»

Office 365 v javni beti

vir: CNet
CNet - Lani predstavljena storitev Microsoft Office 365, ki ponuja spletno verzijo pisarniškega paketa, je dovolj napredovala, da je od danes dostopna kot javna beta. Na voljo je v 38 državah in 17 jezikih, med katerimi pa Slovenije in slovenščine še ni. Končna uradna verzija bo izšla še letos.

Z Office 365 je mogoče ustvarjati dokumente, pisati elektronska sporočila, pripravljati predstavitve, urejati preglednice, spletne strani, sodelovati v IM-pomenkih itn. Microsoft garantira 99,9-odstotno dosegljivost, kar pomeni dobrih osem ur nedosegljivosti letno.

Office 365 ob na voljo v dveh komercialnih različicah. Majhna in srednja podjetja bo stal 6 dolarjev na mesec na uporabnika (za Office Web Aps, Exchange in SharePoint), medtem ko bodo velika podjetja plačevala od 10 do 27...

2 komentarja

Office 365 za vsak dan in vsakdan

CNet - Microsoft je včeraj najavil, da bo svojo spletno verzijo pisarniškega paketa Office združil skupaj s spletnimi verzijami programov Lync, SharePoint in Exchange v paket, ki se bo imenoval Office 365 in združuje oblačno tehnologijo, sodelovanje in dosegljivost vsepovsod. Ta bo v obliki Office 365 for Small Businesses za podjetja z manj kot 25 zaposlenimi na voljo za mesečno naročnino šest dolarjev na osebo. Kdor bo potreboval manj, si bo lahko okleščene različice zagotovil že za vsega dva dolarja (samo elektronska pošta) oziroma nekoliko več, odvisno od uporabljenih aplikacij. Office 365 for Enterprises bo prilagojena potrebam večjih organizacij (vsaki posebej), tako da bo vsak člen imel...

7 komentarjev

Na Mac OS prihaja Outlook

Entourage se umika Outlooku

TechCrunch - Eden izmed razlogov, da se Maci v poslovnem okolju še niso dobro prijeli, je nezmožnost poganjanja Outlooka. Resda imajo Entourage, a kaj ko so uporabniki in skrbniki navajeni na Outlook. Da bi osvojili še to trdnjavo, so v Redmondu napovedali, da bo nova verzija Mac Offica, ki bo izšla prihodnje leto decembra, vključevala tudi Outlook. Na ta način želi Microsoft uporabnikom Macov omogočiti boljše sodelovanje z drugimi platformami (torej Windows) in uporabo Microsoft Exchange Serverja. Do takrat pa bo na voljo posodobljena verzija Entourage 2008 Web Services Edition. Klik!

21 komentarjev

FrontPage kleparji, pozor!

Vnunet - Velik in širok je razred onih, ki uporabljajo Microsoftovo orodje za hiter razvoj spletnih strani, FrontPage. Kakorkoli, v strežniškem pogonu, ki skrbi za delovanje 'obogatenih strani', pa se je z-našel Lukenj™, ki se nahaja v skripti za obdelavo obrazcev.

SmartHTML, kakor se skript imenuje, namreč trpi za travmo, ki bi Zlikovcu omogočila izvršitev ZleKode™ ter posledično DoS napad. Bolečine se nahajajo v verzijah 2000 in 2002 FrontPage Extensions, popravek pa je že na voljo. Klik!

3 komentarji

V vednost adminom

Slo-Tech - Koci nam sporoča sledeče:
27.09.2001 bo v Koloseju v Ljubljani predstavitev in tiskovna SLO Office XP . Kot so mi sporočili (delam kot novinar na enem izmed časopisov) bodo na predstavitvi na voljo tudi tesne različice Officov. Predlagam vam, da greste na predstavitev in poveste da boste o njih pisal na Slo-techu. Zagotovo vam bodo dali kakšno verzijo. Podobna predstavitev bo tudi februarja, ko bodo izšli Slovenski Windows XP, točne ure obeh predstavitev pa vam, če vas seveda zanima, še sporočim.
V napad na zastonjski Office XP.

9 komentarjev

Office XP ne dela na Cyrix-ih

več strani - Ker morda še kdo od vas vztraja na zastarelih Cyrix procesorjih, se mi zdi vredno, da objavim naslednje opozorilo: Office XP ne delujejo na nekaterih Cyrix procesorjih (predvsem starejših verzijah). Problem je v tem, ker Cyrixi niso kategorizirani kot Pentium-class procesorji (Office XP zahteva Pentium-class procesor), zato kar pozabite na kakšno nadgrajevanje. Če hočete iti v podrobnosti, potem imate tukaj spisek teh "nesrečnih" procesorjev: Cyrix CX486 DRx2-20/40, CX486 DRx2-25/50, 6x86MX/MII PR233, 6x86MX/MII PR300, MII 433, MII 333 in Media GX Enhanced (266) procesorji. Kaj naj rečem? Če imate Cyrixa in na vse načine hočete imeti Office XP ali Windows ME (ja, tudi Windows ME Cyrixi niso sposobni poganjati ), potem malce pobrskajte po navodilih, ki ste jih dobil zraven matične plošče in poglejte za alternativnimi procesorji, ki jih plošča podpira.
Članka na to temo sta dva. Prvega najdete tukaj, za malce bolj lene (poletje, kajne? ) pa je okrajšana verzija na The Inquirerju. ...

7 komentarjev

Microsoft Office XP

WinInformant - Microsoft je objavil informacije o različnih izdajah Office XP, informacije o cenah tega programskega paketa in o preizkusni verziji Office XP.
Office bo na voljo v več izdajah; cene pa bodo od $239 za Standard Edition upgrade do $800 za Developer Edition za nove uporabnike. Microsoft pa ni izdal cen za naročnino.
Office XP bo na voljo za prodajo 31. maja letos. In da bi pospešili prodajo tega programskega paketa, bo Microsoft ponudil 1 milijon kopij preizkusne verzije, ki traja 30 dni po instalaciji na sistemu, za $9.99 (za poštnino in pošiljanje). Iz Microsoft UK pa so povedali, da bodo ponudili preizkusno verzijo zastonj na njihovi spletni strani naslednji mesec.
Za več informacij o Microsoft Office XP si poglejte uradno stran.

1 komentar

Microsoft Office XP

The-Ctrl-Alt-Del - Na strani The-Ctrl-Alt-Del so dobili nov Microsoftov paket programske opreme, Office XP. Prvo, kar je zanimivo, je to da vam Microsoft dovoli predogled Offica XP za pičlih 20 dolarjev. Ja, zdi se vam čudno in tudi je. Verzija, ki jo dobite za 20 dolarjev, se vam bo, kot to piše v drobnem tisku, zaklenila 31. Avgusta. No, pa h konkretnim stvarem... Namestitev je lepa ter poteka hitro (okoli 5 minut). V paket Office XP so vključeni Word, Excel, Acces, FrontPage in Outlook. Od vsakega lahko na tej strani vidite dve zaslonski sliki. Meni ne zgledajo nič kaj drugače kot Office 2000... Vključenih pa je veliko novosti. Pomembnejša je podpora zvoku, s katerim lahko krmilite Office XP in mu celo narekujte tekst. To orodje je zaenkrat na voljo samo za angleščino, kitajščino in japonščino.

7 komentarjev

Začela se je proizvodnja Office XP

ZDNet - Microsoft Office XP, zadnjo verzijo tega programskega paketa, je Microsoft včeraj dal v proizvodnjo. Microsoft je izjavil, da bo nova verzija Office XP na voljo kupcem konec pomladi, točnega datuma pa niso izdali.
V tem članku pa si lahko ogledate, kakšne novosti nas vse pričakujejo v novi verziji MS Office XP. Dodana je predvsem možnost, da si programe popolnoma prilagodite svojim željam in okusom. Druga večja novost je močnejša integracija z internetom. Poleg tega bo vgrajeno tudi prepoznavanje govora, ter vgrajen OCR program.

5 komentarjev