»

Bitka termalnih Mazil™

Gaming in 3D - Zaradi slabe prevodnosti zraka se ponavadi med procesor in hladilnik namaže termalno pasto, ki je odličen prevodnik toplote. Pasta pa je še posebno pomembna pri navitih računalnikih, kjer lahko slab prenos toplote povzroči nezaželen vonj po plastiki. Na Gaming 3D so med seboj primerjali 4 vrste termalnih namazov. Presenetljivo na testu ni zmagal Arctic Silver III, temveč Nanotherm II.

1 komentar

Taisolov Alpha-style hladilnik

Inside Hardware - Na Inside Hardware si lahko ogledate test novega Taisolovega hladilnika. Gre za naslednike njihovih popularnih CEK modelov, ki so zadnje čase navdušili OC skupnost. No, "posebnost" novega hladilnika je bakreni vložek v osnovi, ki izboljšuje prenos toplote med procesorjem in hladilnikom. Seveda vsi veste, da je Alpha dotično zadevo vpeljala že leto in pol nazaj, tako da bi temu težko rekli noviteta, obenem pa moram priznati, da je rešitev še kako efektivna. Kar oglejte si test...

0 komentarjev

Prve slikice Tualatina

3ag - Srečneži z Insane Hardware so si lahko med prvimi na svetu pobliže ogledali naslednika Coppermine procesorja s kodnim imenom Tualatin. Gre za procesor, ki ga bomo po vsej verjetnosti videli nekje na sredini tega leta, v srednjem tržnem segmentu pa bo zamenjal Pentium3 Coppermine. Zadevca bo predvidoma izdelana v 0.13 mikronski tehnologiji, delovala bo pri 1.2V, imela 512KB L2 predpomnilnika. Procesor bo podpiral DDR SDRAM in 200MHz zunanjo frekvenco. Zaradi vseh teh sprememb bo potrebno tudi novo čipovje, in sicer i830 ali Almador. No, kot vidite bo proc fizično precej drugačen od trenutnih Coppermine in Celeron2 procesorjev, saj bo čez jedro imel "IHS" ali Integrated Heat Spreader, ki naj bi omogočal boljši prenos toplote med jedrom in hladilnikom. No ja, kolikor jaz vem, so take zadeve imeli že stari Celeroni in Pentiumi in je ravno FC-PGA format in ukinitev aluminijaste zaščite vzrokoval za precej nižje temperature. Več lahko izveste tukaj.

vir: 3ag

vir: 3ag
...

3 komentarji

Mega Alpha

Maximum 3D - Heh, če ste dosedaj mislili, da so Golden Orbi vrhunec masivnosti zračnih hladilnikov, potem zagotovo še niste videli kakšne Alphe ali GlobalWina. Predvsem Alphe so znane po svoji ogromni masi in tudi hladilni moči, model P612TM60 pa sodi v sam vrh ponudbe tega podjetja. V bistvu gre za SECC/SEPP hladilnik, tako da veliki večini uporabnikov že zaradi tega ne bo zanimiv, toda naš server ( v katerem se svaljka Athlon 550 ) se ga zagotovo ne bi branil. Če sta vas spodnji sliki impresionirali, potem si vsekakor oglejte tudi test!

1 komentar