»

AXIA

VR - Zone - Ja, to je pa postala že senzacija. Sedaj vsi testirajo 1.333 GHz Tbirde z AXIA jedrom ter gledajo, do kam ga lahko uspešno navijejo. Ista zgodba pri VR-Zone. V roke so dobili prav ta procesor ter ga popeljali čez goro testov. Rezultat? 1650 MHz z zračnim hlajenjem. Če pomislimo na to, da 1.333 GHz AXIA TBird v Mlacomu stane 81.200 SIT, se mi zdi, da imamo zmagovalca. Klik. Seveda tudi mene zanima, kako se 1.333 GHz verzija obnese, tako da moje "OC Popotovanje IV" pričakujte v tednu treh.

0 komentarjev

Primerjava med Thunderbirbom in Pentiumom 4

Akiba - Pri Akibi Hotline so naredili primerjavo med Thunderbirdom 1.2GHz, Thunderbirdom 1.333GHz in Pentiumom 4 1.5 GHz. Vse procesorje so opremili z 256MB pomnilnika; v prvih dveh primerih z DDR pomnilnikom, v tretjem pa z Rambusovim RDRAMom; 30GB IBMovim diskom, Geforcem 2 MX in Windowsi 98 v družbi z DirectX 8a. Pri testiranju s SYSMarkom je bil najhitrejsi TB 1,333GHz, sledil mu je TB 1,2 GHz, zadnji pa je bil večinoma Pentium 4. Za tiste, ki ne veste, SYSMark poganja podobne operacije kot programi Excel, Word, Corel Draw, Netscape in podobni. Pri testiranju s 3D Markom 2000 je v nižjih ločljivostih prednjačil TB 1,333GHz, v višjih ločljivostih pa se je malo bolje obnesel P4. V Quakeu so si rezultati zelo podobni - res ne vem, zakaj niso uporabili kakšne močnejše grafične kartice. Edini test, kjer je Pentium 4 očitno prednjačil, je bil StreamD.

7 komentarjev

Adijo Ultima Online 2?

Shacknews - Vem, da ta novica sploh ne spada v svet trdine (I just hate that word) ter navijanja, a vseeno. Origin se je odločil ukiniti projekt Ultima Online 2. Razlog je beden: Namesto da bi se trudili in vlagali moči v UO2, bodo raje za vse zveste igralce UO sproti pripravljali nove svetove. Taki primeri postajajo vse bolj pogosti, saj veliko prominentnih igric postane žrtev megalomanskega založnika, ki mu je mar samo in le za dinarčke. Falus jih gleda.

3 komentarji

Thunderbird 1200 MHz

Overclockers Australia - Včeraj sem poročal o navitju 1.333 GHz verzije tega procesorja, danes pa sem našel nekaj podobnega - Thunderbird 1200 navit na 1897 MHz. Za ta dosežek je bilo uporabljeno hlajenje s tekočim dušikom in ASUSova A7M266 matična plošča, ki je zgrajena okoli AMD760 čipovja in podpira pomnilnik tipa DDR. Ta pošast doseže v SiSoft Sandri skoraj 5900 MIPSov in 2579 MFLOPSov. Prav tako je zelo hiter dostop do pomnilnika, ki znaša okoli 1000 MB/s. Če želite videti benchmarke, se odpravite sem.

0 komentarjev

Utišanje računala

Tweak3D - Če spadate med ljudi, ki jih moti nenehen šum ventilatorjev, potem je najnovejši članek na Tweak3D kot nalašč za vas. Ljudeki so se razpisali ravno o metodah za utišanje prekleto glasnih overclockanih računalnikov in moram priznati, da so opravili solidno delo. za razliko od drugih člankov podobne sorte boste v Tweak3Djevem celo našli nekaj uporabnih nasvetov. Tukaj!

3 komentarji