»

9600 PRO versus 9500 PRO

9600pro(zelen)in 9500pro(rdeč)

FiringSquad - 17.4. smo spisali novico o testih grafične kartice 9600 PRO, ki temelji na Rv350 grafičnem čipu. Skupni imenovalec teh testov je bil, da je počasnejša od 9500 PRO, ki je grajena na grafičnem čipu R300. Malo kasneje pa so na HardOCP izdali test, kako se 9600 PRO sploh navija. Zaključek tega testa je seveda sledil: 9600 PRO ima velik overclockerski potencial -- seveda pa je velika večina pričakovala enakovreden test, kjer bi DolžinoRazkazala™ v medsebojnem...

6 komentarjev

Uporaba GPU-jev v vojski

FiringSquad - Ste se morda kdaj vprašali, če vaš najhujši GeForce 4 4600 zmore še kaj drugega, kot le izrisovanje čim večjega števila trikotnikov v vaši najbolj priljubljeni streljanki. Ste se kdaj vprašali, če je bil VSA-100 res tako nepomemben čip, kot se je pokazal v igrah? V vsakem primeru si morate prebrati članek na Firing Squadu, kjer avtor razkriva, da čipi, ki sta jih razvijala 3DLabs in 3dfx in ki jih trenutno razvija Nvidia niso bili niti slučajno namenjeni samo igranju Quaka in drugih težkokategornih iger. V članku boste izvedeli, da so se čipi VSA-100 uporabljali za prikazovanje kvalitetne slike v helikopterjih Apache in nekaterih lovcih ter da vlogo VSA-100 danes vse bolj prevzemajo Nvidiini grafični čipi. To in še več na Firing Squadu.

2 komentarja

Fotografije čipov

X-Bit Labs - Danes so se pojavile prve fotografije uradnih GeForce3 čipov. Vem, rekli boste, da ste jih vi že videli. Pa jih niste. Videli ste NV20 čipe, ki si jih lahko ogledate tu. Da bi videli nove, se odpravite sem. V resnici bistvene razlike ni. Edino ta je, da na prvem piše NV20 na drugem pa GeForce3. Razlikujejo se tudi v reviziji. V prvem primeru je to A3, v drugem pa A5. Nvidia je začela čipe izdelovati v 13. tednu, kar pomeni nekje v koncu marca, kar je razvidno iz fotografij.

0 komentarjev

Dogajanje na Slo-Techu in novi test

Jaz - Hm, danes je očitno krepnila Siolovoa povezava v tujino, tako da gre vse prav neznansko počasi. Upam, da se bo to do večera popravilo, drugače z moje strani ne boste deležni kakšnih večjih novic. Po eni strani pa je to tudi dobro, saj imam tako čas, da poskrbim za ostale stvari, ki bi jih moral narediti že dolgo nazaj.

Prvi je tako Sergiotov primerjalni testi zvočnih kartic. Stvarca bi morala biti online že prejšnji teden ampak je zaradi določenih komplikacij (in moje zaposlenosti...) izšla šele zdaj. V tem testu je Sergio med seboj primerjal SB Live! Player, Platinum ter Guillemotove zvočne kartice. Sprva je bila v načrtu tudi ABITova zvočna kartica AU10, toda zaradi prej omenjenih komplikacij bo test dodan naknadno. Mislim, da je test zelo dobro napisan in tako vas vabim, da si ga ogledate.

Druga stvar, za katero bi moral poskrbeti, so naši hardverski Oskarji za leto 2000. Kot lahko opazite, samo povezavo do glasovanja že ukinili in v roku enega do dveh dnevov bodo rezultati...

11 komentarjev

Globinska analiza NV20

Digit Life - Novi članek na Digit-Lifu bo pogodu predvsem tistim, ki ste že precej globoko v računalniških vodah in vam razne kratice ne predstavljajo nerešljivih ugank. Z drugimi besedami, stvar je napisana preveč podrobno in tehnično za povprečnega računalničarja, medtem ko bodo entuziasti uživali v branju. Gre za razpravo o napovedanih lastnostih prihajajočega NV20 čipa, ki nas čaka že v bližnji prihodnosti. Razložene so vse prednosti novih tehnologij, ter povečini tudi sam način delovanja čipa. Tukaj!

1 komentar

Popularne GeForce2 Ultre

X-Bit Labs - Hm, očitno imajo ljudje po svetu (in pri nas!) preveč denarja, saj so najdražji GeForci2 Ultre še kar popularni. O tem priča kar veliko različnih kartic s tem procesorjem: vsi večji proizvajalci jih že prodajajo, pa tudi tajvanski "no-name" proizvajalci (Sparkle, Prolink, Innovision) jih že na veliko prodajajo... Če boste takšno kartico kupili ali ne je vaša odločitev, toda cena se jim bo v prvi polovici naslednjega leta po vsej verjetnosti spustila do 200$ ali celo manj, saj bo na sceno prišle naslednje Nvidiine High-End kartice na osnovi NV20.

0 komentarjev

NV20 februarja

FiringSquad - Letošnji Comdex, izvir vseh sočnih govoric zadnje čase, je poskrbel za še eno. Na Firing Squadu poročajo, da naj bi nas najava NV20 čipa, naslednika GeForca2 GTS, razveselila februarja 2001. To se nekako sklada z dosedanjimi napovedmi o spomladnem izidu prvih kartic. Ali gre za resnico ali laž pa bomo ugotovili že čez kakšne tri mesece [>:D].

1 komentar