»

Virgin Atlantic floto opremil z internetom

Internet med oblaki

vir: engadget
engadget - Po nekaterih napovedih naj bi internet na letalih v prihodnjih petih letih postal več-milijonski posel, saj naj bi se, kljub zdajšnji redkosti, močno razširil. Dober korak v to smer pa je naredil Virgin Atlantic, ki je celotno floto letal naredil internetnim uporabnikom prijazne. Kot prvi so sicer želeli postati pri letalski družbi AirTran, a z njihovimi 136 letali proti Virginovim 28 pogoji niso ravno izenačeni. Vseeno, obljube oz. zmogljivosti obeh prevoznikov sta koraka v pravo smer.

16 komentarjev

Vista Service Pack 2 kmalu na voljo

bit-tech.net - Že decembra je bilo govora o malezijski strani, ki je uspešno napovedala izid 1. servisnega paketa za Visto in 3. za XPje, očitno pa so uspešno zadeli še izid drugega servisnega paketa za Visto. Izid so napovedali za april, ujeli pa so ga le za nekaj dni, saj je Microsoft proizvajalcem računalnikov (kakršna je bila tudi napoved) Service Pack 2 razposlal včeraj, na Windows Update pa naj bi se pojavil v naslednjih dveh mesecih.

Poleg vseh popravkov, ki so se zvrstili po 1. servisnem paketu, so dodali še podporo 64 bitnim VIA Nano procesorjem, Bluetooth 2.1, exFAT datotečnemu sistemu, izboljšali so delovanje brezžičnih omrežij, zanimiva pa je nativna podpora za zapisovanje Blu-ray ploščkov. Kar je pri stvari zanimivo je način implementacije, saj bo za predvajanje Blu-ray filmov še vedno treba imeti ločeno programsko opremo.

31 komentarjev

Z možganskimi skenerji uspeli predvideti gibanje osebe

Hipokampus

vir: Wikipedia
Wired Blog - Možganski center za spomin in orientacijo pri ljudeh je dolgo veljal za preveč neorganiziran, da bi lahko iz njega pridobili kakršnokoli uporabno informacijo. Raziskave na podganah so celo kazale, da so morda prostorski spomini hranjeni naključno, vendar je znanstvenikom iz londonskega University College-a vseeno uspelo ugotoviti lokacijo osebe v virtualni sobi na podlagi možganske aktivnosti.

Znanstveniki so se osredotočili predvsem na hipokampsu, del možganov, ki je odgovoren za obdelavo prostorskih relacij in kratkoročnih spominov - pomaga torej pri ugotavljanju kje smo.

Seveda so...

8 komentarjev

Foresight Linux: Mono podobo na ogled postavi

OSNews - Že spet ena distribucija Linuxa. Zakaj omenjamo Foresight Linux? Njena odlika je, da prikazuje najnovejše in najzmogljivejše tehnologije okolja Gnome, ki utegnejo krojiti prihodnost namizja. Najpomembnejša je infrastruktura Mono (odprta implementacija .NET), na kateri temeljijo mikavna orodja: beagle, f-spot, howl in najnovejši hal. Foresight Linux ima tudi svoj paketni sistem Conary in orodje OverSite za upravljanje sistema preko spleta. Želite Google Desktop Search za Linux?

POPRAVEK: howl in hal seveda ne temeljita na Monu.

21 komentarjev

Videi Linux Fest 11

Slo-Tech - Konec januarja se je v Kiberpipi v sodelovanju z Lugos odvijal 11. Linux Fest. Na njem se je zvrstila množica predavanj, ki smo jih pridno snemali, zdaj pa smo vsa pretvorili v internetu (divx) prijazno obliko zapisa in jih postavili na ogled.

Tako lahko na naslovu [zaradi "Slo-Tech-efekta" začasno ni na voljo ;)] dobite videe o namestitvi Pinga, namizju, igrah, mreži, strežniških storitvah, Sambi, jedru, varnosti in zvoku. Spremljajoče prosojnice pa so na voljo na strani festivala.

Glede na...

29 komentarjev

Kiblix & Linux (Install) Fest 10

Slo-Tech - Jutri, v soboto, 23. 10. 2004, se bo zgodil že deseti Linux fest in sicer v prostorih Kible v Mariboru, točno ob 10.00.

V okviru namestitvene delavnice si boste lahko na svoj računalnik namestili Linux ter se udeležili treh predavanj. Naš ljubljeni vodja Gandalfar, bo predaval o ureditvi datotečnega sistema in vam povedal kaj in zakaj je /var in /usr, od Roka Papeža boste izvedeli kako se z Linuxom znajti v brezžicnih omrežjih, Miha Tomšič bo pa povedal ali se Linux bolje obnese kot namizje ali pa kot zvočni studio.

Vsak udeleženec lahko s seboj privleče neomejeno število računalnikov. Prijazni DHCP strežnik mu bo ponudil IP številko, na voljo bo pa tudi WiFi dostopna točka, da boste lahko priklopljeni brez kablovja.

Društvo Lugos v sodelovanju s Kiblo!

11 komentarjev

Hehe

Jaz - Ok, ne spraševat, kje sem našel ter zakaj sem objavil to slikico. V poznih nočnih urah moje možganske vijuge vijugajo v čudne smeri .

17 komentarjev

Osmi Linux Install Fest

Lugos - Lugosovci so mi sporočili, da se bo 22. 4. 2001 v Novem mestu odvijal že osmi Linux Install Fest po vrsti. Če še niste razbrali iz imena, je install fest namenjen čimbolj subtilnem širjenju Linuxa med slovenske navdušence, ki te izkušnje še niso imeli. Sam dogodek se bo odvijal na visoki šoli za upravljanje in poslovanje. Da pa ne boste mislili, da bo edino, kar se bo tam odvijalo, nameščanje Linuxa. Sploh ne, kajti za tisti dan je rezerviranih 5 urnikov za predavanja. Zaradi "bratstva i jedinstva" bomo jutri v desni pas strani dodali tudi mali banner, ki vas bo vodil na domačo stran prireditve. Jaz se bom najbrž prikazal, Primož upam da tudi, lunija bomo pa že kako spravili iz njegovega kokona v Mariboru, da se bo prikazal . Toliko o tem.

4 komentarji