»

Noro - procesor na 93 stopinjah C

Slo-Tech - Uf, danes sem povsem po naključju dobil povsem tih sistem, iz katerega se oglaša samo dokaj tih ventilator napajalnika. Odpovedal mi je ventilatorček na hladilnih rebrih, procesor pa še kar veselo deluje naprej in poganja SETI-ja, in ne boste verjeli, moj C500 (zankrat) povsem nemoteno obratuje na 93 stopinjah C (Intelova kvaliteta?). Se je kaj podobnega zgodilo tudi kakemu izmed vas?

21 komentarjev

Izžrebanci

Slo-Tech - Bolje pozno kot nikoli, je rekel 80 letni mladec ter začel delati vozniško. Izžrebani so bili nagrajenci, ki so po elektronski pošti že prejeli podrobnosti o prejemu njihovih kart za na Infos. Srečneži so:
  • Jan Hrušovar
  • Bucan Boris
  • Sebastjan Lesjak
  • Jan Hančič
  • Matjaž Cimperšek
  • Luka Finžgar
  • Sašo Jovičič
  • Andrej Cenčič
  • Andrej Bukvič
  • Žiga Jenko
Če je vaše ime na tapeti, brž poglejte pošto ter preverite podrobnosti! Če ni, pa pač - več sreče prihodnjič .

4 komentarji

Prihodnost hlajenja

več strani - Marsikaj razmišljam o prihodnosti hlajenja procesorjev... Po mojem mnenju bodo še kar nekaj časa glavno vlogo igrali zračni hladilniki, toda vprašanje je, v kakšni obliki. Zadnje čase opažamo prehod na druge, bolj prevodne kovine (predvsem baker), toda kako daleč se lahko gre na takšen način? Ali je rešitev le v večjih hladilnikih z večjimi ventilatorji ali pa je mogoče narediti kaj bolj elegantenga? Pot v pravo smer so definitivno alternativne oblike hladilnikov, toda po mojem mnenju leži prihodnost v toplotno izredno prevodnih polimerih. Lep primer je ta polimer, katerega toplotna prevodnost je res povsem neprimerljiva z današnjimi materiali. Če bi ga uporabili za hlajenje procesorjev, bi lahko tudi najbolj vroče ohladili z velikim kosom polimera ter enim sistemskim hladilnikom. Mogoče se nam bodo naši overclockerski vnuki smejali, ko jim bomo pripovedovali o aluminijastih in bakrenih zračnih hladilnikih z ogromnimi in glasnimi ventilatorji ....

3 komentarji

Millenium hladilnik

Overclockers.com - Mogoče ste tu pa tam na internetu zasledili slike tega hladilnika, toda do sedaj ni bil deležen večje pozornosti. Gre za Millenium Copper hladilanik (ime se bo spremenilo... še več: na Overclockers strani lahko predlagate vaše ime, in če bo izbrano, boste dobili neko deluxe različico Milleniuma) in eno izmed predprodukcijskih enot so testirali na Overclockers.com. Mhja, kaj naj rečem, fantje so nad 800 gramov težko zadevo več, kot navdušeni. Zračni hladilnik z dokaj tihim ventilatorjem (v primerjavi s 38cfm Delto) ima toplotno prevodnost v rangu vodnega hlajenja (brez peltierja, seveda!), kar je blizu...

1 komentar

Tožarjenje okoli ventilatorjev

Maximum PC - Mhja, v današnjem svetu se tožijo glede vsega, tako da se ne bom čudil, če se bodo kmalu konkurenčni peki bureka spravili eni nad drugi v sodnim dvoranah. Namreč, Sunonwealth (bolj znan kot Sunon) je nedavno vložil tožbo proti Creativu, Nvidii in ADDAi zaradi kršitve njihovih licenc, ki se nanašajo na majhne aktivne hladilnike, ki jih ti podjetji uporabljata na sovjih grafičnih karticah. Sunon trdi, da je lastnik tehnologije mini integriranih aktivnih hladilnikov, in da ti dve podjetji kršita njihove licence in patente z uporabo hladilnikov konkurenčnega podjetja ADDAe (ki ga tožijo v posebni tožbi). Mislim, krneki . Več lahko preberete tukaj.

1 komentar

Odklenjeni TBirdi 1.2GHz

Jaz - Čas je za še nekaj govoric (juhej!). Na Overclockers strani sem zasledil zanimivo informacijo, da velika večina (če ne vsi) 1.2GHz Thunderbird čipov ima že tovarniško povezane vse L1 mostičke, kar pomeni, da so popolnoma odklenjeni. Ker je pri nas še vedno precej težko zaslediti kakšnega izmed teh zadeve na žalost ne morem potrditi, toda cenil bi vse informacije z vaše strani. Toliko o AMDjevi zlobni namerni o zaklenitvi vseh čipov. Aja, ko smo pri tej temi: vsi, ki kupujete Durone in TBirde v Sloveniji ste lahko brez skrbi. Panika, ki je vladala glede odstranjenih BP_FID nogic par tednov nazaj se je že polegla in izkazalo se je, da je šlo za eno pošiljko, katere namen je bil prestrašiti overclockerje (ali nekaj podobnega ). Vseeno pri nakupu preverite spodnjo stran čipov!

5 komentarjev

Hedgehog, n-tič

Virtual Hideout - Tudi na Virtual Hideoutu so testirali Kaniejev bakreni Hedgehog hladilnik, toda na voljo so imeli tudi posebni ventilatorski adapter, s pomočjo katerega so na hladilnik prišraufali 80mm ventilator. Hedgehog je že tako ali tako eden izmed trenutno najboljših Socket hladilnikov, s to predelavo pa res nima konkurence (mogoče edino Swiftechove hladilnike). Verjetno je ta hladilnik edina konkurenca vodnem hlajenju brez peltierja... No, preberite test in presodite sami.

4 komentarji