipkovnico.

No ja, dosti jamranja. Via je izdala članek, o tem, kateri gonilniki so najprimernejši za njihove matične plošče. Pojavlja se samo en problemčič, za več ali manj vse svoje plošče priporočajo gonilnike 4 in 1, verzijo 4.28V. Sicer ne vem ravno dobro, kaj je namen tega članka, a morda boste izvedeli kaj zanimivega.

0 komentarjev