»

Ubežnik s Facebooka ujet

Sredinec za oblasti

vir: CNet
CNet - Novičarskim spletnim stranem je zdaj že lep čas snov za pisanje dajal pobegli angleški zapornik, Craig Lynch, ki mu koncept pobega in skrivanja očitno ni najbolj jasen. Po pobegu je namreč stalno dražil oblasti kar prek največje socialne strani, Facebooka. Osemindvajsetletnik je iz zapora, kjer je prestajal kazen zaradi agresivnega ropa, pobegnil 23. septembra. S posodabljanjem statusa na Facebooku je pravzaprav postal slaven, saj je skupina, ustvarjena v njegovo čast, nabrala okrog 40.000 oboževalcev, ki so izdelali celo kratke majice in spesnili pesem. Sage o pobeglem zaporniku je, glede na CNET, konec. Po poročanju angleškega Scotland Yarda so pobeglega ponovno aretirali na jugu...

23 komentarjev

Odprti kop - crossmedia

Slo-Tech - V Sloveniji smo včeraj doživeli splavitev spletne storitve, ki se uvršča v mednarodni vrh crossmedia sistemov. Odprti kop bo odslej omogočal, da bomo vsebine RTV Slovenija lahko gledali prepleteno.



Na primer: stvari izrečene v Hribarju, Resnični resničnosti, Mednarodnih obzorjih in večini drugih domačih oddajah TV Slovenija bo mogoče najti na Googlu, Najdi.si in drugod ter z nekaj kliki predvajati video točno na odseku, ki ga iščete. Hkrati bo ponujeno orodje, ki bo uporabnikom (predvsem blogerjem) omogočalo enostavno citiranje video vsebin RTV Slovenija. Hkrati so vsebine povezane še v Wikipedijo in z drugimi novicami RTV Slovenija (s pametnimi algoritmi).

Na voljo je videoposnetek...

18 komentarjev

"Odslej bodo novice iskale vas"

RTV Slovenija - RTV Slovenija je prva obširnejša novičarska spletna stran v Sloveniji, ki se je odločila ponuditi pestro izbiro novic kot RSS zveze.

RSS protokol je namenjen hitremu in enostavnemu širjenju vsebine spletnih strani, recimo spletnih dnevnikov in novičarskih strani. RSS uporablja že veliko novičarskih portalov po svetu, kot na primer tudi BBC in Slo-tech.

To je vsekakor pohvalna poteza takega medija, kot je RTV Slovenija, saj za državni denar končno dobimo nekaj zares koristnega. Tako se lahko naročite le na posamezne teme novic in boste obveščeni samo o tistem, kar vas zanima.

Novice v obliki RSS zvez sicer 24ur.com že ponuja, ne ponuja pa tako pestre izbire tematike, saj je na 24ur.com na voljo samo prva stran novic.

23 komentarjev

Slo-Techov RSS

Slo-Tech - Zaradi velikega povpraševanja je sedaj na voljo popravljena verzija Slo-Techovega RSS dovoda, ta po novem vsebuje tudi skrajšano besedilo novice. Vse, ki boste novice, na voljo preko zgornje povezave, vključili na svoje spletne strani, prosimo, da vsebine ne osvežujete pogosteje kot vsakih 15 minut. Za pomoč pri uporabi si oglejte seznam RSS odjemalcev, kjer se nahajajo tudi povezave do pripomočkov za vključitev novic v poljubno spletno stran.

Želim si, da bi bili tudi oddelki v forumu dosegljivi v tej obliki.

26 komentarjev

Slo-Tech sedaj podpira RSS

Slo-Tech - Vsi, ki ste si že od nekaj želeli na svojo spletno stran objavljati zadnje naslove Slo-Techovih novic, ste sedaj naleteli na plodna tla. Slo-Tech namreč od danes naprej podpira RSS 2.0, ki vam omogoča enostavno integracijo naših naslovov novic v vaše spletne strani.

XML-datoteka, v kateri imate vse potrebne podatke, se nahaja na stran na slike.slo-tech.com. Vse, ki nameravajo to storitev uporabljati na svojih spletnih straneh, naprošamo, da nas obvestijo po elektronski pošti.

11 komentarjev