»

OfficeXP že skrekan

The inquirer - Hehe, medtem ko se Microsoft trudi z raznimi aktivizacijskimi metodami za svoj softver, se mu warez scene le smeje v brk. Dokaz za to je tudi to poročilo s The Inquirerja, po katerem sodeč je nedavno izdani OfiiceXP že skrekan in v obtoku po internetu. Če je zadeva resnična ali ne, presodite sami, toda jaz bi kar rekel, da je (*prikrit pogled na sveže spečen OfficeXP CD*) .

20 komentarjev

Novi Duroni in Celeroni

X-Bit Labs - Naslednji teden se nam najverjetneje obetata dva nova procesorja. Duron 900 in Celeron 850. Duron 900 bo zadnji procesor iz družine Duron, ki bo še vedno temeljil na Spitfire jedru in bo predstavljen 2. aprila. Novi Celeron 850 bo uporabljal 100 MHz vodilo (66MHz bi bilo nesmiselno!). Procesorja se bosta istočasno pojavila zaradi konkurence eden drugemu, a kot kaže, želi biti in tudi bo AMDjev Duron hitrejši od Intelovega Celerona. Hvala Timon!

0 komentarjev

Duron 900 na Japosnkem

X-Bit Labs - Čeprav so se pojavile neke govorice, po katerih sodeč po izzid 900MHz Durona prestavljen, temu očitno ni tako. Tako bi vsaj lahko sklepali po novih poročilih, ki govorijo o pojavi tega procesorja v nekaterih Japonskih trgovinah. Tudi cena je kar ustrezna za novi in ekskluziven produkt: $140. Tako ali tako bo precej padla, preden bo produkt dosegel naše trgovine.

0 komentarjev

GeForce3 kartice v prodaji

Jaz - Timon sporoča, da je zasledil nekatera poročila, po katerih sodeč so prve GeForce3 kartice že na voljo v Japonskih trgovinah. Gre za Elsine GLADIAC 920 modele. Kartica brez TV-Out izhoda stane preračunano okoli $525, taka s TV-Outom pa $550. Cena je seveda še vedno ubitačno visoka, toda z veseljem lahko rečemo, da s $600 po kartici ne bo nič. Elsa je ponavadi med dražjimi proizvajalci, pa tudi cene na Japonskem so 10-15% višje kot drugod, tako da lahko pričakujemo še malce nižje cene ostalih kartic. No ja, še vedno odločno preveč ! Thnx, TImon!

1 komentar

Dvoprocesorski AMD navsezadnje hitreje

X-Bit Labs - Po mojem mnenju sploh ni dvoma, da bodo večprocesorski AMD sistemi našli pot v marsikateri dom. Relativno nizka cena procesorjev, dobre performanse ter odlično EV6 vodilo, katerega prepustnost se ne deli med dva procesorja, kot je slučaj pri Intelovem GTL+, vsi govorijo v prid AMDju. Na žalost pa je po nekaterih informacijah izid AMD 760MP čipovja bil prestavljen na sredino naslednjega leta. Na X-Bit labs so dobili drugačne, bolj ugodne informacije, po katerih sodeč naj bi se AMD 760MP pojavil že februara ali marca naslednje leto, prve plošče pa koncem prvega četrtletja (prva naj bi bila Gigabyte in TYAN). Upajmo, da ta info drži!

0 komentarjev

Prvi test Durona 900

HardOCP - Heh, očitno je danes dan za ekskluzivnost, saj nas je zadel tudi prvi test Durona 900. Če sedaj začudeno pogledujete, naj vam zadevo razložim. Neki tip je v svojem sistemu po naključju odkril Durona 900, ki naj ga sploh ne bi kupil. Tako je v bistvu srečnež namesto pravega procesorja dobil ekskluzivni primerek procesorja, ki še sploh ni na voljo. Zakaj se take stvari nikoli ne dogajajo meni [:\\]. Kakorkoli, tip je, ne bodi len, vzel stvar v roke ter jo temeljito pretestiral in primerjal s TBirdom 900. Njegove rezultate si lahko ogledate tukaj.

1 komentar