»

Minty MP3 player

Sensible Erection - Če vam iz kakega razloga (DRM morda?) komercialno dostopni predvajalniki niso všeč, si lahko z nekoliko napora naredite svojega. Prav to je naredila gospodična Limor iz Bostona.

Minty MP3 player* je predvajalnik z vgrajenim mikrokontrolerjem, MP3 dekodirnim čipom, DAC pretvornikom, CompactFlash pomnilnikškim prostorom, ki uporablja ATA protokol, kar pomeni, da bi lahko namesto CompactFlash uporabili tudi kak disk, vgrajen pa je tudi FM oddajnik, ki poskrbi, da ne potrebujete nobenega dodatnega pripomočka, ko želite svojo glasbo poslušati tudi v avtomobilu. Novejša različica pa ima vgrajen še USB vmesnik, ki...

42 komentarjev

Kupite MP3 predvajalnik in posnemite 1400 fotografij

Slashdot - Greg Hughes je naredil točno to - kupil je MP3 predvajalnik Rio Carbon s kapaciteto 5 GB, ga razstavil in iz njegove notranjosti iztrgal spominsko kartico, kapacitete 5 GB. Kartico, sicer Microdrive, je nato uspešno vstavil v svojo Nikon D70 digitalno kamero ter tako relativno poceni dobil prostor za 1400 fotografij velikosti 6 megapikslov. Operacija uspela, Rio Carbon pa si verjetno lahko obeta povečanje prodaje...

Za nameček pa je avtor nato kupil še en Rio Carbon-ov MP3 predvajalnik -...

18 komentarjev

Nomad Muvo TX

AnandTech - AnandTech nam je tokrat postregel s preizkusom, po njihovem mnenju, najboljšega MP3 predvajalnika v svojem cenovnem razredu -- Nomad Muvo TX. Creative je pri izdelavi pazil na velikost, tako da, ko ga primemo, imamo občutek, da v roki držimo vžigalnik Zippo. Z energijo ga zalaga ena AAA baterija. Preko USB vmesnika boste nanj zlahka pretočili 512 MB MP3-jev -- no, odvisno kakšno kapaciteto si omislite. Prišli so do zaključkov, da je to najboljši MP3 predvajalnik v svojem razredu. Čeprav obstajajo nekateri še boljši, kot je na primer iPod, so Nomad Muvo TX vseeno priporočili kot odličen izdelek. Klik!

16 komentarjev

Microdrive v novem iPodu

Slashdot - Potem ko je Toshiba objavila razvoj diska s premerom le 0,85 palca in kapaciteto 2 do 4 GB, je postalo jasno, da bodo številne prenosne naprave v prihodnosti uporabljale njihovo rešitev. Kmalu pa se je odzval še Hitachi (oz. IBM), ki je doslej edini razvijal podobno napravo. News.com namreč poroča, da bo novi Applov iPod podatke hranil na Hitachijevem (IBM-ovem) 1-palčnem Microdrivu s kapaciteto 4GB drive.

Očitno bodo prenosne digitalne naprave v prihodnosti še vedno imele mehansko napravo, ki se nikakor ne more posloviti iz računalniškega sveta.

3 komentarji

Apple novosti

Apple - Apple je predstavil najnovejšo verzijo iPod-a. Ta prensoni mp3 predvajalnik sedaj prihaja v 5, 10 in 20 GB različicah in po novem deluje tudi na PCjih z Windowsi, ki imajo vgrajen FireWire. 10 in 20 GB verzija imata tudi daljinski upravljalnik na kablu (kot pri nekaterih discmanih) in torbico za nošenje. Baterija zdrži ca. 10ur non-stop predvajanja. Cene pa so takele:
- 5GB --> 299$;
- 10GB --> 399$;
- 20GB --> 499$.

0 komentarjev

Novi Rio-ti

vir: Guru 3D
Guru 3D - SonicBlue, vsem znana firma mp3 playerjev, bo v prihodnjih dneh izdala dva nova modela. Rio Volt SP250 in Rio Volt SP90. Rio Volt SP250 bo veliko bolj napreden od svojega mlajšega bratca. Kot dodatno možnost bo imel FM radio z 8 minutnim pomnilnikom. Imel bo še daljinski upravljalnik in dva para slušalk (navadne in earbuds). Baterije se bo dalo tudi napolniti; ena polnitev bo zadostovala za 15 ur igranja in baterije se bodo, po besedah SonicBlue-a, polnile zares hitro. Rio Volt SP250 se bo dalo posodabljati firmwere. Ker pa na njem ne bo nikakršnega USB...

0 komentarjev