»

GlobalWin TAK68

Overclocked Cafe - Očitno so "ležeči" hladilniki še vedno v modi, saj sem naletel na test GlobalWinovega posebneža z imenom TAK68, ki spada ravno v to skupino. Ker zgleda rahlo kičast nekateri pravijo, da spada ravno v petdeseta leta preteklega stoletja. Drugače pa je hladilnik že sam po sebi nekakšna posebnost, ki ima kar nekaj lepih lastnosti. Kot prvo je to lep pritrdilni mehanizem, ki je prijazen do krhkih procesorjev, saj uporablja poseben vijak, druga pomembna lastnost pa sta dva ventilatorja, ki sta namenjena boljšemu pretoku zraka čez hladilna rebra.

0 komentarjev

HSF primerjava

Maximum 3D - Pri Maximum 3D so se odločili, da morajo tudi oni narediti primerjalni test HSF (Heat Sink and Fan, po naše hladilnik za procesor) enot. Pod okrilje so jih vzeli kar enajst - Evercoolove, GlobalWinove, Thermaltakeove ter še nekaj ostalih. Kaj so ugotovili, pravite? Da je aluminij izven mode, da baker res rula ter da so današnje HSF enote pravi čudež, saj hladijo izjemno dobro glede na to, koliko energije na izjemno majhno površino oddajo naši mlinčki. Test je zanimiv, preberite ga tukajle.

1 komentar

Testi

Slo-Tech - Glede na to, da imam pod sabo kar nekaj strani, katerih avtorji pridno pišejo novice, se mi vsak dan v svojemu "link databasu" nabere na tone povezav do testov procesorjev, diskov, matičnih plošč, hladilnikov in podobnega. Vse skupaj še ne bi bilo tako kritično, če bi imel čas, vendar pa sem v času, ko je šola glavna stvar in časa ni več na pretek, postavljen pred težko odločitev, kaj naj sploh objavim. Zato sem se odločil za manjši eksperiment: od danes naprej sprejemam prošnje na svoj znani e-mail naslov, katere teste/novice želite videti (npr. "želim si link do testa P4X266 plošč", ali pa "hočem link do množičnega testa DDR SDRAM pomnilnika). Tako, vrgel sem vam kost, kaj pa boste storili z njo, pa je vaša stvar :).

0 komentarjev

Test Power Cooler hladilnikov

Overclockers New Zeland - Test hladilnikov utegne biti kar težka stvar, vendar ne zaradi testiranja. Testiranje hladilnikov je precej lahko opravilo, težje pa je določiti zmagovalca testa. Hladilnik, ki je dosegel najnižjo temperaturo procesorja ne more biti zmagovalec testa, če je prav svinjsko drag in tudi najcenejši hladilnik, ki je dosegel najslabše rezultate, ne more prejeti lovorike kot najboljši hladilnik testa. Te probleme povzročajo uporabniki, ki se kar precej razlikujejo med sabo. Nekateri bodo hoteli najboljši hladilnik in jih cena ne bo zanimala, medtem ko bodo nekateri blazno škrtarili in hoteli najboljšo uravnoteženost med zmogljivostjo in ceno. No, kakorkoli že na OC New Zeland so se pri testiranju Power Cooler hladilnikov vsaj malo poizkusili držati zgoraj napisanega. Za primerjavo, so testirali še Thermaltake Volcano II in Thermal Engine V60-4210B. Power Coolerji so se obnesli precej različno. Nekateri so precej dobro hladili, medtem ko so drugi bili totalen "poden". Zmagovalca testa vam...

1 komentar

Še ena o hlajenju chipseta

OcShoot - Tale članek je za spoznanje bolj normalen od onega, v katerem je tip na chipset dal kar Golden Orba. Članek govori o nameščanju Intelovega retail hladilnika na chipset. Zakaj ravno Intelovega? Intelovi odsluženi FCPGA in PPGA hladilniki pašejo kot uliti na raznorazne chipsete (v našem primeru KT133) in zelo dobro opravljajo svoje delo. Če vam je edina ovira za ubijalski overclock prevroč chipset in se vam nekje valja Intelov FCPGA ali PPGA hladilnik, potem pač sledite navodilom in modificirajte (proizvajalci matičnih plošč ponavadi zelo skoparijo z dobrimi ventilatorji). Chipset vam bo hvaležen.

3 komentarji

Hladilniki in ohišja na Computexu

VR - Zone - Fantje na VR-Zone so spisali zanimiv pregled Computexa, le da so se skoncetrirali na področje hladilnikov in ohišij. Kot bi lahko pričakovali, so tajvančki predstavili vse svoje hladilne novosti, in moram priznati, da jih je nekaj prav impresivnih. Thermaltakovi Tiger in Dragon Orbi, novi Volcanoti, Enlightovi hladilniki, CoolerMasterjeva in Lian-Lijeva aluminijasta ohišja, Enemraxovi napajalniki za petičneže, Sunonovi magnetni ventilatorji... Novosti je vsekakor ogromno, tako da ogled močno priporočam! Thnx, Tomi!

1 komentar

Test P4 hladilnikov

GamePC - Čeprav dvomim, da bo zadeva zanimala veliko ljudi iz praktičnih razlogov, vam vseeno posredujem enega izmed prvih primerjalnih testov P4 hladilnikov, ki so ga opravili na GamePC strani. Fantje so primerjali 6 hladilnikov, od Thermaltakov preko GlobalWinove do CoolerMasterjevih enot. Rezultati so v bistvu kar malce čudni, oziroma bolje rečeno novi za nas, saj noben hladilnik ni bistveno prehitel Intelovega retail hladilnika. Očitno so Intelovci tokrat opravili spodobno delo pri načrtovanju hladilnega telesa, kar bi težko rekli za njihove prejšnje izdelke. Aja, še zmagovalec: Thermaltake Indigo Orb.

0 komentarjev

Novi GlobalWinov hladilnik

HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil ekskluzivne slikice novega GlobalWinovega hladilnika, CAK38. SIcer nikje ne piše, ali je hladilnik le pobarvan ali pa je dejansko bakreni, toda po moje gre za slednje. Oblika je drugače zelo podobna starim FDP/FEP32 modelom, tako da bodo boljše performanse lahko izvirale le iz drugačnega materiala, 7000 rpm ventilatorja (glaaaaaasno!) in zračnega usmernika, ki ga bodo deležne dejanske produkcijske enote (na slikah je prototip).

vir: HardOCP

vir: HardOCP

0 komentarjev

Thermaltake Indigo Orb za Pentium 4

Insane Hardware - Thermaltake, izdelovalec tako priljubljenih ORB hladilnikov za procesorje, je napovedal novi Indigo Orb hladilnik za P4. Hladilnik bo v lepi modri barvi, imel bo hitrejši ventilator, njegova toplotna prevodnost pa bo že takoj dovolj visoka, da bo zdržal tudi temparature, ki jih bo proizvedel P4 2 GHZ. Prvotno bo namenjen P4 procesorju z delovno frekvenco 1.6 GHZ. Izid je napovedan za konec Decembra ali začetek Januarja. Več si lahko preberete tukaj.

14 komentarjev