»

FRiSK odpira vrata drugič

Slo-Tech - Danes (11.) in jutri (12.) se v Murski Soboti odvija 2. Festival računalništva in sodobnih komunikacij (FRiSK), ki se ga je že uvodno leto udeležilo preko 2.000 obiskovalcev. Zasleduje pogumno vizijo - postati eden izmed osrednjih IKT festivalov v delu Evrope, ki ga omejujejo štiri enako oddaljene prestolnice: Ljubljana, Dunaj, Budimpešta in Zagreb.

Dvodnevni dogodek se bo začel z omizjem na temo Vladanja 2.0. Program festivala se bo nadaljeval s tradicionalnim srečanjem najprodornejših podjetij na področju IKT-ja v regiji (Pomurski informacijski forum), festivalsko dogajanje pa bodo obogatili tudi borza kadrov, predstavitev navtičnega simulatorja, muzej računalništva, številne igralne konzole in prekmurske kulinarične dobrote.

Seveda ne bo manjkal niti Linux Install Fest, predstavili se bodo Start-Upi v informatiki, udeleženci se bodo lahko izobraževali tudi na delavnicah grafičnega oblikovanja v Adobovih orodjih, predstavljena pa bo tudi analiza vdora v sistem GNU Linux.

Če...

3 komentarji

Linux namestitvena delavnica v Kopru

Slo-Tech - O dogodku smo že poročali - tu je še uradna izjava z več dodatnimi informacijami.

V okviru projekta Šoupek (šopek kakovostne in uporabne programske opreme), s katerim želimo študentom in ostalim predstaviti prednosti (in slabosti) odprtokodnega programja, Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) prireja Linux namestitveno delavnico, ki bo potekala v soboto, 12. novembra 2005 v prostorih ŠOUPa na Pristaniški ulici 3 v Kopru. Pri izvedbi delavnice sodeluje Društvo uporabnikov Linuxa Slovenija (LUGOS) in Moštvo Pingo Linux.

Strokovni program:

PARALELA I (nameščanja in brezžična omrežja):
Študentska organizacija Univerze na Primorskem (Pristaniška ulica 3, Koper) - Predavalnica 1
  • 10.00 - 12.00 Aleš Košir (Namestimo Pingo Linux 4.1)
  • 12.00 - 14.00 Moštvo Pingo (Posebna pomoč pri namestitvi Pinga 4.1 - razreševanje težav pri muhasti strojni opremi)
  • 15.00 - 16.00 Aleš Košir (Antene za brezžična omrežja)
  • 16.00 - 17.00 Rok Papež (Brezžično omrežje)
  • 17.00 - 18.00 Martin Vuk...

6 komentarjev

Videi Linux Fest 11

Slo-Tech - Konec januarja se je v Kiberpipi v sodelovanju z Lugos odvijal 11. Linux Fest. Na njem se je zvrstila množica predavanj, ki smo jih pridno snemali, zdaj pa smo vsa pretvorili v internetu (divx) prijazno obliko zapisa in jih postavili na ogled.

Tako lahko na naslovu [zaradi "Slo-Tech-efekta" začasno ni na voljo ;)] dobite videe o namestitvi Pinga, namizju, igrah, mreži, strežniških storitvah, Sambi, jedru, varnosti in zvoku. Spremljajoče prosojnice pa so na voljo na strani festivala.

Glede na...

29 komentarjev

Kiblix & Linux (Install) Fest 10

Slo-Tech - Jutri, v soboto, 23. 10. 2004, se bo zgodil že deseti Linux fest in sicer v prostorih Kible v Mariboru, točno ob 10.00.

V okviru namestitvene delavnice si boste lahko na svoj računalnik namestili Linux ter se udeležili treh predavanj. Naš ljubljeni vodja Gandalfar, bo predaval o ureditvi datotečnega sistema in vam povedal kaj in zakaj je /var in /usr, od Roka Papeža boste izvedeli kako se z Linuxom znajti v brezžicnih omrežjih, Miha Tomšič bo pa povedal ali se Linux bolje obnese kot namizje ali pa kot zvočni studio.

Vsak udeleženec lahko s seboj privleče neomejeno število računalnikov. Prijazni DHCP strežnik mu bo ponudil IP številko, na voljo bo pa tudi WiFi dostopna točka, da boste lahko priklopljeni brez kablovja.

Društvo Lugos v sodelovanju s Kiblo!

11 komentarjev

Kiblix 2003 se je pričel

Kiblix.org - Z današnjim dnem se je v Mariboru začel 2. mednarodni IT Linux festival, ki bo potekal še jutri in v soboto. Na sporedu so zanimiva predavanja, katerih neposredni prenos si lahko ogledate kar prek interneta, kar je vsekakor pohvalno, ali pa prek amaterskega video signala na frekvenci 1280 MHz. Spisek vseh predavanj, ki pokrivajo veliko področij Linuxa, je na voljo na tem naslovu. Vse ostale informacije pa najdete na domači strani festivala.

5 komentarjev

Pingo prvi, Slo-Tech GNU/Linux drugi in OpenOffice.org 1.1 tretji

Ministrstvo za informacijsko družbo RS - Ministrstvo za informacijsko družbo je danes obvestilo, da je dr. Pavel Gantar, minister MID podpisal obvestila za najboljše na natečaj prijavljene projekte. Natečaj z naslovom "Za izdelavo aplikacij (informacijskih rešitev) temelječih na odprti kodi NOK 2003-1 (Ur.l. RS št. 91/03 z dne 19.09.2003)" se je prijavilo 15 projektov, med katerimi je tudi Slo-Techov GNU/Linux. Namen projekta je bil vzpodbuda in promocija kvalitetnih, lokaliziranih in uporabnih aplikacij (informacijskih rešitev), temelječih na odprti kodi in propagiranje rabe le-teh. Skupni znesek nagrad je znašal pet milijonov tolarjev. Nagrade so se podelile v naslednjem vrstnem redu:

62 komentarjev

Osmi Linux Install Fest

Lugos - Lugosovci so mi sporočili, da se bo 22. 4. 2001 v Novem mestu odvijal že osmi Linux Install Fest po vrsti. Če še niste razbrali iz imena, je install fest namenjen čimbolj subtilnem širjenju Linuxa med slovenske navdušence, ki te izkušnje še niso imeli. Sam dogodek se bo odvijal na visoki šoli za upravljanje in poslovanje. Da pa ne boste mislili, da bo edino, kar se bo tam odvijalo, nameščanje Linuxa. Sploh ne, kajti za tisti dan je rezerviranih 5 urnikov za predavanja. Zaradi "bratstva i jedinstva" bomo jutri v desni pas strani dodali tudi mali banner, ki vas bo vodil na domačo stran prireditve. Jaz se bom najbrž prikazal, Primož upam da tudi, lunija bomo pa že kako spravili iz njegovega kokona v Mariboru, da se bo prikazal . Toliko o tem.

4 komentarji