»

3DMark Vantage na voljo danes

ComputerBase - Vsi poznamo serijo programov za testiranje naših mlinčkov, 3DMark, podjetja Futuremark. Čas je za novo veselje. Sodeč po števcu na strani Futuremark, bo nov program za ugotavljanje zmogljivosti vašega mlinčka, 3DMark Vantage, na voljo čez slabih šest ur.

In kakšne so zahteve? Začnimo z Visto, glede na to, da gre za program, ki bo preizkušal zmogljivost DX10 enote, kot to ugotavljajo na Computerbase.

Zelo oskubljena verzija je zastonj, osnovna vas bo stala slabih malo manj kot sedem dolarjev.
Minimalne strojne zahteve:
- x86/x64 Single-Core-CPU s SSE2-podporo;
- D3D10 kompatibilna grafična kartica s 256 MB RAM-a;
- 1.024 MB osnovnega RAM-a;
- 2 GB prostora na trdem disku;
- Windows Vista.

Priporočene strojne zahteve:
Core 2 Duo...

65 komentarjev

3D Mark 2006

Xtreme Systems - Futuremark je do zdaj vsake dve leti izdal novo, zahtevnejšo verzijo programa, ki je s točkami prikazal hitrost računalnika. Po 3D Mark 2001, 2003 in 2005 pa so pri Futuremarku malo pohiteli, saj jutri izide letošnja verzija.



če gre verjeti razpravi na XtremeSystems forumu, bo nova verzija zelo zahtevna, za kartice GeForce 7 ter X1800 družine se pričakuje pičlih dva do tri tisoč točk. Šesta reinkarnacija (zgoraj omenjeni so imeli še dva predhodnika, enega iz leta 1999, drugega pa iz leta 2000) priljubljenega testnega programa bo tudi optimizirana za več-procesorske sisteme (sem spadajo dvojedrniki, 2, 4 in več procesorski sistemi ter do neke mere še Pentiumi z Hyperthreading...

141 komentarjev

Nova različica programa PCMark

Futuremark - Podjetje Futuremark, ki je nam bolj znano po programu 3DMark, je izdalo novo različico programa za analizo delovanja računalnika, PCMark.

PCMark 05 nam omogoča enostavno merjenje hitrosti namiznih ter prenosnih računalnikov, prikazovanje sistemskih informacij ter objavljanje dobljenih rezultatov na internetu. Osnovno različico dobite brezplačno, za napredno pa boste morali odšteti približno 20 dolarjev. Brezplačno različico programa lahko prenesete z uradne spletne strani.

14 komentarjev

Izdan 3DMark05

Neowin - Izšla je nova različica nadvse priljubljenega programa za testiranje in primerjanje hitrosti grafičnih kartic, 3DMark05. Ker je Futuremarkov program težak zajetnih 283 MB, so temu primerno obremenjeni tudi strežniki, ki gostujejo najnovejšo različico. Na srečo so se pri Futuremarku spomnili na omrežja peer-to-peer in tako na koncu seznama zrcalnih strežnikov dodali povezavo za BitTorrent.

Minimalne zahteve: Vsaj 2 GHz procesor, 512 MB delovnega pomnilnika, 1.5 GB trdega diska, DirectX 9c ter z DirectX9 združljivo grafično kartico z vsaj 128 MB pomnilnika in podporo PixelShader 2.0. Vsi srečneži, ki si lastite računalnik, ki bo zmogel poganjati najnovejši 3DMark, si ga lahko (program, ne računalnika [:D]) prenesete iz Futuremarkove uradne strani.

Veliko sreče pri testiranju grafičnih kartic!


Šef, povišico ...

31 komentarjev

3D Mark 2003, odštevanje se je začelo

Futuremark -

Še malo, pa bomo dočakali novo verzijo daleč najbolj priljubljenega testnega programa za grafične kartice. Na glavni strani http://www.futuremark.com se vam bo odprlo majhno okence, v katerem poteka odštevanje do trenutka, ko bodo vsi strežniki počepnili pod obrementivnijo [:D]. Do izida bodo vsak dan v namigu dneva povedali kako zanimivost v zvezi s tem programom.

Za začetek so začeli s strojnimi potrebami:

  • Minimalne grafične zahteve: Z DirectX 9.0 združljiva grafična kartica z 32 MB spomina in ki se v celoti podreja DirectX 7.0
  • Minimalne procesorske zahteve: 1000 MHz z x86 združljiv procesor (PC mark 2002 rezultat čez 2500)
Tu sta pa še dve slikici iz testa, ki zgledata čisto enkratno,
Čakanja ne bo več veliko.

25 komentarjev