»

Nov test: Osnovne plošče za A-64

K8S8X postavitev

Slo-Tech - V ponedeljek se tudi za nas, pridne študente, prične šola. Kot pa vsi vemo, je človeška psiha tako nadmočna, da bi v uricah, ki bi morale biti namenjene šoli, počela vse prej kot to. To najbrž veste tudi srednješolčki, ki ste že odpisali svoj prvi test iz matematike.

Tukaj pa nastopimo mi [:D].

TribesMan, v forumu spoštovan poznavalec strojne opreme, je pod drobnogled vzel kar osem osnovnih plošč, ki zmorejo poganjati AMDjevo za nazaj združljivo 64-bitno rešitev na podnožju Socket754. Vsako od plošč je pregledal, opisal in poudaril njene strukturne bonuse in maluse. Nato je vse plošče podvrgel ekstenzivnim testom in vse skupaj strnil v logično celoto, kjer vam razkrije, katero od plošč...

48 komentarjev

Ekskluzivni test EPoX 8KHA+

Slo-Tech - Heh, prav zanimivo je, da smo že tako ekskluzivni, da lahko danes preberete test osnovne plošče, ki bo v Sloveniji šele čez kakšen teden. EPoX 8KHA+ je prva osnovna plošča, katero sem se spravil testirati, zato mi, prosim lepo, prizanesite ;). Temeljoč na VIA KT266A čipovju, ki naj bi navkljub VIInem ugledu pri stabilnosti čipovij ponujalo le-te gomilo, je plošča že na premnogo tujih straneh požela vse hvale. Priznam - imeli so prav. Sicer morate pa test itak prebrati ;).

17 komentarjev

SiS735 je končno najhitrejši SocketA čipset

več strani - Pred malo več kot enim tednom so prvi testi dotičnega čipseta pokazali porazne rezultate, ki jih ni nihče pričakoval. Do testa osnovne plošče, od Elitegroup K7S5A, je čipset veljal za najhitrejšega med čipseti za SocketA procesorje. Po testu pa so se mnogi spraševali v čem je problem. No izgleda, da je problem rešen. Vse kar je bilo potrebno je bil nov bios. Po novih testih, z novim biosom, je osnovna plošča v skoraj vseh testih triumfirala nad konkurenco z KT266 in AMD760 čipseti. V povezavi z novim biosom, zelo nizko ceno (okoli 200DEM v Nemčiji) ter DDR podporo bo osnovna plošča vsekakor zelo dober nakup.

4 komentarji