»

IP naslov ni zadosten dokaz, da je oseba piratizirala?

Slo-Tech - Bit-tech.net poroča, da je ameriško združenje glasbenih založnikov RIAA nedavno doživelo še enega izmed udarcev v boju proti internetnemu piratstvu.

V primeru Virgin vs. Marson je bila gospa Marson obtožena nelegalne dolvleke glasbenih datotek. Glavni tožnikov dokaz je bil IP naslov njenega računalnika, ki naj bi s pomočjo podatkov internetnega ponudnika dokazoval, da je ga. Marson lastnica računalnika, s pomočjo katerega naj bi se izvajale domnevno nezakonite aktivnosti.

Sam IP naslov pa naj ne bi bil zadosten dokaz za obsodbo, saj le-ta omogoča zgolj identifikacijo računalnika, ne pa tudi domnevnega kršitelja.

Ray Beckerman, glavni odvetnik RIAA je dejal:
"Soočili smo se z dokazom, da je imelo več ljudi dostop do računalnika ter internetne povezave, torej bi lahko vsak od njih izvajal domnevno nedovoljene aktivnosti."

The Inquirer je medtem objavil prispevek, v katerem avtor opisuje, da naj bi v filmu Miami Vice, ki je pravkar prišel na velika platna, skušali s pomočjo...

32 komentarjev

Računalnik v steklenici whiskey-a

Metku.net - Čeprav se bo mogoče zdelo, da je Ballantines pričel izdelovati računalnike, temu ni tako. Medtem ko eni v steklenice vstavljajo miniaturne ladijce, je nek Finec vgradil računalnik v steklenico Ballantinesovega viskija. Specifikacije niso nič posebnega, je pa modifikacija vseeno vredna ogleda. Kot zanimivost naj samo povem, da je modifikacijo ustvaril med delovnim časom, ker je prosti čas doma raje posvetil novorojenemu sinu. [:D]



Na novico nas je opozoril tChr, za kar se mu neizmerno zahvaljujemo.

12 komentarjev

Silverstone Sugo SG01

Tom's Hardware - Silverstone je predstavil novo, iz aluminija narejeno ohišje, z imenom Sugo SG01. Po obliki sodeč bo ohišje tekmovalo s kockastimi (SFF), kakršna že nekaj let najbolj opazno ponuja Shuttle. SG01 ima pred tekmecem veliko prednost, sprejme lahko mATX matične plošče. Tako imamo na voljo veliko večjo in cenejšo izbiro plošč. Priporočena cena ohišja, skupaj s 420W napajalnikom, bo 190$.



Na trgu je prav malo SSF podobnih ohišij, ki sprejmejo mATX matične plošče. Prvo tovrstno ohišje je izdelal Antec, z imenom Aria, prav pred kratkim pa je Aspire predstavil zelo napredeno ohišje X-QPack, katerega test, si lahko preberete tukaj.

Koliko je SG01 večje kot običajno SSF ohišje? V članku na žalost niso...

7 komentarjev

Modifikacija za bogove

Bit Technologies - Bit-Tech je ena najbolj znanih internetnih strani, kjer se pogosto pojavljajo modifikacije računalniških komponent, ki jemljejo dih.

Tokrat so se lotili izdelave ohišja po imenu Hypercube^2. Avtor je dobil idejo za modifikacijo v filmu Cube 2: Hypercube.
Po večmesečnem načrtovanju in izdelavi so objavili prvi del članka. Vsekakor lahko trdimo, da gre za eno najlepših računalniških ohišij. Preseneča predvsem natančnost izdelave, ter ogromno super idej, katere dodajo piko na i celotnemu projektu.

Ogled je vsekakor obvezen, priporočam pa, da si pred ogledom nadenete slinčke. ;)

30 komentarjev

Orac^3

Slo-Tech - Zgodovinsko gledano je Orac3 računalnik iz britanske znanstveno-fantastične nanizanke Blakes 7 iz zgodnjih osemdesetih let. V kontekstu današnjega časa pa je to ime ohišja, ki ga je navdihnila ta nanizanka. Ohišje tako vsebuje vse kar bi človek pričakoval od takšne modifikacije in še kaj več. Največ pa seveda povedo slike in članek, ki natančno opisuje postopek izdelave.

22 komentarjev

Ponovno lep modifičarski projekt za inspiracijo

Bit Technologies - Na bit-tech ponovno dokazujejo, da se pri njih rojevajo eni najboljših, najlepših sapo jemajočih projektov. Tokrat se je njihov novi član lotil projekta, ki ga opisuje kot "intektualno snobovski, kompliciran in izjemno brilijanten računalnik, ki ga je ročno naredil ekscentrični znanstvenik". Po takšnem opisu mi ne preostane drugega, kot da pokažem eno sliko, ter povezavo do članka.

8 komentarjev