»

Po kratkem premoru spet popravki iz Microsoftovih logov

Slo-Tech - Po dveh mesecih so spet na voljo novi popravki, kot je v navadi, jih je Microsoft izdal drugi torek v mesecu.

Tokrat je na voljo skupno 8 popravkov, od tega jih je 5 označenih kot 'Critical', 3 pa kot 'Important'. Popravki so v večini namenjeni operacijskim sistemom, brskalniku Internet Explorer, nekaterim orodjem Office in MSN Messenger 6.2.

Vse informacije o novih popravkih si lahko preberete tu, za namestitev pa obiščete windowsupdate.microsoft.com.

Ko smo že ravno pri popravkih; zlobni ljudje so začeli razpošiljati elektronsko sporočilo, ki vas hoče prepričati, da so na voljo novi popravki in vam prikladno ponudijo tudi povezavo na windowsupdate.microsoft.com, ki pa je seveda napačna. Ne nasedajte!

25 komentarjev

Avalon in Indigo - marec 2005: predogled za širšo javnost

Microsoft - Že nekaj dni je širši javnosti na voljo Avalon and Indigo Community Technology Preview - March 2005, ki ga najdete tukaj (450 MB). Za namestitev potrebujete Windows XP SP2 ali Windows Server 2003 in Visual Studio 2005 Beta 2

Ko odprete datoteko MSI, boste v njej našli datoteko ISO, v kateri se nahajajo:
- Microsoft .NET Framework v2.0 Feburary 2005 Community Technology Preview
- Microsoft "Avalon" Community Technology Preview
- Microsoft "Indigo" Community Technology Preview
- Microsoft WinFX SDK - "Avalon" and "Indigo" Community Technology Preview Edition

V takšnem vrstnem redu tudi nameščajte posamezne dele.

WinFX SDK vsebuje ca. 50 primerov (spisnaih v C# ali VB) za Avalon,...

37 komentarjev

Microsoft novice

Slo-Tech - Na Microsoftovi strani so objavili nekaj informacij o prihajajočem Visual Studio 2005. Ena izmed novosti bo recimo Visual Studio 2005 Express Edition, ki je namenjena začetnikom na področju programiranja. Ta je že danes na voljo v Beta različici. Na voljo so Visual Basic, Visual C#, Visual C++, Visual J#, Visual Web Dev in SQL Server, ki pa jih lahko snamete tukaj.
Poleg tega bo izšel SQL Server 2005, oba skupaj z Visual Studio 2005, ki sta bila najprej načrtovana za konec leta 2004, kasneje za prvo polovico 2005, pa sta sedaj spet doživela preložitev za drugo polovico tega leta.

Na t.i. Web chat-u je Microsoft razkril nekaj omrežnih novosti, ki zadevajo operacijski sistem v nastajanju, z imenom Longhorn. Le-ta bi naj vseboval nov t.i. stack, tako za IPv4, kot za IPv6, ki bo optimiziran tako za počasne brezžične, kot hitre gigabitne povezave. Prav tako bi naj bil bolj fleksibilen. Dodali bodo tudi vgrajeno podporo za 802.11i in 802.1x brezžično omrežje, priložili pa bodo tudi...

19 komentarjev

Longhorn - minimalne zahteve in nekaj slik

Namizje

vir: Neowin
Slashdot - Po internetu krožijo prve govorice, ki omenjajo povprečen sistem, na katerem bo tekel Microsoft-ov dolgo pričakovan operacijski sistem Longhorn. Omenjata se dva procesorja s hitrostmi med 4 in 6 GHz, 1 GB pomnilnika, do en terabajt skupnega prostora na disku in kar tri krat hitrejše grafične kartice od danes dostopnih. Prav tako so se na internetu pojavile prve slike Longhorna. Zaenkrat vse skupaj niti ne izgleda tako zelo zahtevno. [:D]

115 komentarjev

Programerji od Visual Basica k Javi in C#

Evan's Data - Sodeč po raziskavi ameriškega podjetja Evans Data, v kateri so anketriali 600 programerjev, jih je 42 odstotkov nakazalo razmišljanje o uporabi novih jezikov, predvsem Jave in C#, ker je z njimi lažje razvijati programe za brezžične in spletne tehnologije. Po vsem svetu naj bi bilo okoli 3 milijone uporabnikov orodja Visual Basic.

Sedanji uporabniki Visual Basica naj bi se razdelili v tri dele. Prvi del (39%) se bo prekvalificiral na C#, drugi (31%) bo povsem zapustil Microsoft in začel uporabljati Javo, ostali pa bodo še naprej uporabljali Visual Basic, s tem da se bo tretjina od teh odločila za nadgradnjo na Visual Basic.Net 2003.

Microsoft raziskavo komentira s sporočilom, da omenjeno orodje še naprej razvija v povezavi z .Net plaftormo. Pri Microsoftu tudi menijo, da je prehod iz Visual Basica na Javo sorazmerno težak.

5 komentarjev