»

Dell izdal prilagojeno različico Ubuntu Linuxa

Ars Technica - Da dekleta in fantje pri Dellu z Linuxom mislijo resno, so dokazali včeraj, natanko na šesto obletnico terorističnih napadov na WTC 11. septembra 2001.

Dell je namreč "udaril" s posebej prilagojeno različico Ubuntu Linuxa za računalnika Inspiron 1420 in 530. CD vsebuje vse potrebne gonilnike in popravke za omenjena dva prenosnika (in jih tudi samodejno namesti) ter je na voljo za prenos preko interneta.



Kakšen pretres v IT industriji pa bo imel zadnji Dellov "napad", pa bomo še videli...

7 komentarjev

Škotska policija se vrača k Microsoftu

Slashdot - Škotska policija se odločila za migracijo s StarOffica na Microsoftov Office na svojih približno štiristotih računalnikih, ker so pregovorno varčni Škoti izračunali, da je njegovo vzdrževanje cenejše, integracija z ostalimi računalniki, ki poganjajo Windows, pa večja. Škotska policija je prešla na Sunovo pisarniško opreme v začetku leta 2000 zaradi finančnih razlogov, ko so napovedovali prihranke do četrt milijona funtov.

David Stirling, vodja informacijskega oddelka pri policiji, je dejal, da ta odločitev ni ideološko obarvana, ampak gre za povsem poslovno odločitev. Kakorkoli že, k odločitvi je gotovo prispevalo tudi sodelovanje z Microsoftom pri razvijanju programske opreme za urejanje in evidenco elektronskih dokumentov in njihovo skupno rabo na policiji. Več.

43 komentarjev

Ubuntu 5.04

Novi Ubuntu

OSNews - Izšla je druga različica najbolj priljubljene distribucije Linuxa - Ubuntu 5.04 "Hoary Hedgehog". Prenovljena je celotna garnitura programske opreme, vključujoč namizno okolje GNOME in grafični strežnik X.org. Novi Ubuntu se hitreje zaganja, prinaša sistem za samodejno nadgradnjo, podporo stanju pripravljenosti (Suspend to RAM) in hibernaciji (Suspend to disk) za prenosnike ter mnogo drugih novosti. Prenos je na voljo z različnih zrcalnih strežnikov, lahko pa tudi naročite brezplačne zgoščenke ali posodobite starejšo različico. Prvič je uradno podprto tudi namizje KDE, ki ga razvija projekt Kubuntu. Nepogrešljiv pripomoček sta forum ( Nujno 1 in Nujno 2) ter neuradni vodnik po...

55 komentarjev

Ubuntu 4.10 "The Warty Warthog"

OSNews - Izšla je prva uradna različica nove distribucije Linuxa, Ubuntu. Različica 4.10, ki označuje leto in mesec izida, je plod dela večinoma južnoafriških razvijalcev, ki jih podpira podjetje Canonical Ltd.

Nova distribucija je že po izdajah razvojnih različic pritegnila ogromno zanimanja in uporabnikov. Odlikujejo jo Debianovi temelji, brezplačnost in zelo preprosta uporaba. Namestitev sicer še vedno poteka v besedilnem načinu, a je zelo preprosta in kratka. Vključeno je veliko programja najnovejših različic za vsakodnevna opravila, novo okolje Gnome 2.8 pa je uvedlo tudi nekaj novih orodij za konfiguracijo.

Ubuntu Linux je ena izmed najprimernejših distribucij za začetnike, uporabimo...

17 komentarjev

Robert Škulj naredil samomor

Slo-Tech - Danes nas je pretresla vest, da je Kranjčan Robert Škulj v petek v Tržiču naredil samomor.

Za vse, ki vam to ime ne pomeni veliko: Škulj je v varnostnem sistemu NLB, tako pravijo mediji ter on, odkril napako, ki mu je dovoljevala, da je lahko iz bančnega računa potencialne tarče prenakazal poljubno vsoto denarja na kateri koli drug račun. Seveda vsa stvar ni bila več kot navaden trojanski konj, a vseeno se je Škulj z NLB pet mesecev pogajal o odkupu programa za celih 500.000 evrov. Po tem času je NLB prekinila pogajanja -- policija je Škulja aretirala, mu odvzela program in vse varnostne kopije. Škulj je tako tožil državo za 300 milijonov tolarjev. Zgodba je nato nekako poniknila v ozadje, saj od Škulja, razen intervjuja v Studio City, nismo slišali več dosti.

Naj počiva v miru.

75 komentarjev

Heat pipe, drugič

Bench Test - Hehe, tip na Benchtest pa res ne počiva. Po prvem projektu, v katerem se je ukvarjal s heatpipe tehnologijo, lahko tukaj dobite njegov drugi poizkus v tej smeri, ki se je izkazal veliko bolje. Hm, me kar ima, da bi se še sam lotil česa takega - njegov cilj je namreč narediti računalnik, ki ne bo potreboval ventilatorjev. Slin!

0 komentarjev