»

Nissan Leaf deli lokacijske podatke vsem stranem prek RSS

The Register - Nissan je pred pol leta predstavil svoj električni avtomobil Leaf, ki ima vgrajen pametni sistem Carwings. Ta spremlja vrsto parametrov, med drugim geografske koordinate, hitrost in končno destinacijo (če je vnesena v potovalni računalnik), ki jih lahko voznik deli s spletno stranjo Nissana, v zameno pa dobi različne nasvete, podatke o povprečni porabi ostalih vozil, napotke za izbiro cest ipd. Sedaj pa je Casey Halverson na svojem blogu objavil odkritje, da Nissan te podatke deli vsevprek.

Ob vsaki sinhronizaciji prek RSS, ki omogoča enostavno spremljanje novosti na spletnih straneh z novicami, blogi in podobnimi, Carwings namreč spletni strani posreduje podatke o lokaciji, hitrosti in destinaciji vozila. Tako te podatke prejmejo vse...

3 komentarji

PSP odslej podpira RSS in WMA

PlayStation Portable

Monitor - Nova različica strojne programske opreme za Sonyjevo prenosno igralno konzolo PlayStation Portable prinaša podporo za priljubljeno tehnologijo spremljanja novic RSS in za Microsoftov zapis glasbe Windows Media Audio (WMA). Storitev RSS je dostopna preko gumba v omrežnem meniju, vendar ne omogoča prebiranja novic iz spletnih virov RSS, pač pa je namenjena izključno spremljanju podcastov. V prihodnje lahko pričakujemo tudi podporo besedilnim virom. Podpora zapisu Windows Media Audio omogoča predvajanje datotek WMA, nekatere oblike zapisa, med njimi WMA9 Professional, WMA9 Lossless in DRM zaščitene datoteke pa žal niso podprte.

5 komentarjev

BSA or should I say BS?

Ars Technica - Marsikomu je jasno, da proizvajalci programske opreme kdaj pa kdaj pretiravajo z ocenami o njihovih izgubah zaradi piratstva. Ljude, ki poganjajo drage programske pakete, niso nujno pripravljeni odšteti vsote, ki jo zahteva založnik - ampak PR stroj seveda teh stvari ne upošteva in tupi svoje. Ampak to, kar je pa ušpičila BSA, pa že meji na preverznost. Ocena, da so izgube narastle za 4 milijarde dolarjev, stoji na študiji ki jo je upravil IDC - temelji pa na statistiki, ki z realnostjo nima nobene zveze.

IDC računa povzročeno škodo takole:
To derive its piracy rate, IDC estimates the average amount of software that is installed on a PC per country, using data from surveys, interviews and other studies. That figure is then reduced by the known quantity of software sold per country-a calculation in which IDC specialises. The result: a (supposed) amount of piracy per country. Multiplying that figure by the revenue from legitimate sales thus yields the retail value of the...

19 komentarjev

Izšel je Headline Tracker 2.0

Headline Tracker - Izšla je nova različica programa Headline Tracker, ki je namenjen pregledovanju novic na spletnih straneh. Podpira standard RSS in regularne izraze za strani, ki RSS-ja ne podpirajo. To je slovenski program, enostaven in zelo priročen za uporabo. Naj omenimo še, da ima tudi posebno okno, kjer se novice prikazujejo v živo, kot na reklamnem panoju.

Več o programu si preberite na predstavitveni strani.

9 komentarjev

Headline Tracker 1.4.0.0

Headline Tracker - Tistim, ki še ne poznate tega programa naj povem, da služi spremljanju novic na internetu - takih, kot so tukaj na Slo-Techu in denimo na Slo-Compu. Prednost, ki jo ima pred drugimi tovrstnimi programi je tudi možnost izbire slovenskega jezika [:))], seveda je podprta tudi angleščina. Najvažnejša stvar pa je ta, da podpira tudi strani, ki nimajo tako imenovanega "RSS feeda" (kaj je to, si preberite na domači strani), to pa omogoča spremljanje praktično neomejenega števila strani.

Kako program deluje in predstavitev programa si oglejte tukajle. Z omenjenega naslova lahko seveda tudi dolpotegnete programček. Naj opozorim na seznam strani, ki jih redno nadgrajujem - povezavo boste našli na vrhu strani.Za...

10 komentarjev