»

Video oglasi v revijah

Slo-Tech - Kot kaže se nam obeta oglaševalska revolucija, vsaj v tiskanih medijih. Zanje po novem očitno ni več omejitve, ki bi dovoljevala le nepremične slikovne vsebine. Oglas v gibljivi sliki bodo bralci v tiskanem mediju prvič ugledali 18. septembra v izdaji Entertainment Weekly, ameriški reviji, ki poroča o dogodkih, povezanih s televizijo, filmom, gledališčem, glasbo in knjigami. Živi bodo oglasi za oddaje na televizijski postaji CBS ter za dobro znano pijačo Pepsi.

zaslone, na katerih se bodo oglasi predvajali, bo dobavila družba Americhip, ki ima bazo v Los Angelesu. Zasloni bodo debeli le 2,7 mm in bodo imeli že vgrajeno baterijo, ki bo zadostovala za 40 minut predvajanja oglasa. Da oglasi ne bodo za zgolj enkratno uporabo bo poskrbela USB povezava, prek katere se bo baterija ponovno napolnila. Obenem se bo predvajanje oglasa začelo šele, ko bo bralec odprl stran, na kateri se bo oglas nahajal. Ker takšne novotarije seveda niso poceni, jih bodo žal deležni le bralci v Los Angelesu...

42 komentarjev

Najmanjši CMOS senzor

Slo-Tech - Pri OmniVision so predstavili najmanjši CMOS senzor, ki meri le 1.4 x 1.4 mm (1/18"). Ker je senzor integriran v sam čip, tako takšna OneChip kamera brez ohišja meri 2.1 x 2.3 mm.



Kamera z ohišjem meri 3.2 mm v premeru, napaja jo 3.3V baterija. Snema v NTSC ločljivosti, oziroma 648 x 486 točk pri 60 Hz, namenjena pa je takojšnjemu prenosu slike na televizijski zaslon ali video snemalnik.

Sliši na ime OmniVision OV6920 in je mišljena za medicinsko (tudi enkratno) uporabo.

Vir novice in slike: LetsGoDigital.org.

13 komentarjev

Thunderbird ne bo dovolil infokraje

Mozillazine - Mozilla Foundation ne pripravlja novosti samo v svojem brskalniku, pač pa tudi v njegovem bratu - poštnem odjemalcu Thunderbirdu.

Že pred dnevi je Scott MacGregor predstavil sprotno črkovanje v različici za Windows. Med vnašanjem besedila se besede, ki niso v izbranem slovarju, obarvajo z rdečo vijugasto črto, podobno kot v urejevalniku besedil in tudi nekaterih poštnih odjemalcih. Poskusite lahko razvojno različico z vgrajeno noviteto, vendar pred tem preberite opozorila in opombe v forumu. Najnovejša pridobitev Thunderbirda pa je zaščita pred...

11 komentarjev

Kako bi nastavljali Firefox?

Sanacija Firefoxa!

Mozillazine - V pričakovanju marčevske različice 1.1 je Ben Godger, glavni razvijalec ta hip najbolj vročega spletnega brskalnika, predstavil nova nastavitvena okna za prihajajoči Firefox. Največ sprememb zadeva organizacijo okna z nastavitvami, po katerem bomo krmarili z ikonami v zgornji in ne več stranski vrstici.

Prenovljeni sta tudi okni za nastavitve zasebnosti in napredne nastavitve, nova pa je možnost sanacije (sanitize), s katero zbrišemo želene zasebne podatke. V novem Firefoxu bomo lahko iskali tudi po piškotih, ki bodo urejeni po imenu gostitelja, in po upravitelju prenešenih datotekah.

Če imate...

59 komentarjev

Firefoxov delež vztrajno raste

News.com - Raziskave ugotavljajo, da se delež uporabnikov, ki uporabljajo za brskanje po spletu Firefox, vztrajno povečuje. Zadnja tovrstna raziskava, ki jo je opravilo podjetje WebSideStory, kaže, da je v zadnjih dveh mesecih Firefox uporabljalo 4,78 odstotka uporabnikov, kar je za 0,88 odstotne točke več kot prej, Internet Explorer pa 92,7, kar je za 0,7 odstotne točke manj. Od junija lani je IE izgubil štiri odstotne točke.

WebSideStory so opazovali večje spletne strani - kot primer navajajo stran Walta Disneyja, Best Buy, Sony in druge, - a so se omejili le na uporabnike sistema Windows, saj naj bi novejši appli z nameščenim Safarijem "kvarili" rezultate. Verjeti gre, da je delež uporabnikov Firefox na ostalih sistemih in platformah še višji. Več o tem.

44 komentarjev

Microsoft podučuje Firefox o varnosti

Mozillazine - [>:D], [:P] in [:'(] si verjetno že majejo roke in se pripravljajo na novo besedno vojno, a naj vas kar takoj pomirim: Microsoftov predstavnik v tem članku ne naklada, ampak daje nekaj konkretnih primerov, kje ga Firefox "lomi".

Microsoftov uslužbenec Peter Torr je tako na svojem spletnem dnevniku objavil članek o (ne)varnosti Firefoxa. Kritizira predvsem dejstvo, da niti namestitveni program Firefoxa niti razširitve niso digitalno podpisane. Tako lahko namestimo npr. razširitve, ki to v resnici sploh niso, pač pa poškodujejo naš sistem.

Vsekakor bomo z zanimanjem pričakali reakcije razvijalcev.

58 komentarjev

Firefoxov oglas v The New York Times

Se najdete?

vir: Mozillazine
Mozillazine - Danes naj bi bil objavljen oglas za brskalnik Firefox v časopisu The New York Times. Dve črno-beli strani današnje izdaje sta tako v celoti posvečeni Firefoxu, kar si lahko ogledate tudi na naslednjih dveh slikah ( manjša, večja, PDF). Kot je bilo obljubjeno, so imenovani vsi darovalci prispevkov za zakup oglasnega prostora. In med njimi se lahko najde celo kakšen Slovenec, še več, celo Slo-Tecovec ;) Smo koga pozabili označiti? ;)

22 komentarjev

Firefox nad pričakovanji

Neowin - Fundacija Mozilla je oznanila, da je od izdaje končne različice Firefoxa, 9. novembra 2004, zabeležila več kot 10 milijonov prenosov njihovega najnovejšega spletnega brskalnika, kar je trikrat več kot so pričakovali. Prvotna ocena je bila, da bodo številko 10 milijonov presegli šele po 100 dneh objave končne različice.

Verjetno se vas veliko sprašuje, kaj je s Firefoxovim oglasom v ameriškem častniku, New York Times. V intervjuju, objavljenim prejšnji teden, je Mozillin prostovoljec komentiral, da se je celotna oglaševalska kampanja rahlo zavleka. Celostranski oglas naj bi bil tako objavljen nekje med sredino decembra in novim letom. Povedal je tudi, da Mozilla pripravlja novo različico Firefoxa, namenjeno prenosnim napravam, s kodnim imenom "Minimo". Minimo naj bi bil konkurenčen Operi za mobilne naprave. Izdaja končne različice izdelka je predvidena za januar 2005.

57 komentarjev

Uporabniki Firefoxa niso za oglaševalce

News.com - Adtech je v mesecih oktobru in novembru izpeljal zanimivo raziskavo o spletnem oglaševanju. Zanimalo jih je, koliko odstotkov uporabnikov klikne na oglaševalske pasice na spletnih straneh. Rezultati so zelo zanimivi.

Čeravno bi pričakovali, da izbira brskalnika ne vpliva na klikanje po oglasih, so dejstva drugačna. Na bannerje klika 0,11 odstotka uporabnikov Firefoxa in kar štirikrat več uporabnikov Internet Explorerja - 0,50 odstotka. Odstopanje je opazno tudi znotraj različic, saj uporabniki petke pogostje (0,53) klikajo na reklame od uporabnikov šestke (0,47 odstotka). Raziskava je temeljila na tisoč spletnih straneh v Evropi, ki uporabljajo Adtechov strežnik za oglase.

Dirk Freytag iz Adtecha pripisuje razliko vgrajenemu pop-up blokerju v Mozilli Firefox, ki ga je IE dobil šele s šesto različico, in različnim navadam uporabnikom. David Hallowell dodaja, da Firefox uporabljajo tehnično bolje podkovani uporabniki, IE pa velika množica neukih, ki lahko zamenjajo reklamo za...

27 komentarjev

MSN in Firefox

Slo-Tech - Microsoft je za namene promoviranja svojega iskalnika MSN, ki je del njegovega spletnega portala, naredil nekaj zaslonskih slik. Slike je poslal agenciji Asociated Press, na eni pa je mogoče opaziti, da je uporabil brskalnik FireFox: Kot poroča časopis NRG Maariv pa Microsoft to zanika, čeprav se na sliki na naslovni vrstici razločno vidi napis 'Mozilla Firefox', jasno pa so opazni tudi značilni Firefoxovi gumbi.

Zanimivo pa je tudi da je FireFox-ova a vrstica za iskanje nastavljena na ... Google.

44 komentarjev