»

HP premešča še zadnje inženirje Itanuma k Intelu

Houston Chronicle - V zelo kratki objavi je HP sporočil, da bo končal z razvojem Intel Itanium procesorjev. Intel in HP sta se podala na skupno pot razvoja Itanium procesorjev pred desetimi leti. V teh desetih letih nista niti približno dosegla svojih ciljev, procesorji niso bili tako zmogljvi kot so obljubljali, prodajali pa so se še slabše. Očtino je HP-ju dovolj te skupne poti, vendar to še ne pomeni da bo HP prenehal uporabljati Intel Itanium procesorje v svojih najmočnejših strežnikih.

Me prav zanima, koliko je imel Opteron prstov zraven [;)].

Vir in več informacij na: HoustonChronicle.com

6 komentarjev

50 let barvne TV

Slashdot - Kot ugotavlja The Houston Chronicle, je Radio Corporation of America 25. marca 1954 v tovarni v Bloomingtonu začel izdelovati prve modele barvnih televizijskih sprejemnikov. Izdelali so 5000 modelov CT-100, ki so imeli 12-palčni zaslon. Cena sprejemnika je bila takrat astronomskih 1000 USD, kar bi danes zneslo okoli 4000 USD.

Prvo leto je bila prodaja slaba, saj je bilo malo TV-kanalov, ki bi oddajali barvno sliko. Črno-beli sprejemniki so na trgu prevladovali še dolga leta, tako da je prodaja barvnih sprejemnikov črno-bele presegla šele leta 1967. Komaj čez 6 let pa je imelo več kot pol gospodinjstev v ZDA barven sprejemnik. Klik!

15 komentarjev

Avtor Mellise pomaga FBI

Houston Chronicle - David Smith, zloglasni avtor virusa Melise, je bil, kakor smo že poročali, maja 2002 obsojen na 20 mesecev zapora. Te dni pa so v javnost pricurljali dodatni podatki, čemu tako mila kazen. David je kmalu po aretaciji začel delati skupaj z FBI na razkrinkanju še drugih piscev virusov.

Tako je skoraj dve leti po podzemlju interneta zbiral podatke podatke o drugih piscih računalniških virusov. Na ta način sta bila razkrinkana Jan De Wit, avtor virusa Anna Kournikova, in Simon Vallor, avtor virusa Gokar. Prav tako je pomagal FBI pri razvoju orodij za boj proti spletnim nepridipravom.

12 komentarjev

Tožbe proti nigerijskim prevarantom

Slo-Tech -

Gotovo ste v svoj e-poštni nabiralnik dobili sporočilo iz Nigerije, ki vam obljublja bajne vsote denarja, če jim boste pomagali prenesti njihovih 20 milijonov dolarjev iz Nigerje v kakšno bolj demokratično državo. Resnica je potem takšna, da Nigerijci navadno izpraznijo vaš bančni račun in odnesejo vaš denar.

V Ameriki so včeraj vložili obtožnico proti Patricku Omuju in Ambrosu Agwuibeju zaradi takšnih prevar. Če bosta obsojena, jima grozi pet let zapora in dvajset dodatnih let za vsako prevaro, ki sta jo zagrešila. Mnogo ljudi v Severni Ameriki je namreč prejelo e-sporočila, ki so jim obljubljala velike deleže od 20 milijonov dolarjev, če bi na letališču pobrali neko škatlo in jo za nekaj časa shranili. Več o tem.

15 komentarjev

Izvirnost

NeoSeeker - Za drugo generacijo Itanium procesorjev je Intel najavil, da se bo imenovala kar preprosto Itanium2. Kodno oziroma razvijalsko ime za to 64-bitno mašinico je bilo McKinley, in je predvsem namenjeno za delovne postaje in strežnike. Njegov predhodnik Itanium je sicer močan procesor, toda Itanium2 naj bi bil 1,5 do 2x boljši (hitrejši?) od predhodnika. Več si preberite na NeoSeekerju.

0 komentarjev