»

Catalyst tudi za prenosnike

The inquirer - Končno se tudi za lastnike prenosnikov z ATI-jevimi grafičnimi karticami bliža dan, ko ne bodo za nove gonilnike več odvisni le od zastarelih verzij, ki jih zraven tlačijo proizvajalci. ATi naj bi namreč pod imenom Catalyst združil tudi gonilnike za družini grafičnih kartic M1x in M2x. Lastniki starejših in operacijskih sistemov, ki v imenu ne vklučujejo "XP", (slednji neglede na model grefične kartice) pa se bodo še vedno morali zatekati k trikom ali Omega-gonilnikom.

3 komentarji

Novi ATi Radeon driverji za Linux

Slo-Tech - Kanadski ATi je 16. februarja na svoji spletni strani objavil najnovejše gonilnike za Linux distribucije (grafično jedro Xfree86 in X.Org).

Novi gonilnik 8.10.19 v primerjavi z različico 8.8.25 do 40 % izboljša delovanje OpenGL aplikacij (pri prvoosebnih igrah tipa Quake, Doom, ... je napredek jasno viden). Driverji so v angleščini, priporočljiva pa je uporaba 2.6.10 kernela. Še povezava.

5 komentarjev

Novi gonilniki za Linux iz Atijeve štalce

ATI - Veseli rdeči fantje iz Kanade so se znova spomnili na v nebo vpijočo druščino uporabnikov Linuxa in jim končno ponudili nove gonilnike. Ne gre za nič revolucionarnega, odstranili so le nekaj zoprnih žužkov in se opravičili za tiste, ki so še preostali. Za podrobnejši seznam sprememb pozijajte semkaj, medtem ko boste do gonilnikov prišli z nežnim pritiskom na tole povezavo.

11 komentarjev

Nov Catalyst 4.11

ATI - Podjetje ATI Technologies Inc. je 12. novembra izdalo nove gonilnike za svoje grafične kartice.

ATI Control Panel je običajne velikosti (26,1 MB), medtem, ko je Control center velik 29,8 MB in je manjši od predhodnih verzij. Z uporabo gonilnikov 4.11 se izboljša delovanje nekaterih iger (Breed, Roller coaster Tycoon 3, Star Wars: KOTOR, Serious Sam ...). Celoten popis sprememb in popravkov je tukaj, bližnjica do strani, kjer je mogoče naložiti zadnjo različico datotek, pa tu.

19 komentarjev