»

Test Creative X-Fi

Tech Report - Ob običajnem ne-preveč-burnem dogajanju na področju zvočnih kartic za domače uporabnike se je končno nekaj zganilo - Creative je pred nekaj časa prestavil nov zvočni procesor, X-Fi poimenovan. Na Techreportu so pripravili obsežen test tega izdelka, ki se lahko pohvali s precej izboljšavami.

Precej izstopajoča je računska moč procesorja, ki znaša 10.000 MIPS - kar je 24-krat več od serije zvočnih kartic Audigy. Zavidljivo je tudi število pretikal na tem kosu silicija - število le-teh znaša 51 milijonov, kar je 11-krat več od procesorja Audigy, sam čip pa je izdelan v 0,13 mikronski tehnologiji. Tako lahko strojno pospešuje do 128 glasov za 3D zvok in predeluje stereo 16 bit/44.1 kHz avdio v večkanalni 24 bit/96 kHz. Obenem podpira EAX 5.0, za najzahtevnejše uporabnike pa bo na voljo tudi različica z lastnim pomnilnikom X-RAM.

35 komentarjev

Novi SoundBlaster Audigy 4 Pro

Slo-Tech - Vsi smo se spraševali kaj se dogaja v laboratorijih Creativa, ko so nazadnje izdali SB Audigy 2 ZS Pro Platinum, nakar je bila kar nekaj časa tišina. In končno jim je uspelo splaviti novo zvočno kartico tokrat je njeno ime Audigy 4 Pro. Tukaj se poraja vprašanje zakaj ne 3? V osnovi je zelo podobna Audigy 2 ZS vendat njena občutna razlika je pri dinamičnem obsegu 192KHz/24-bit stereo, kateri je pri starejši kartici deloval pri 107dB pri 4 Pro pa pri 113dB.

Več tehničnih lastnosti si lahko pogledate na tej povezavi.

Trenutno moramo pa počakati se na kakšen test, da vidimo kako se obnese v praksi.

14 komentarjev

Test Audigya2

Tweak Town - Creative SoundBlaster Audigy2 je zvočna kartica, katere test nam alien-w obljublja že dalj časa, da pa ne boste preveč neučakani, si lahko pred tem ogledate test te zvočne pošasti oz. zvočnega razstreljevalca™ na TweakTown. Tehničnih karakteristih vam na tem mestu ne mislim naštevati (use Google instead), lahko pa vam namignem, da so bili s kartico zelo zadovoljni. Motila je le, kot ponavadi, samo cena. A če imate 200 dolarjev odveč ter vrhunske zvočnike, klik!

1 komentar

Creative najavil Audigy 2

MeriStation - Sredi oktobra naj bi na evropske prodajne police prispel naslednjik iz dinastije SoundBlaster, SB Audigy 2. Osvežena kartica bo imela izboljšane karakteristike, povdarki pa bodo na podpori novim tehnologijam in standardom kot so Audio DVD, EX- Dolby Digital 6.1, THX... Kartico bodo zvok predvajale z 24biti in 192KHz pri 106dB. Zajemanje zvoka bo še vedno potekalo pri 24bitih in 96KHz... Več podatkov bo znanih ob uradni napovedi kartice, ki se bo zgodila konec meseca.
Creative bo sočasno predstavil še osveženo linijo MP3 predvajalnikov, zvočnikov ter eno novo miš. :-) Več si lahko, ako obvladate špansko preberete tukaj, avtomatski googlov prevod pa najdete tukaj.

1 komentar

SoundBlaster Extigy

t - break - SoundBlaster Extigy ni SoundBlaster Audigy Ex, čeprav sta si napravi dokaj podobni. Extigy je pravzaprav zvočna kartica Audigy, nameščena v lično ohišje z nekaj dodatki, kot je gumb za glasnost ipd. Poleg samega ohišja je seveda priložen tudi daljinski upravljalnik. Extigyja se na računalnik priklopi preko priključka USB, je pa sposoben tudi samostojnega dela brez računala. Tako zna prav priti vsem, ki jih hrup računalnika ponoči moti, bi pa radi poslušali CDje iz discmana na računalniškem ozvočenju. Kot smo že poročali, je bilo napovedano, da bo Extigy izšel sredi februarja. Creativovci so bili face ter Extigyja že izdali. Test tukaj.

1 komentar

Novi super-tihi ArctiCooler

Agilent - Agilent Technologies, podjetje, ki je za HP razvilo originalnega Orba, zadnje čase pa znano predvsem po fantomskem Socket ArctiCoolerjem, ki ga vsi srečneži, ki so ga imeli v rokah hvalijo na pretek, je najavilo novi hladilnik v seriji CA ( Socket 370/A hladilniki ). Glavna odlika novega hladilnika bo izredna tihost pri sprejemljivi sposobnosti hlajenja: glasnost malčka je le 26dB, kar je precej manj, v primerjavi s prej omenjenim hladilnikom, ki se je drl pri 30dB ( Chrome Orb 29dB ). Več zaenkrat ni znano, razen še mogoče cene, ki naj bi znašala 6$ v velikih količinah, kar nam seveda ne pove veliko. Verjetno bomo morali počakati še nekaj časa in upajmo, da se bo tega dejansko dalo kupiti!

2 komentarja