»

Microsoft: "Učiti bi se morali iz odprte kode, TODA ..."

Slashdot - Še pred kratkim se je zdelo, da podjetje iz Redmonda počasi spreminja svoj odnos do odprtih rešitev, in nekoliko bolj pazljivo izbira besede, ko govori o otroku interneta. Nek uslužbenec je celo izjavil, da Microsoft nima ničesar proti odprtemu modelu razvoja programske opreme, pač pa se lahko iz nje nauči veliko stvari. Vendar Microsoft pravkar začenja novo kampanijo boja proti Linuxu, operacijskemu sistemu, ki ga tako zelo sovraži, a hkrati tako vneto uporablja na nekaterih svojih ključnih računalnikih. Zdaj trdijo, da Red Hatovo prenehanje prodaje Linuxa za namizja in Novellov nakup SuSE Linuxa pomenita smrt za odprtokodne sisteme. Menda je to potrditev uspešne Microsoftove poslovne strategije. In da bi vse skupaj še podkrepili, monopolisti trdijo, da še niso srečali uporabnika, ki bi uporabljal odprtokodne rešitve, ker bi bile boljše.

A poznate kakšnega uporabnika Mozille, ki se mu zdi Internet Explorer boljši?

44 komentarjev

Tišje hlajenje severnega mostu

OCModShop - Na "novejših" matičnih ploščah so že tudi "northbridgi" hlajeni aktivno - z ventilatorjem na rebrih. Ti mali ventilatorčki so lahko tudi precej glasni (predvsem ko se zapacajo s prahom), in rožljanja še dodatnega ventilatorja res ne potrebujemo, če želimo mir v sobi.

Zato je Zalman iz svojih proizvodnjih linij lansiral hladila rebra za vezna čipovja. Ta kos kovine nima pritrjenega nobenega ventilatorja, a se lahko kljub temu kosa s tekmeci z zrakomlati. V bistvu je vse skupaj precej vredno svojega denarja, če se trudite utišati svoj sistem. Test tukaj

5 komentarjev

PC-Chips pripravlja Palm klon?

Adrian's Rojak Pot - PC Chips je precej nepoznano podjetje, ki se ukvarja z low-cost matičnim ploščam, po podatkih na Rojakpot pa naj bi (da me ne boste držali za besedo ) se to podjetje preizkusilo tudi v izdelovanju ročnih računalnikov. Točneje: Palm klonov. Kaj naj bi ta klon vseboval? Specifikacije:
  • Motorola Dragonball processor (neznana frekvenca procesorja)

  • 2MB Flash ROM

  • 8MB RAM

Najbolj čudno pri vsem tem je, da bi tak računalnik lahko dobili že za 30 $ (okrog 7500) SIT. Kar prelepo, da bi bilo res. Mogoče pa bo PC Chips tudi uspelo. PC Chips naj bi tako nizko ceno dosegli s tem, da v računalnik sploh nebi vgrajevali PalmOS-a ampak svoj MiniOS. Krajši članek na to temo in domnevno sliko bodočega klona si lahko ogledate tukaj. Ampak še vedno je vse skupaj precej sumljivo - Palm za 30 $ ?. Bomo videli. Sicer pa smo že itak navajeni, da je računalniška industrija polna nategovanja .

1 komentar

Bitka z Delto

Overclockers Australia - Še ena zanimiva zgodba, ki jo je napisal lastnik Thermoengina z Delta ventilatorjem. Avtor tega članka enostavno ni več prenašal vibracij, ki jih je s svojimi 7000 RPM povzročal Deltin ventilator na hladilniku. Ventilator je poizkušal utišati na vse načine, vendar mu nekako ni uspelo. Prva ideja, ki se mu je porodila je bila, da bi med ventilator in hladilnik dal volno. Zamisel je bila dobra, vendar se ni obnesla. Poizkušal je še zmanjšati število obratov ventilatorja, kar pa je imelo prevelik (negativen) učinek na zmogljivost. Iskal je navdih, dokler mu ni na glavo padel poster, ki je bil glej no glej, pritrjen z majhnim žebljičkom. Človek je namesto vijakov pritrdil ventilator s pomočjo žebljičkov in kot po čudežu so vibracije izginile. Uau, kako lahko čisto preproste stvari marsikaj izboljšajo. Škoda je edino tega, da članek nima slik.

3 komentarji