»

Intel z novo reklamno kampanjo

bit-tech.net - Mimo so časi, ko so zgolj novice o več gigahercih in slika novega čipa navdušile množice. Tako Intel kot AMD sta se v oglasih trudila množicam prodati koncept večjedrnih procesorjev, a sta bila bolj ali manj neuspešna zaradi nepoznavanja razlik, ki množice sploh ne zanimajo. Intel se je k problemu odločil pristopiti drugače. Z novo kampanjo, ki naj bi trajal od treh do pet let, bodo začeli v ZDA, Veliki Britaniji in Nemčiji (in jo nato razširili na 24 drugih držav, seveda pa bo prisotna tudi na spletu), v njih pa primerjali bolj ali manj vsakodnevne situacije s situacijami v njihovih tovarnah. Tako bodo eno zraven druge postavili sliko rock koncerta in v bele halje oblečenih razvijalcev čipa 4004 s pripisom: "Vaše...

10 komentarjev

A64 X2 vs. Pentium EE 840

PC World - Očitno so se začeli pojavljati prvi testi in primerjave med dvojedrnimi procesorskimi rešitvami podjetij AMD in Intel. Tako so pri reviji PC World testirali procesorja obeh proizvajalcev in nato rezultate primerjave prijazno objavili na svoji spletni strani.

V bitko sta se spustila AMD-jev Athlon 64 X2 4800+, ki deluje pri frekvenci 2,4 GHz in uporablja 1 Mb L2 predpomnilnika za vsako od dveh jeder. Nasprotnik iz Intelovega tabora sliši na ime Pentium Extreme Edition 840, deluje pri taktu 3,2 GHz in vsakemu jedru prav tako namenja po 1 Mb L2 predpomnilnika. Intelova rešitev ponuja še dodaten bonbonček in sicer že dobro znan Hyper Threading, ki vsakemu jedru doda še en navidezen procesor - tako da operacijski sistem "vidi" kar štiri procesorje.

In kakšni se procesorja obneseta? Glede na objavljene rezultate AMD-jeva rešitev gladko premaga tekmeca iz nasprotnega tabora, katerega test je prav tako na voljo. Za podrobnejša pojasnila pripročam branje člankov, ki se skrivajo za...

49 komentarjev

Intel v letu 2005: Centrino za namizja

Google News - Ob predstavitvi finančnih rezultatov so predstavniki Intela orisali smernice podjetja v prihajajočem letu. Potem ko so letos uvideli, da z visokofrekvenčnimi enojedrnimi procesorji ne bo enostavno doseči masovne proizvodnje, so ustavili razvoj kar dveh enojedrnih tipov procesorjev.

Kot poudarjajo, so prisluhnili strankami, ki jih ne zanima le hitrost in zmogljivost, pač pa tudi varčnost z energijo in dodatne zmogljivosti. Kot uslišan primer so predstavili uspeh platforme Centrino, ki je združila varčne Pentiume M in brezžični internet. Podobne rešitve lahko pričakujemo že v prvi polovici leta 2005 tudi za namizne računalnike.

Platforma z razvojnim imenom Lyndon bo v digitalne domove in pisarne prinesla procesorje s 64-bitnimi razširitvami ukazov arhitekture x86. Active Management Technology (AMT) bo skrbnikom omrežij omogočil dostop do omrežnih računalnikov, tehnologija Enhanced SpeedStep pa večjo varčnost. Pozneje lahko pričakujemo tudi dvojedrne procesorje, tudi za prenosnike.

9 komentarjev

Intel in Microsoft bosta predstavila naprave z XP Media Center Edition

PC World - Omenjeni podjetji sta se združili s skupnim namenom: pripeljati XP Media Center 2005 na namenskem računalniku v vsak (ameriški) dom. Tako se danes, 8. novembra, začne obsežna reklamna kampanja za promocijo multimedijskih kompletov za v dnevno sobo.

Windows XP Media Center 2005 bo vseboval kar nekaj novosti, med drugim tudi drugi servisni paket in pa zmožnost snemanja oddaj tudi na DVD ploščke, česar prejšnja različica ni podpirala.

Cena se giblje od 1200 do 1700 dolarjev, kar "prevedeno" znaša od 220 do 320 tisočakov in glede na opisane zmožnosti niti ni tako velika vsota.

Drž'mo pesti, da virusi na XP Media Edition ne bi delovali.

8 komentarjev

Longhornovi konceptni filmi

Bink.nu - Microsoft nam že od izida operacijskega sistema Windows XP govori, kako bo njihov prihajajoči operacijski sistem, trenutno imenovan Longhorn, spremenil delo z operacijskim sistemom. Govorijo o izboljšanih temeljih operacijskega sistema, mnogih novih knjižnicah za programiranje, medsebojno komunikacijo med programi, računalniki, uporabniki, datotečnem sistemu, ki deli podatke na podlagi tega kaj predstavljajo, ... Kdor temu ni verjel, se lahko prepriča, saj Microsoft že nekaj časa pripravlja in izdaja kratke konceptne filme, kjer prikazujejo te nove tehnologije v pravih, uporabnih aplikacijah.

Tako najdemo v teh filmih vse, od tega kako pacient komunicira z zdravnikom, do tega kako lahko delavci na terenu prejmejo delovni nalog, načrt mesta, območja, ... Filmi so narejeni v zapisu Windows Media Video (.wmv), zato potrebujete ustrezen predvajalnik.

Filmi, ki so vsekakor vredni ogleda

57 komentarjev

Kaj je novega v Redmondu

Microsoft -

Microsoft nam je pripravil kar nekaj novosti, tako da je najbolje, da si jih ogledamo. Za začetek velja omeniti, da je svojo pot na Microsoftovo spletno mesto za avtomatsko nadgradnjo operacijskega sistema, Windows Update, našel drugi servisni paket za Windows XP. Do sedaj je bil ta na voljo le kot samostojni paket, velik nekaj čez dvesto megabajtov, sedaj pa si lahko preko te storitve ali Automatic Updates prenesete le tiste popravke, ki jih vaš sistem potrebuje.

Rahlo so prenovili izgled svoje začetne strani, v vsebini pa ni večjih sprememb. V sodelovanju z Philippom Starckom so predstavili novo miško S+arck, ki je oblikovana zelo drzno.

Razvijalcem bo všeč izid beta verzije Visual Studia 2005, katerega okrnjeno verzijo si lahko brezplačno prenesete s spleta, medtem ko so naročniki MSDN upravičeni do cele izdaje.

Povezave do novosti je zbral alesrosina.

27 komentarjev

Windows XP Starter Edition

Microsoft - Microsoft pripravlja novo različico Oken – Windows XP Starter Edition, ki bo oktobra izšla na Azijskem trgu. Začetniška verzija je okrnjena različica Oken, s katero Microsoft cilja na neuke uporabnike, ki so šele vstopili v svet računalništva. Imeli bodo več omejitev. To so na primer: le trije odprti programi ob istem času, izklopljeno deljenje datotek in tiskalnikov, onemogočena podpora za lokalna omrežja.

Microsoft želi imeti na trgu tudi zelo poceni verzijo Oken, ki bo začetnike kasneje prepričala v nakup polne verzije. Kako "poceni" bo začetniška verzija še ni znano. Analitiki dvomijo v uspeh nove taktike, vendar lahko le čas pokaže svoje.

45 komentarjev

Največji televizor predstavljen

PC World - Samsung je predstavil največji televizor na svetu. Njegova diagonala meri kar 57 inčev. Televizor, ki je širok 130 in visok 110 cm ter podpira ločljivost 1920 x 1080 pikslov, spada med HDTV (High Definition Television) televizorje in najverjetneje ne bo ugledal masovne produkcije. Po Samsungovi uradni izjavi naj bi bil samo testni primerek, s katerim so preizkusili zmožnosti pete generacije TFT LCD tehnologije.
Samsungov trenutni adut je 46-palčni televizor, ki stane več kot 5.000 dolarjev, torej tudi cena za 57-palčni model ne bo pretirano nizka. Za več informacij pa Klik!

Na to novičko nas je prijazno opozoril tomaxxx.

Mami, a lahko dodam na božični seznam tudi to?

5 komentarjev

Test Benq DVP1648A 16x DVD-ROM pogona

CDRLabs - Podjetje Benq je najverjetneje večini vas prava neznanka, zato naj takoj povem, da ga je ustanovilo podjetje Acer Communication & Multimedia, a je zadeva čisto ločena od ostale Acer proizvodnje. Pogon se po obliki zgleduje po novem Pioneerjevem DVD-118, njegove hitrosti pa so 16x za DVD ploščke ter 48x za ostale CD ploščke. Žal pa boste pogrešali nekaj stvari, med drugim tudi digitalni audio izhod. Je zadeva vredna svoje cene, ki v čezlužju znaša približno $60? Prepričajte se sami. Klik!

0 komentarjev