»

Prenovljeni Powerbooki

Apple Powerbook

Apple - Apple je danes najavil prenovljeno serijo prenosnikov Powerbook.

Posodobitev vključuje hitrejše procesorje, ki sedaj tiktakajo pri 1,5 in 1,67 GHz, večjo količino pomnilnika, hitrejše in večje trde diske ter enoto Superdrive, ki sedaj podpira tudi medije DVD+RW.

Večji modeli so dobili tudi močnejše grafične kartice, ki sedaj omogočajo poganjanje velikih LCD zaslonov preko Dual Link DVI vmesnika, kot na primer Apple Cinema Display 30" z ločljivostjo 2560*1600 pik.

Za nameček so posodobili še vmesnika Bluetooth in Trackpad, s katerim se lahko sedaj premikamo po dokumentih brez uporabe drsnikov z uporabo dveh prstov. Kljub vsesplošnemu povečanju zmogljivosti imajo novi Powerbooki nekoliko večjo vzdržljivost baterije, ki se je povečala...

45 komentarjev

Test prenosnika Apple PowerBook

Osvetljena tipkovnica

vir: AnandTech
AnandTech - Ker je v zadnjem času vedno več govora o "alternativnih arhitekturah", je morda primerno, da se z njimi čimbolj natančno seznanimo.

Na spletni strani Anandtech se tokrat že drugič podajajo v vode Jabolk in so za nas opravili temeljit test prenosnika, ki sliši na ime PowerBook. Najpomembneje je, da so se testa lotili z vidika PC uporabnika in bo zato širšemu bralstvu še toliko bolj blizu - članek se namreč pomenljivo imenuje "Mesec z Macom".

Prijetno popoldansko branje ...

37 komentarjev

Apple nadgradil iBooke

Mac Central - Apple je danes predstavil novo serijo svojih prenosnikov iBook. Vsem modelom je vgradil AirPort Extreme (prej možen le kot nadgradnja, razen pri najmočnejšem modelu), kartico za brezžično komunikacijo s svetom. Procesorje so nadgradili, tako da zdaj v najmočnejšem tiktaka 1,33GHz G4 procesor, v šibkejšem pa 1,2Ghz. Spustili so tudi cene, tako da zdaj dobite iBook že za 999 ameriških zelencev (plus davek seveda). V močnejšem modelu zdaj najdete tudi DVD pekač, za šibkejša dva pa je možen le če ga posebej doplačate.

več o novih iBookih

Omenim naj tudi, da je Apple poleg iBookov predstavil še nov, cenejši model Powermaca G5. V novem modelu boste našli namesto dveh le en procesor, ki deluje pri 1.8GHz (64bit). FSB-ja ima novi model "le" 600MHz, ostale lastnosti pa so enake kot pri njegovem močnejšem, dvoprocesorskem bratcu.

6 komentarjev