»

DFI pripravlja naslednika LANPartya za Intel

DFI P35-T2R

The inquirer - Dobro znane serije mamaplat DFI LANParty ni potrebno posebej predstavljati, saj jih poznamo zaradi ogromnega navijalskega potenciala.

Sedaj prihaja naslednik znan kot P35-T2R, ki bi znal zasesti prestol. Prve ocene navijalskih sposobnosti obetajo ogromno, predvsem na račun dviga frekvence FSB-ja. Takoj, ko bo hladilni sistem z vročimi cevkami končan, gre plošča v proizvodnjo.

Izvorna novica.

16 komentarjev

Sunbeamtech Zorro

BigBruin - Na področju računalniških ohišij primanjkuje inovativnosti -- standarden razpored komponent šteje že dosti let, novejši izdelki pa ga delajo zgolj bolj dostopnega (kletke za diske, tirnice za pogone, pladenj za matično ploščo...), a revolucionarnih sprememb v konceptu ni in ni. Intel je nekaj let nazaj sicer poskušal z BTX-om, ki pa je generalno gledano kljub temu, da je bil dobro zastavljen, požel ravno toliko uspeha kot istoimenski Tomosov model.

A vendar se svetle izjeme vedno najdejo, številni proizvajalci so prednosti BTX postavitve komponent analizirali in jih poskušali udejanjiti...

10 komentarjev

DFI Lanparty nF4 pod termogledom

BigBruin - Precej znano dejstvo je, da se marsikatera komponenta v računalniku precej segreva. Niti matične plošče niso imune na ta pojav in nekaj ljudi pri BigBruin je zanimalo kaj natanko se segreva na dveh izmed trenutno najpopularnejših matičnih plošč.

Opremili so se z Mikronovo infrardečo kamero ter posneli DFI Lanparty nF4 Ultra-D in SLI-DR plošči. Slike so razkrile precej zanimivosti o toplem notranjem življenju teh plošč, zato si članek kar preberite.

17 komentarjev

Intervju z Andyjem Heidelbergom

vir: Crucial
BigBruin - Na BigBruin so opravili zanimiv intervju z Andyjem Heidelbergom, enim vodilnih inženirjev v Crucialu. Crucial je, kot verjetno veste, pododdelek giganta Micro Technology, ki trenutno obvladuje svetovni pomnilniški trg. Beseda je tekla o njihovih izdelkih, njihovem mnenju o navijanju in prihodnosti pomnilniških tehnologij. Andy se je dotaknil še zabrisane meje med Crucialom in Micronom ter pojasnil, kakšno je v resnici sodelovanje teh podjetij. Intervju.

0 komentarjev

Klez v State Departmentu

Vnunet - Ja, niti najboljši niso imuni [:D]. V eno od pisarn ameriške uprave se je namreč uspešno prikradel virus Klez ter se pod krinko uradnih dokumentov razposlal naprej. Klik!

Malo za hec: ob vsej (pregovorni!) neumnosti Američanov se slednji še sprašujejo, kako je do tega lahko prišlo in so sprožili obsežno preiskavo.

4 komentarji