»

Nekaj novega in nekaj starega

ZDNet - Disney je prijavil nov patent, ki bi omogočal restavracijam prenos filmov in ostalih multimedijskih zapisov na prenosne naprave. New Scientist temu pravi McDownload.

"Kako lahko obudimo star računalnik v življenje?", se je vprašal Shawn Morton in starega Maca modificiral v iRitobrisnik oziroma iWipe. Ogled strani ne priporočam vnetim ljubiteljem Macov. Zadeva naj bi vas stala $15 in nekaj ur časa.

9 komentarjev

Sun in Google se bosta medsebojno oglaševala

ZDNet - Google in Sun sta sklenila sodelovati pri razvoju in promociji programja, med drugim OpenOffice.org, Jave, OpenSolarisa ter Google Toolbara. Za začetek boste ob prenosu JRE dobili tudi Google Toolbar, Google pa bo poskrbel za promoviranje OpenOffica, v katerem pa bo, če se bodo mravljice strinjale, po novem tudi nekakšna različica Google Toolbara. In vse to je le začetek. Obe podjetji se tako z zduženimi močmi še bolj neposredno podajata v zelje Microsoftu.

15 komentarjev

Operacijski sistem prihodnosti: Google?

OSNews - Molly Wood, urednica spletnega časopisa CNET.com, razmišlja o prihodnosti računalništva in si želi, da bi iz katerega koli dela sveta dostopila do svojih podatkov in programov. Rešitev vidi v Googlu, ki bi po njenem mnenju lahko postal dobavitelj programske opreme in diskovnih kapacitet za podatke. O tem je začela razmišljati, ko je spoznala, da Google razvija velike količine raznovrstne programske opreme in najema priznane razvijalce z različnih področij programske opreme. Zanimivo!

50 komentarjev

Google novači tudi med Microsoftovci

Slashdot - O tem, da je Google privabil v svoje vrste nekaj razvijalcev Mozille, smo že poročali, svojo najnovejšo "trofejo" pa so " uplenili" kar v Redmondu.

K podjetju, ki je znano predvsem po internetnem iskalniku in ponujanju 1GB velikih poštnih predalov, je namreč prebegnil Marc Lucovsky, nič več in nič manj kot eden od "očetov" vitalnih delov Windows NT. Google o svoji pridobitvi še molči, krožijo pa že špekulacije, da bo Lucovsky, ki je v svojem blogu že povedal nekaj krepkih na račun politike prejšnjega delodajalca, sodeloval pri razvijanju Googlovega novega operacijskega sistema.

Ugibamo lahko, ali so prve podgane začele zapuščati ladjo, ali gre za trojanskega konja (oz. vohuna) ali pa si je Marc preprosto zaželel novega delovnega okolja.

53 komentarjev

Ben Goodger odhaja k Googlu

Mozillazine - Vodja razvoja Firefoxa, Ben Goodger, je na svojem spletnem dnevniku oznanil, da ne bo več zaposlen pri Mozilla Foundation, ampak pri Googlu. Predsednica Mozilla Foundation, Mitchell Baker, ki se bo odslej ukvarjala le s projektom Mozilla, sporoča, da bo Ben kljub temu še vedno vodilni razvijalec priljubljenega brskalnika.

Omenimo še, da je število prenosov Firefoxa 1.0 ravnokar naraslo na 20 milijonov, kar lepo ponazarjata graf1 in graf2. ;)

Torej govorice o Googlovem brskalniku le niso bile iz trte zvite?

25 komentarjev