»

Neuraden test GeForce 8800GT

Slo-Tech - Na spletni strani Exprewiev.com so kljub temu, da je do izteka NDA še slab teden, objavili osežen test prihajajoče grafične kartice GeForce 8800 GT. Po le-tem sodeč se je 8800 GT v večini testov odrezala nekoliko bolje od različice GTS s 640 MB pomnilnika. Za zdaj verodostojnosti testov ni mogoče potrditi, vsekakor pa je treba počakati na prve uradne teste, ki bodo sledili uradni predstavitvi GeForca 8800 GT devetindvajsetega oktobra.

Za več informacij o (neuradni) zmogljivosti GeForca 8800 GT si oglejte sam test

Uradna tema v forumu.

73 komentarjev

Test GeForca 4 MX440

t - break - Izgleda, da začetek februarja le ne bo vsesplošna predstavitev močnejši in šibkejših GeForce 4 čipov, ampak le slednjih. Za ta korak se je Nvidia odločila, ker se MX kartice veliko bolje prodajajo od močnejših izvedenk in ker jih je veliko lažje stabilizirati od močnejših sorodnikov. Gotovo že komaj čakate, kako se novi čipi obnesejo v praksi. Če je temu res tako, potem si morate ogledati test na T-break, kjer so testirali inženirski primerek MSI-jeve kartice, ki bazira na čipu GF4 440. Grafična kartica je opremljena s 64 MB hitrega pomnilnika DDR SDRAM, ki deluje s frekvenco 400 MHz in 270 MHz grafičnim jedrom....

10 komentarjev

Ekstremno navijanje GeForca 3

X-Bit Labs - Po ekstremnem navijanju Kyra 2, so se pri X-bit labsih odločili, da se preizkusijo tudi pri navijanju GeForca 3. Tudi tokrat so uporabili enake metode kot pri Kyru 2. GeForca 3 so navijali s pomočjo večanja voltaže samega procesorja. Žal je pri GeForcih 3 to malce bolj zapleteno, kot pri Kyrotu, saj je treba priciniti kar nekaj uporčkov, predvsem pa je treba vedeti za kaj se pri vsej stvari gre. Vedeti morate tudi, da se GeForce pri ekstremnem navitju in povečani napetosti samega procesorja kar precej greje, zato je treba poskrbeti za dobro hlajenje. X-biti so pobrusili procesor, ter dali nanj Tehremaltakovega Volcana II. Nekaj so premišljevali celo o peltierju, vendar so se kasneje premislili. Rezultat: GeForce 3 na Visiontekovi kartici je po končanem navijanju deloval pri 270 MHz, njegov ram pa pri 600 MHz (300 MHz DDR) .
Postopek so ponovili še na ASUS V8200 karici, vendar je tukaj GeForce 3 deloval s "samo" 260MHz, pomnilnik pa s 580MHz (290MHz DDR).
X-biti so zopet dokazali,...

4 komentarji

Minuta molka za GF2 Ultra

3D Concept - Na 3D Concept strani se je pojavila zanimiva novička, po kateri sodeč je Nvidia že prenehala z dobavo GF2 Ultra čipov proizvajalcem. Namesto njih sedaj forsira GeForce3. Moram priznati, da gre za popolnoma logično potezo: število renderirnih cevovodov in teksturirnih enot je pri obeh čipih enako, GF2 Ultra pa teče na višji frekvenci, kot GF3. Ker današnje igre še ne znajo dobro izkoriščati naprednih funkcij GeForca3, se je dogajalo, da je Ultra prehitela trojko. To seveda pomeni, da je Ultra pomenila direktno konkurenco GeForcu3 in Nvidia je morala ukrepati.
Tako se je izkazalo, da je GeForce2 Ultra dejansko čip z najkrajšo življenjsko dobo v zgodovini Nvidiinih pogruntavščin: trajal je le 6 mesecev. Sedaj je jasno, da je šlo le za vmesno rešitev, ki jo je Nvidia izdala, ker je morala potrditi, da je trenutno vodilna na trgu.

3 komentarji

GF3 v Sloveniji?

Jaz - Hm, samo kratka novička: dobil sem e-mail, v katerem mi (po njegovi želji) neimenovani vir zatrjuje, da so prvi GeForci3 že skoraj na prodajnih policah, in sicer gre za Leadtekove modele, ki jih bo prodajal JAE. Cena? Sitnica... okoli 130K SIT .

7 komentarjev

3D Mark 2001 in GeForce 3

Digit Life - Pri Digit Lifeu so dobili v roke GeForca 3, GeForca 2 Ultra in Radeona 64 DDR VIVO, poleg tega pa so imeli še dva Pentiuma 4, 1.5 in 1.7 (@ 1.8) GHz, Pentiuma 3 1.0 GHz in AMDjevega Athlona 1.2 GHz.

Vse to so testirali z 3D Markom 2001. Rezultati so, krhm... dih jemajoči. Kaj pravite na 5646 3D Markov pri 1024×768 v 32 bitnih bravah? To doseže GeForce 3 v družbi z, na 1.8GHz, navitim Pentiumom 4. Z Athlonom 1.2 GHz je rezultat 5014 3D Markov, s Peniumom 3 1.0 GHz pa 4692. Za primerjavo, GeForce 2 ultra doseže z Athlonom 3796, s Pentiumom 3 pa 3296 3D Markov. Ostane še ATIjev Radeon, ki nabere z Athlonom 3169, s Pentiumom 3 pa 2950 3D Markov.
Pri testu zapolnitvenih zmožnosti (prevod by Sergio, po angleško Fill Rate) in pri testu T&L enote je zanimivo da Geforce 2 Ultra doseže več pik kakor Geforce 3. Razlog za to je višja frekvenca ultre.

Sedaj pa še dva testa, ki jih druge kartice ne naredijo, ker nimajo podprore zanju. Prvi je Pixel Shader, ki je po besedah Digit Lifeovcev...

8 komentarjev

GeForce3 na High-End procesorjih

Digit Life - Digit-Lifovci, fantje, ki so objavili prvi test GeForca3, so sedaj opravili novo serijo benchmarkov. Zanimal jih je vpliv moči procesorja na končne rezultate pri uporabi GeForca3. Zato so vpregli P3 1GHz, Athlona 1.2GHz ter 1.5GHz P4 in opravili enake meritve. Sicer se meni osebno testiranje ne zdi smiselno, še posebej glede na to, da so s tem hoteli ugotoviti, kateri procesor je najbolj primeren za GeForce3. Testi nikakor ne morejo biti objektivi s tolikšno razlikov nazivni hitrosti procesorjev. No, če vas zadeva zanima kar kliknite sem!

0 komentarjev

GeForce3 in Doom3

več strani - Uh, današnji dan je, kar se tiče hardvera, popolnoma v znaku GeForca3, z njim pa prihaja tudi Doom3, nova stvaritev iD Softwarea. Steve Jobs je namreč danes uradno predstavil GeForce3 za Mac računalnike, na predstavitvi pa se je pokazal sam Carmack in zavrtel prvi rolajoči demo novega Dooma3. Kaj naj rečem... temačno, a vseeno več, kot impresivno. Če vas zanima, kako je zadeva izgledala, potem priporočam ogled tega filmčka. 8 minutni filmček prikazuje Jobsovo predstavitev ter celoten Doom3 demo. Še malce uradno: Nvidiina uradna predstavitev GeForca3 za Mace. No, in še malo materiala za slinenje: slikica ELSA Gladiac 920, ene izmed prvih GeForce3 kartic.

6 komentarjev

Prvi testi Samuel2 procesorja

VIA Hardware - Na VIA Hardware so objavili prvi pogled na VIAin prihajajoču Samuel2 procesor. S tem procesorjem VIA namerava doseči 7% tržni delež, tako da bi že moral biti boljši kot propadli Samuel (AKA CyrixIII). In dejansko, Samuel2 bo izdelan v 0.15 mikronski tehnologiji, imel bo 64KB L2 predpomnilnika, delovna napetost pa se bo znižala. Na prvi pogled lepo, toda kako se zadeva obnese? Definitivno bolje, kot predhodnik, toda še vedno v 3D igrah za enako hitrim Celeronom2 precej zaostaja. Že zdaj je torej predvsem jasno, da bo procesor namenjen predvsem nezahtevnem pisarniškem delu. Če vas zadeva zanima, se test le oglejte.

0 komentarjev

Prvi pogled na M$ Office 10

Jaz - Kot že veste, nam naš dragi Microsoft že nekaj časa pripravlja naslednika popularnega Office paketa, ki se bo imenoval Office 10. Okoli naslednika popularnega pisarniškega skupka že nekaj časa krožijo najrazličnejše novice in sedaj je čas, da si pogledamo kaj je res in kaj ni. Na Winsupersite so namreč objavili prvi pogled na Office 10, ki bazira na Beta2 kodi. Predogled bo objavljan po delih, saj je po avtorju sodeč izboljšav toliko, da bo potreben zares velik članek. Zaenkrat sta na voljo prva dva dela in če vas zadeva zanima, vam vsekakor priporočam ogled. Thnx, Jure!

0 komentarjev

Izdelava lastnih mrežnih kablov

LAN Decay - Tega članka pa se boste verjetno razveselili vsi "Sam svoj mojster" tipi. Na LAN Decay strani so namreč objavili navodila za izdelavo lastnih mrežnih kablov. Meni sicer dotično početje ni najbolj jasno, saj kabli navsezadnje niso tako dragi, da si jih nebi mogli privoščiti, pa tudi dobiti jih ni težko... Kakorkoli, če vas zadeva zanima, si članek le oglejte. Samo ne kriviti koga drugega za skurjene mrežne kartice ali kakšne druge posledice [:))].

3 komentarji