»

Thunderbird 1.0

Mozillazine - Slab mesec po Firefoxu 1.0 je na voljo njegov kolega, Thunderbird 1.0. Prva uradna različica Thunderbirda ponuja nepredne rešitve za upravljanje elektronske pošte, kot so pametno ustavljanje odpadne pošte, zaščita pred zlobnimi prilogami, šifriranje in digitalno podpisovanje sporočil, hitro iskanje sporočil, imeniki za shranjevanje iskanja ... Obenem je Thunderbird snovan na temeljih Firefoxa, torej ponuja tudi dodatne razširitve, teme, prilagodljiv vmesnik in drugo. Ste navdušeni? GetThunderbird.com!

11 komentarjev

Thunderbird 0.9 in Firefox 1.0 RC2

Mozillazine - V poplavi novic o Firefoxu, ki ima očitno najboljši marketing in, roko na srce, tudi večje "tržišče", veliko manj beremo o razvoju njegovega brata - Thunderbirda. Danes je dočakal različico 0.9, ki prinaša shranjevanje iskanja sporočil, razvrščanje sporočil po izbranih kriterijih in druge novosti. Prenos je na voljo s strežnika FTP, a zaenkrat samo v angleški različici.

Skoraj sočasno pa je izšel tudi Firefox 1.0 RC2. Tudi ta je kot namestitveni paket zaenkrat na voljo le v angleški različici in je lažji za hrošče, odkrite po izdaji RC1. Na slovensko različico bo potrebno še nekoliko počakati.

24 komentarjev

Firefox 0.10.1

Slashdot - Pri Mozilli so izdali popravek za njihov spletni brskalnik Firefox 0.10. Vsi uporabniki le-tega si lahko dolpotegnete celoten Firefox 0.10.1, priporočljivo pa je da imate vklopljeno samodejno preverjanje za popravke (Tools - Advanced - Software update), ki vas bo avtomatsko opozorilo o novi verziji in vam ponudilo možnost, da si posnamete samo popravek.

Omenjeni popravek odpravi luknjo v brskalniku, preko katere lahko spletna stran briše datoteke v uporabnikovi mapi, kjer shranjuje svoje downloadane stvari.

Izvorna novica

59 komentarjev

Firefoxu je uspelo

Slo-Tech - Kot smo že poročali so ustanovili spletišče spreadfirefox, ki si je zadalo cilj, da bi v desetih dneh Firefox preneslo milijon uporabnikov. Rekord jim je uspel že v štirih dneh, torej v manj kot 100 urah. Danes se je prijavil tudi uporabnik slo-tech, me zanima kdo je to. [:)]

Kot je nekdo že napisal: Netscape lost it, and Internet Explorer won only a battle. People, the browser war is finally over. Get Firefox!

98 komentarjev

Zabava ob prehodu na Thunderbird

Mozillazine - Mozillin samostojni poštni odjemalec Thunderbird se približuje končni različici 1.0, ki naj bi izšla skupaj s Firefoxom 1.0. Da bi vsem novim uporabnikom zagotovili čim lažji prehod na novi poštni odjemalec, pripravljajo razvijalci Mozille zabavo posebne vrste. Uporabniki ostalih orodij za delo z e-pošto so v torek vabljeni na IRC-strežnik irc.mozilla.org na kanal #mozillazine. Izkušeni uporabniki jim bodo nudili pomoč, kako obstoječo pošto, osebni imenik in nastavitve prenesti v Thunderbird.

Obenem se je na spletu pojavila nova stran zillivisation, ki napredne uporabnike vzpodbuja, da svoje prijatelje, kolege in sorodnike usmerijo k prehodu z Internet Explorerja na Mozillo in Firefox.

45 komentarjev