»

Ali končno prihaja Kyro 2 Ultra?

Guru 3D - Kyro 2 je bil za časa vladavine GeForcev 2 MX odličen grafični čip, ki pa ga je trenutno že povozil čas, saj so ATI-jevci predstavili konkurenco v obliki Radeona 7500, Nvidia pa v obliki GeForca 2 Ti in GeForca 3 Ti200. Navdušenci so bili tako prisiljeni, da počakajo na posodobljenega Kyrota 2, ali Kyro 2 Ultra, ki pa ga, na razočaranje številnih častilcev Kyra, kar ni in ni hotelo biti v trgovine. Številni so nad čakanjem že obupali, ko so se na internetu spet pojavile govorice o izidu pohitrenega čipa. No, da novice niso iz trte zvite priča tale nemška on-line trgovina, ki ima kartice s čipom Kyro 2 Ultra že na ceniku. Na cenik je vključena kartica HERCULES 3D Prophet 4800 Kyro II Ultra 64MB TV-Out Retail, ki ima 64 MB pomnilnika, TV-Out in grafični čip, ki deluje s frekvenco 200 MHz. Cena znaša 136 €, kar je malenkost višje od normalnih Kyro 2 kartic.
P.S. Na svoj seznam je to kartico (OEM in Retail izvedbo) vtaknila tudi ta stran. ...

1 komentar

Zanimiva beštijica

vir: HardOCP
HardOCP - Ko smo že pri hladilnikih, pa omenimo še to beštijico, katere slike so se pojavile na Akibi. Gre za neko čudno mešanico Alpha-like podnožja in Nidecovega Gamma Blower radialnega ventilatorja. No, dvomim, da se zadeva obnese kaj bolje, kot konkurenčni zračni hladilniki, toda definitivno izgleda impresivno (če že ne lepo ). Aja, če vas prime srčna želja, da bi zadevo posedovali, se boste po vsej verjetnosti morali odpraviti na daljni vzhod, saj dotične zadeve po vsejverjetnosti ne bomo nikoli ugedali v nobeni on-line trgovini, kaj šele Sloveniji.

1 komentar

Test Silverado50 hladilnika

TweakUp.dk - Še en teste precej eksotične hladilne naprave nam tokrat prihaja z danskega konca Evrope. Na strani TweakUp.dk so si namreč ogledali Silverado50 SocketA/370 hladilnik. Yup, gre za tisto čudno zadevo, ki ima kot kontaktno površino z jedrom procesorja vgrajeno srebrno ploščico. Mene osebno je zelo zanimalo, kako se zadeva obnese in ali je vredna vloženega denarja in fantje pri TweakUp.dk res mislijo tako. Na žalost v njihovih testih hladilnik niso primerjalis kakšno Alpho ali GlobalWinom, tako da je točno primerjavo nemogoče izvesti, toda temperature so vseeno precej nizke. Avtor testa je hladilnik celo primerjal z vodnim hlajenjem brez uporabe peltierja! No, oglejte si test in si ustvarite lastno mnenje!

1 komentar