»

nVidia proti NGOHQ.com

Slo-Tech - Proizvajalcu grafičnih kartic je očitno spletna stran NGOHQ.com trn v peti, saj le-ta ponuja modificirano različico nVidiinih gonilnikov za grafične kartice, ki omogočajo podporo tudi starejših grafičnih kartic. Sklicujoč se na DMCA zahteva nVidia odstranitev omenjenih gonilnikov s spletne strani, v primeru, da NGOHQ.com tega ne stori, grozijo s tožbo. Slednji so v odgovor na nVidiine grožnje med drugim zapisali, da se nahajajo njihovi strežniki v Izraelu, kjer nVidia nima pravne podlage za zahtevo po odstranitvi gonilnikov. Več o tem si preberite na NGOHQ.com.

40 komentarjev

Nova anketa: Koliko denarja ste odšteli za stol, na katerem sedite pred računalnikom?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, koliko grafičnih kartic riše sliko na vašem primarnem računalniku. Odgovori so, po mojem mnenju, presenetljivi. Po SLi rešitvi (torej uparjanje dveh grafičnih kartic, podjetja nVidia) je poseglo zgolj 16 uporabnikov, ATi-jev produkt Crossfire pa uporablja 7 uporabnikov (skupaj pičlih 3% oddanih glasov).

Sliko na mojem primarnem računalniku mi riše:
1 grafična kartica96%
(880)
računalnik poln grafičnih kartic (2 ali 2 samostojni)2%
(17)
SLI2%
(16)
Crossfire1%
(7)
Skupaj glasov: 920


Če za Crossfire lahko rečemo, da se nad rezultatom ne čudimo (precejšnje porodne težave, predvsem manjko ustrezne matične plošče, kar pa v tem trenutku ne bi smel biti več problem), pa so pri SLi sistemih, ki so na trgu že kar nekaj časa, uporabniki očitno ocenili, da se jim pohitritev, ki jo prinese uparjanje grafičnih kartic, ne splača. Verjetno bodo SLi in Crossfire sistemi postali popularnejši, ko bo drugi grafični procesor izračunaval fiziko (npr. Havok FX).

Tokrat...

77 komentarjev

GeForce 7800 GS AGP

Hartware.net - V gonilnikih za grafične kartice podjetja nVidia se je na seznamu podprtih kartic, v neuradni verziji 83.40, pojavila tudi različica 7800 GS na vodilu AGP:

NVIDIA_BR02.DEV_00F5.1 = "NVIDIA GeForce 7800 GS"
Da gre za AGP različico, naj bi vedeli po oznaki BR02, ki označuje vezje za pretvorbo signalov PCIe v AGP (bridge).

Kartica naj bi bila na voljo 2. februarja, z naslednjimi specifikacijami: GPU bo tiktakal na 350 MHz, pomnilnik s 256 bitno pasovno širino pa pri 1000 MHz (efektivno). Ostali podatki so na voljo na zgornjem naslovu, vendar pa ostajajo do uradne predstavitve samo ugibanja. Pri pričakovanju na predstavitev, ne smemo pozabiti, da je nVidia uradno zanikala obstoj 7800 GS za PCIe.

To bo najzmogljivejša izvedenka za AGP vodilo in bo prevzela krono 6800 GS, saj so zmogljivejše kartice, zgrajene okrog NV40, sila redke. 6800 Ultra že dolgo ne delajo več, medtem ko se 6800 GT še morda kje dobi.

Na izid bo gotovo vplival še ATi s svojo ponudbo v segmentu, ki počasi, a...

24 komentarjev

Nvidia opušča podporo za starejše grafične kartice

The inquirer - V kolikor si (še) lastite kakšno staro grafično kartico podjetja nVidia, ne pokušajte z nalaganjem gonilnikov, označenih s številko 75 ali višjih. Nvidia je namreč opustila podporo za grafične kartice iz serij Geforce 2, Quadro 2 in nižje. Uraden seznam nepodprtih kartic najdete na tem spletnem naslovu.

Nadaljnja podpora vsekakor ni smiselna, saj ob hitrem razvoju tehnologije na področju grafičnih kartic omenjeni modeli spadajo bolj v muzej kot pa v sodobna računala. Lastniki teh kartic pa se bodo morali v prihodnje zadovoljiti s starejšimi različicami gonilnikov. Ali pa kupiti novo grafično kartico [:D].

32 komentarjev

Forceware 77.72

Slo-Tech - Nvidia je po dolgem času uradno izdala novo verzijo gonilnikov za svoje grafične kartice.

Novosti v tej reviziji so obsežne:
  • Podpora za GeForce 7800 GTX in GeForce 6200 AGP
  • Izboljšani preformansi v SLI načinu ter boljša SLI podpora in optimizacija za nove igre
  • Kompatibilnost z Intelovimi in AMDjevimi dvojedrnimi procesorji
  • HDTV nastavitveni zaslon s predogledom
  • Celotzaslonski HDTV underscan control panel omogoča optimalno uporabo HD televizij z Windows namizjem
  • Omogoča izbiro med ohranitvijo in odstranitvijo profilov ob posodobitvi gonilnikov
  • Izboljšana TurboCache™ zmogljivost
  • Podpora za "inverse 2-2 pulldown detection and correction" ob uporabi PureVideo dekoderja
  • Več nadzora pri ustvarjanju timingov za digitalne ravne zaslone
  • Podpora za nView Desktop Manager v Windows Remote Desktop
  • Podpora za Microsoft DirectX 9.0c in OpenGL 2.0

30 komentarjev

ForceWare je tu

Nvidia - Danes je nVidia med ljudi izvrgla združene "gonilnike" ForceWare za svoja čipovja, oziroma bolje rečeno navijalsko orodje za matične plošče z njihovimi čipovji. Vsi tisti, ki imate enega izmed naslednjih naštetih čipovij (nForce2 Ultra 400, nForce2 400, nForce3 Pro 150 ter nForce3 150) in je v vas vsaj malo navijalca oziroma "tweakerja" si ta 5 MB velik paket po hitrem postopku " dolpotegnite". Kaj boste lahko počeli? Veliko nastavitev iz BIOSa je prenešenih direktno v Windows okolje in ponovni zagon ni potreben, opazujte temperature in podobno. Dolpoteg!

Za novico se zahvaljujem članu moi.

27 komentarjev

nVidia izdala ForceWare

Tweak Town - Na Tweak Townu so v svojem poročilu iz Comdexa objavili novico, da je nVidia predstavila nadomestilo sedajšnjemu Unified Driver. V paketu ForceWare, se bodo nahajali gonilniki tako za grafične kartice, kot za matične plošče. Večje presenečenje pa je to, da bo v paketu tudi že pred časom najavljeni pripomoček, s katerim bomo lahko nastavljali in navijali nForce2 matične plošče kar iz operacijskega sistema, program se bo imenoval kar nV System Utility.

Še povezava. Novico je uradno potrdila tudi nVidia.

14 komentarjev

9x GeForce FX

Nordic Hardware - Na Nordic Hardware so spisali test devetih grafičnih kartic podjetja nVidia, natančneje družine kartic GeForceFX, od modela FX5200 Ultra do FX5900 Ultra, proizvajalcev ABIT, Gainward, Innovision in Creative. Za primerjavo so dodali še tri grafične kartice podjetja ATi, Radeona 9600 Pro, 9800 in 9800 Pro. Če se odločate za nakup nove grafične in še vedno ne veste katere, je ta test pravi za vas. Prijetno branje!

2 komentarja

Muzej paketov

Slashdot - Ok, videli smo že muzeje starin, pa muzeje sodobne umetnosti, pa računalniške muzeje, pa še kakšne, ampak tale je pa definitivno najbolj obskuren muzej, kar sem jih kdaj videl.
Gre za muzej pokvarjenih TCP/IP paketov, ki so jih ljudje našli v najbolj odročnih in zatemnjenih kotičkih Mreže. Vse od takih, ki jim mankajo glave, do špijonskih in takih, ki jih je popačil zlovešč hardware. Spet drugi so po spletu prečudnih okoliščin pristali na napačnem koncu sveta, kjer bi bržkone dočakali svoj bridki konec, če jih ne bi nekdo opazil s TCPdumpom in jih rešil pred gotovo pogubo. Splača se prebrati tudi uvodno besedilo na vrhu njihove strani.
Svashta!

0 komentarjev