»

Izšel Firefox for Mobile 1.0

vir: engadget
engadget - Projekt, pred časom poznan tudi kot Fennec, je končno dosegel prvo popolnoma stabilno različico, 1.0. Brskalnik je zaenkrat v različici 1.0 sicer na voljo le za operacijski sistem Maemo, medtem ko je različica za Windows Mobile še vedno v alfa stadiju, za Android pa še pripravljajo prvo javno izdajo. Mobile Firefox 1.0, ki si ga lastniki Nokie N900 in N810 že lahko namestite, s seboj prinaša podporo Weave, ki omogoča deljenje zaznamkov, zgodovine, gesel in še česa prek več različnih sistemov, tudi mobilnih. Podpira tudi Awesome Bar, ki omogoča iskanje po spletu in zgodovini, brskanje v zavihkih, razširitve, ter se zaveda vaše lokacije in tako prilagodi zemljevide in ostale informacije, povezane z lokacijo. Vgrajena je tudi podpora Adobeovemu Flashu,...

30 komentarjev

Firefox nad pričakovanji

Neowin - Fundacija Mozilla je oznanila, da je od izdaje končne različice Firefoxa, 9. novembra 2004, zabeležila več kot 10 milijonov prenosov njihovega najnovejšega spletnega brskalnika, kar je trikrat več kot so pričakovali. Prvotna ocena je bila, da bodo številko 10 milijonov presegli šele po 100 dneh objave končne različice.

Verjetno se vas veliko sprašuje, kaj je s Firefoxovim oglasom v ameriškem častniku, New York Times. V intervjuju, objavljenim prejšnji teden, je Mozillin prostovoljec komentiral, da se je celotna oglaševalska kampanja rahlo zavleka. Celostranski oglas naj bi bil tako objavljen nekje med sredino decembra in novim letom. Povedal je tudi, da Mozilla pripravlja novo različico Firefoxa, namenjeno prenosnim napravam, s kodnim imenom "Minimo". Minimo naj bi bil konkurenčen Operi za mobilne naprave. Izdaja končne različice izdelka je predvidena za januar 2005.

57 komentarjev

Na Firefox 1.0!

Slo-Tech - V torek, 9. novembra, izide Firefox 1.0. Ta izjemen dogodek bomo počastili z zabavo v okviru Pipinega odprtega termina v Kiberpipi na Kersnikovi 6. Ob 19.00 bomo najprej poslušali predavanje o namestitvi usmerjevalnika v Debian Linuxu, ob 20.00 pa se začne Firefoxova zabava.

Prisotni bodo podporniki Firefoxa in drugih odprtokodnih projektov, tako da nam ob kramljanju o razširjanju Firefoxa v Sloveniji ne bo dolgčas. Zabavali se bomo ob čaju in mandarinah, pripravljamo pa tudi posebno polnitev vina ob izidu Firefoxa 1.0. Prijavite se!

Na zdravje v Kiberpipi!

54 komentarjev

Celostranski oglas Firefoxa v The New York Times?

Slashdot - Razvijalci in podporniki Mozille so se lotili najobsežnejše oglaševalske kampanije doslej. S skupnimi močmi bodo poskušali zbrati vsoto denarja, s katero bodo zakupili oglas v dobro znanem časopisu The New York Times. In to ne kar običajen oglas, pač pa oglas čez celo stran. Kampanija se je pravkar začela, namenjena pa ni le oglasu, ampak celotni splavitivi različice 1.0. Imena darovalcev bodo del oglasa. Podrobnosti!

Oglas bo seveda namenjan prihajajoči različici 1.0 brskalnika Firefox, ki je po nestrpnosti čakanja celo presegla praznovanje Mozille 1.0. Na strani Spread Firefox poleg omenjenega oglasa zbirajo tudi prijave za udeležbo na zabavah ob izidu Firefoxa 1.0, lahko pa se prijavite tudi kot organizator zabave. Na voljo so tudi številni gumbi za promocijo Firefoxa, število prenosov zadnje različice pa je že krepko preseglo 5 milijonov.

15 komentarjev

Obletnici

Slo-Tech - Danes mineva deset let od izdaje prve proste različice beta brskalnika Netscape Navigator. CNET News.com je pripravil cel sklop člankov na temo Netscapa, Mozille, Firefoxa in preostanka trga spletnih brskalnikov. Izmed alternativ se trenutno najbolje godi Firefox, ki bi s pridobitvijo vidnejšega deleža utegnil korenito prispevati k izboljšanju "razmer" na enem izmed najpomembnejših softverskih trgov.

Druga slavljenka pa je pisarniška zbirka OpenOffice.org, ki je stara 4 leta. Na današnji dan leta 2000 je namreč podjetje Sun Microsystems odprtokodni skupnosti izdalo izvorno kodo zbirke StarOffice.

Še na mnoge procente!

20 komentarjev

Firefox 0.10.1

Slashdot - Pri Mozilli so izdali popravek za njihov spletni brskalnik Firefox 0.10. Vsi uporabniki le-tega si lahko dolpotegnete celoten Firefox 0.10.1, priporočljivo pa je da imate vklopljeno samodejno preverjanje za popravke (Tools - Advanced - Software update), ki vas bo avtomatsko opozorilo o novi verziji in vam ponudilo možnost, da si posnamete samo popravek.

Omenjeni popravek odpravi luknjo v brskalniku, preko katere lahko spletna stran briše datoteke v uporabnikovi mapi, kjer shranjuje svoje downloadane stvari.

Izvorna novica

59 komentarjev

Firefoxu je uspelo

Slo-Tech - Kot smo že poročali so ustanovili spletišče spreadfirefox, ki si je zadalo cilj, da bi v desetih dneh Firefox preneslo milijon uporabnikov. Rekord jim je uspel že v štirih dneh, torej v manj kot 100 urah. Danes se je prijavil tudi uporabnik slo-tech, me zanima kdo je to. [:)]

Kot je nekdo že napisal: Netscape lost it, and Internet Explorer won only a battle. People, the browser war is finally over. Get Firefox!

98 komentarjev