»

Instant odklepanje

The Tech Report - Čeprav je odklepanje Duronov/TBirdov stvar 5ih minut in ustreznega svinčnika, se še vedno najdejo talenti, ki se jim zdi zadeva neverjetno težavna. No, treba je tudi priznati, da grafit ni najbolj obstojna zadeva in da se zna zgoditi, da se sledi svinčnika ob neprimernem času odstranijo, toda to je že postranskega pomena. Za takšne ljudi so Azijci naredili instantni-samolepilni-odklepalni-trak za vse AMDjeve SocketA procesorje. Gre v bistvu za majhen košček selotejpa, ki ima na ustreznih mestih naneseno prevodno snov. Tako odklepanje postane ultra hitro: tistih nekaj sekund, ki jih pač rabite za naravavanje in nalepljanje zadeve. Vse lepo in prav? Ja, bi bilo... samo se definitivno ne bi rabil kakšnih 100ih komadov...

0 komentarjev

Mouse Skatez

Taco Nuts - Ti majhni pripomočko za računalnik pa so včasih lahko precej zanimivi. Mouse Skatez se uvršča med pripomočke za igričarje, saj zmanjša trenje med mišjo in podlago. V bistvo gre za neke vrste teflonski trak, ki ga nalepimo s spodnej strani miške in ta potem boljše drsi po podlagi. Prodajalec zadeve je Everglide, en trak te zadeve pa se prodaja za okoli $7, kar je v bistvu cisto nategovanje (glede na to, da se celotna rola te zadeve prodaja za manj, kot $50). Kakorkoli, Mose Skatez so "testirali" na TacoNuts strani in zadeva jim je bila kar všeč. Preverite, in si svoje mnenje ustvarite sami.

0 komentarjev

Kateri svinčnik za odklepanje?

Overclockers.com - Heh, nisem si mislil, da bodo naredili znanost še iz izbire svinčnika za odklepanje SocketA procesorjev. Toda overclockerji s(m)o znani po tem, da znamo zatežiti glede vsake podrobnosti... kar vprašajte kakšnega prodajalca v računalniški trgovini . Kakorkoli, na Overclockers.com si lahko preberete zanimiv članek o pravilni izbiri svinčnika za odklepanje procesorja. Seveda je vsem jasno, da so si svinčniki različni med seboj, saj eni bolje eni pa slabše prevajajo elektriko (nekateri svinčniki vsebujejo karbon, ki ne prevaja ampak IZOLIRA elektriko!). Ko pomislim na vsa poročila o neuspešnem odklepanju procesorjev iz Foruma naenkrat vsa zadeva dobi velik pomen. Torej, da skrajšam: pravi svinčnik za odklepanje mora v mini vsebovati čimveč grafita, saj je v našem primeru grafit prevajalec. Najboljši so mehki umetniški svinčniki, izogibajte pa se večini trdih tehničnih in obrtniškim svinčnikom! Upam, da to komu pomaga......

4 komentarji

Dual SocketA plate

HardOCP - No, po nekaterih informacijah naj bi se resen razvoj na dvoprocesorskih ploščah za AMDjeve SocketA plošče končno začel. To niti ni čudno, saj je povpraševanje po njih zares ogromno. Nihče se ne bi branil poceni dvoprocesorskega sistema, kajne? No, razvoj poteka, toda prve plošče bomo verjetno ugledali šele čez kakšna dva meseca. Potrpite.

9 komentarjev

Modifikacija Alphe PEP66 za SocketA procesorje

Overclockers.com - Alpha PEP66 je že nekaj časa najbolj popularen hladilnik za Intelove Socket procesorje, sedaj pa vemo tudi, kako ga uporabiti za AMDjeve Socket A procesorje. Postopek v bistvu sploh ni težav, le nekaj minut časa in ustrezno orodje boste potrebovali. Natančna navodila najdete tukaj, primerjavo takega killer SocketA hladilnika z Alpho PAL6035 pa tukaj.

2 komentarja

Test SiS730 čipovja

SysReview - Ok, Sergio je že izlil svoja najgloblja čustva v zvezi z mojim rođendanom, tako da lahko nadaljujemo z "navadnimi" novicami [:\\]. Torej, na SysReviewu so objavili enega izmed prvih testov SiSovega 730 čipovja. Gre za low-end čipset za AMDjeve SocketA procesorje. Na žalost zadeva ne podpira DDR SDRAMa, toda po moje bo vseeno dokaj konkurenčna, predvsem na manj zahtevnem trgu. Če vas zanima zakaj, si kar oglejte test!

0 komentarjev