»

FDA se bori proti ilegalnim spletnim lekarnam

The Register - Eden izmed glavnih izdelkov, ki se oglašuje in naivnežem prodaja prek spama, so zdravila. Kaj točno je v tabletah, ki jih ponujajo sumljive strani po sumljivih cenah, verjetno ne bi ugotovili niti miamijski forenziki, a dejstvo je, da ljudje verjamejo in kupujejo. Ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) se je zato odločila, da malo podkuri tem nelegalnim spletnim lekarnam. Posvetili so se 136 stranem, ki so očitno nelegalno prodajale zdravila ameriškim potrošnikom.

Izdali so 22 opozoril skrbnikom teh strani, poleg tega pa so opozorili operaterje in registrarje domen, da njihove stranke kršijo zakone. Margaret A. Hamburg iz FDA ponavlja, da veliko potrošnikov ta zdravila kupi, ker so cenejša kot v lekarnah, pri čemer se ne zaveda nevarnosti, v katero se podajajo. Raziskava, ki je bila opravljena avgusta, je pokazala, da kar 90 odstotkov spletnih lekarn, ki oglašujejo na iskalniku Bing, posluje nezakonito. Borba je seveda težka, saj spamerji običajno uporabljajo več plasti domen...

77 komentarjev

Američani producirajo največ spama

ZDNet - ZDNet povzema rezultate Sophosove študije o izvoru spama v letu 2004. Na prvem mestu seznama so Združene države, od koder prihaja kar 42 odstotkov vse nezaželene pošte. Na drugem mestu je Južna Koreja (13,4 %), na tretjem Kitajska (8,44), sledijo pa jim še Kanada (5,71), Brazilija (3,34), Japonska (2,57) in ostale države. Največji pošiljatelji spama so računalniki s hitrim stalnimi (broadband) povezavami v internet, pri katerih gre največkrat za zombije -- računalnike nič hudega slutečih uporabnikov, ki jih zaradi nezaščite izkoriščajo spamerji.

6 komentarjev

Lycos v. spammerji - 1:1?

Microsoft software Forum Network - Pred nekaj dnevi je Lycos izdal ohranjevalnik zaslona "Make Love Not Spam" ki pošilja veliko zahtevkov na strežnike ki se oglašujejo v spam sporočilih, oziroma izvaja nekakšen omejen DDoS napad nanje.

"Nekakšen omejen" napad zato, ker naj bi Lycos samo upočasnjeval njihovo delovanje, saj naj bi preverjal da strežnik ni slučajno že klonil pod težo napada, čeprav je BBC News poročal, da sta kljub temu dva strežnika zaradi omenjenega "ohranjevalnika zaslona" že prenehala delovati.

No, ena izmed napadenih spletnih strani ( www.moretgage.info, ki je sicer registrirana na Poljskem) pa je začela vse zahtevke preusmerjati na Lycosovo makelovenotspam.com, ki je zato trenutno v stanju "STAY TUNED".

Se nam obeta nova kibervojna?

Na novico nas je opozoril Delfi.

35 komentarjev

Ohranjevalnik zaslona omogoča upočasnitev spammerskih spletnih strežnikov

The Register - Kot poroča The Register, je Lycos Europe pričel ponujati ohranjevalnik zaslona, ki na spletne strežnike, oglaševane v spam sporočilih, pošilja veliko število zahtevkov in s tem upočasnjuje njihovo delovanje.

Spletne strežnike, ki jih upočasnjujejo, izbirajo iz različnih virov, naprimer iz Spamcop-a. Ohranjevalnik zaslona komunicira s strežnikom Lycos, ki koordinira napad in z različnimi preverjanji poskrbi, da ne pride do preobremenitve napadene strani (DOS napada). Stran je tako še vedno dostopna, vendar so odzivni časi zelo povečani.

Lycos meni, da bodo z veliko količino prometa spammerjem povzročili dodatne stroške in s tem uničili njihovo dejavnost.

68 komentarjev

Varnostni problem?

The inquirer - Vas zanima, kako priti nazaj na namizje, čeprav je zagnan ohranjevalnik zaslona, ki je zaščiten z geslom? Če ste v najnovejšem Macovem operacijskem sistemu X, bodite brez skrbi. Nek uporabnik prej omenjenega sistema je ugotovil, da lahko sesujete ohranjevalnik in tako dobite nadzor nad namizjem, če držite katero koli tipko pet minut in nato pritisnete "enter". Oseba, ki je opazila varnostno luknjo, trdi, da je že obvestila podjetje Apple, a odgovora še ni dobila. Klik!

Celotno pritožbo Applu pa si lahko preberete tukaj.

10 komentarjev

New Deal

The Register - Kot je že v navadi, morajo ameriški predsedniki svoj nos vtikati v skoraj vse zadeve, od katerih lahko imajo koristi. Tako se je Bushev kabinet sedaj spravil v reformo varnosti na internetu.

Nastajal je eno leto, in kakor pišejo na Registru, je tik pred objavo. Vsebuje od 60 do 80 napotkov, kako naj bi se v prihodnje oblikovala varnostna politika v omrežjih, velik poudarek pa daje predvsem sodelovanju podjetij, ki se ukvarjajo z varnostjo. Dokument pod uradnim imenom National Strategy to Secure Cyberspace bo na voljo v polni obliki jutri, tako da stay tuned for more.

5 komentarjev

Umm...

Jaz - Bom kar prilepil s tega naslova:

Danes 12.04.2001 je od cca. 20:00 ure zelo pocasen odziv vseh tujih streznikov oz. promet s tujino poteka bistveno pocasneje kot obicajno. Vzrok tezav je v DoS (Denial of Service Attack) napadu na omrezje ARNES. Napad ponavadi povzrocajo osebe, ki jim ni mar delo drugih in hocejo le delati skodo. Zal pri tem uporabljajo ogromno racunalnikov v tujini, katerih lokalni administratorji niso poskrbeli za ustrezno zascito proti programom, ki jih taki ljudje uporabljajo za DoS napade. Ceprav se dezurna ekipa ARNESa trudi zascititi ostale uporabnike, pa je to zelo zahtevno delo in tezko uspesno realizirano. Napad smo seveda prijavili ustreznim sluzbam.

Za nadzorni center ARNES: Miha Dimec

Thnx, Tron!

9 komentarjev