»

Apple iPod tudi v avtomobilih

PC World - Apple je dosegel, da bodo trije japonski proizvajalci avtomobilov - Nissan, Mazda in Daihatsu v svoje avtomobile letnik 2006 pričeli vgrajevati povezovalna mesta za priključitev iPoda. Steve Jobs je izjavil: "We work very closely with automobile manufacturers because your car is a great place to listen to your IPod."

Sistemi bodo narejeni tako, da se bo iPod direktno povezal na zvočni sistem avtomobila. Tudi BMW, Smart, Alfa in Mini delajo na podobnih sistemih.

iCar je na pohodu [:D]

31 komentarjev

Bo Apple izdal video predvajalnike?

X-Bit Labs - Če upoštevamo dejstvo, da je Apple s svojimi iPodi zavzel kar 90% delež vseh predvajalnikov glasbe z vgrajenimi trdimi diski, kar pomeni, da se skoraj ne more več širiti, in govorice, da naj bi se vodilni dogovarjali z založbami o prodaji glasbenim videov, je očitno sledeče.

Apple ima, kot kaže, namen preko iTunes prodajati glasbene video posnetke, in posledično izdati iPod z vgrajeno podporo video posnetkom, iPodom pa naj bi povečali tudi zaslon, trdi disk in izboljšali avtonomijo baterije. Korak ni nepričakovan, saj naj bi čedalje več ljudi želelo na poti pogledati tudi kakšen video.

Pri Applu, kot ponavadi, ne komentirajo izjav, o novostih pa vas bomo obvestili na Slo-techu.

13 komentarjev

Longhorn šele v letu 2007. Voda na čigav mlin?

OSNews - V zadnjih tednih se je nakopičilo vse več govoric, da Longhorna ne bo niti v letu 2006 ( 1 | 2 | 3), ampak je zdaj potisnjen že v leto 2007. Apple, Novell, Red Hat, Mandriva, Linspire in čistokrvni odprtokodneži z Debianom (Ubuntom) na čelu bodo imeli tako še precej časa, da se pripravijon na Prihod. Nekateri izdelki omenjenih izdelovalcev celo že zdaj ponujajo (npr. Mono v SuSE Linuxu) oz. bodo zares kmalu ponudili (npr. OS X 10.4 Tiger) tehnologije, ki jih bo Microsoft predstavil šele v Longhornu. A vendar je Longhorn posebno poglavje, ki lahko zaznamuje celoten potek razvoj programja v prihodnosti. Komu zvoni?

178 komentarjev

Longhorn ne bo maral iPoda

Google News - Če smo pred dnevi poročali, da si je Microsoft sprva zadal previsoke cilje za naslednja Okna in zato osiromašil razvojni načrt, tokrat predstavljamo morebitno novost Longhorna, ki doslej še ni bila omenjana. V Redmondu namreč razvijajo tehnologijo, s katero bodo podjetja lahko svojim uslužbencem onemogočila uporabo naprav za izmenjavo podatkov.

Ko so na trg prodrli USB-ključi, predvajalniki digitalne glasbe in podobne prenosne naprave, je začela sive lase povzročati možnost kraje podatkov in okužbe računalnikov z virusi. Tovrstne naprave se lahko pohvalijo s čedalje večjo kapaciteto nosilcev in hitrostjo prenosa podatkov, zato Microsoft zagotavlja, da bo uporaba teh naprav v prihodnje manj liberalna. Še ostali viri.

22 komentarjev

Microsoftov odgovor Applu. In HP-ju.

Google News - Že ta teden naj bi Microsoft ponudil storitev MSN Music, ki se bo iz oči v oči spopadla z Applovim iTunesom, spletno trgovino digitalne glasbe. V četrtek naj bi izšla nova beta-različica predvajalnika Windows Media Player 10 in z njo naj bi se odprla tudi trgovina glasbe, prav tako v stadiju beta.

V izčrpnem članku na ZDNet napovedujejo, da bo cena posamezne skladbe 99 centov, torej enaka kot pri konkurentu. Zaradi zapisa glasbenih datotek pa naj bi bil MSN Music velikega strateškega pomena za Microsoftov operacijski sistem Windows. Zapis Windows Media, ki ga bo Redmondski velikan razširjal preko spletne trgovine, bo verjetno pripomogel k še večji krepitvi deleža sistema Windows na trgu.

Seveda pa tudi Apple ne bo sedel križem rok. Velikansko začetno prednost pred tekmecem so si že priigrali, k čemur je v veliki meri pripomogel predvajalnik iPod. Slednjega pa je zdaj "posvojil" HP, ki ga bo pod svojo blagovno znamko prodajal od septembra naprej. iPodi s spremenjenim ohišjem bodo...

10 komentarjev

Longhorn bo zamudil

več strani -

Microsoft je uradno naznanil, da bo njihov prihajajoči operacijski sistem, bojda zaradi priprave servisnega paketa za Windows XP, malce zamudil -- predvidoma naj bi ugledal luč sveta leta 2006. Nekaj mesecev gor ali dol, pomembno je, ali se bo čakanje izplačalo. Ozirajoč se na novosti, ki jih pripravljajo, se očitno bo.

V Longhornu bo Microsoft predstavil tri glavne novitete. Avalon bo nov revolucionaren grafični vmesnik, Indigo pa bo predstavljal revolucijo v komunikacijah (intranet in internet povezljivost). Oba bosta na voljo tudi kot nadgradnji za Windows XP in Windows Server 2003. Tretja novost, na katero pa bomo še dolgo čakali, je WinFS. Novi sistem shranjevanja podatkov na disk bo ob izidu Longhorna še v stadiju beta, tako da ga v Longhorn ne bodo vključili, ampak bo na voljo kasneje. Ali bo WinFS deloval tudi na Windows XP in Server 2003, še ni znano. TheStreet in News.com.

Na novico nas je opozoril mchaber.

44 komentarjev

Ne ubijajte Haitijcev

Australian IT - Še ena zanimiva zgodbica iz Čezlužja. Skupina Haitijcev, borcev za pravice, toži Rockstar Games zaradi žaljive igre GTA Vice City. V čem je problem? V igri, katere 11 milijonov kopij je bilo že prodanih, morajo igralci pobijati Haitijce, za to početje pa so še nagrajeni z dodatnimi točkami, kar Haitijci smatrajo kot žaljivo in nesprejemljivo.

Pri Rockstar Games so privolili, da bodo iz prihodnjih kopij odstranili motečo vrstico z navodili za ubijanje Haitijcev, le-ti pa poleg tega zahtevajo še 15.000 dolarjev odškodnine. Zgodba na sodišču še ni dobila epiloga. Klik!

8 komentarjev