»

Novi PC malčki

AOpen MiniPC 2

Slo-Tech - Najbolj genialne so tiste rešitve, ki so očitne. To lahko rečemo za, zdaj že dobro poznani, Applov Mac Mini. Pri podjetju AOpen niso sedeli križem rok, in so nas v zelo kratkem času »presenetili« s prvim klonom Minija, Pandoro, o čemer smo na Slo-techu seveda tudi poročali. Ker pa je vsem, ki skušajo v tej industriji zaslužiti svoj kos kruha jasno, da je potrebno rešitve stalno razvijati, bo AOpen na letošnjem CeBitu predstavil prenovljen Mini PC. Ohišje bo še manjše kot pri predhodniku, matična plošča bo sprejela tudi Intelov...

12 komentarjev

Začenja se CeBIT 2005

Slo-Tech - V računalniški srenji je spet završalo, saj se jutri začenja (uradna otvoritev je bila že danes ob 18h) največji računalniški sejem. Letošnji CeBIT bo trajal od 10. do 16. marca. Na več kot tristo tisoč kvadratnih metrih se bo predstavljalo več kot šest tisoč podjetij, obiskovalci pa si bodo lahko brezplačno ogledali tudi kakšno predavanje, ki jih bo kar mrgolelo. Za več informacij, urnike in zemljevide si oglejte uradno stran.

10 komentarjev

CeBIT 2004 se končuje

več strani - Danes se v Hannovru končuje letošnji največji računalniški dogodek, sejem CeBIT 2004, ki je potekal od 18. do 24. marca. Za vse, ki se dogodka niste mogli udeležiti, so poskrbele vse večje računalniške strani na spletu, ki so že objavile svoje povzetke in vrhunce hannoverskega dogajanja. Naslednje leto se bo CeBIT odvijal med 10. in 16. marcem. Svoje vtise, napovedi, mnenja in vprašanja pa seveda lahko izrazite v našem forumu v temi Obisk CeBITa 2004.

4 komentarji

CeBIT 2004 1. dan

več strani - Čeprav smo se lahko lani ob tem času že slinili nad Radeonom 9800 Pro pa letos niti prvi dan enega največjih sejmov zabavne elektronike na evropskih tleh ni postregel z najbolj pričakovanimi centralnimi in grafičnimi procesorji. Resda se je pojavil Athlon 64 FX-53 socket 940, a kot kaže Intelovi oz. AMD-jevi procesorji s podnožji T oz. 939 še niso čisto nared za javno predstavitev, prav tako kot tudi ne novi grafični čipi. Vsaj ne na prvi dan [:\\].

K sreči ne velja isto za proizvajalce matičnih plošč, ki so ponosno razkazovali najnovejša vezna čipovja, proizvajalci grafičnih kartic pa so na ogled ponudili prve PCI-Express izvedenke, žal že bolj ali manj znanih, grafičnih čipov. Nov je bil edino ASUS-ov prototip ATi-jevega RV380.

Če vas CPU-ji in GPU-ji dolgočasijo, si lahko na nemški različici tomshardware ogledate ostale elektronske novosti, ki jih je bilo za prvi dan več kot dovolj.

Precej posrečen Ed-ov komentar novih tehnologij si lahko preberete na

0 komentarjev

CeBIT

več strani - Kot že verjetno veste, se je danes začel eden največjih računalniških sejmov, CeBIT, v Hannovru. Sicer si močno želim, da bi bila tam tudi osebno, vendar no such luck letos.
Ta sejem se bo odvijal od 22. do 28. marca. Organizatorji so povedali, da razstavlja nekje 8.500 podjetij in da pričakujejo okoli 750.000 obiskovalcev. Poudarek na sejmu bo predvsem na mobilni telefoniji, ter možnostih BlueTooth tehnologije.
Kaj več o samem sejmu, podrobnosti, trenutne dejavnosti in tako naprej, pa si lahko ogledate na CeBIT-ovi uradni spletni strani, pa tudi na CNN-ovi strani je kar dosti informacij.
Veselo branje in slin slin....

0 komentarjev