»

GTA IV prestavljena na sredino leta 2008

Daily Tech - Predsednik založbe Take-Two je potrdil da je GTA IV na Xbox 360 in PS3 prestavljena iz novembra 2007 na v najboljšem primeru aprila 2008. Ker naj bi ta igra postavljala nove meje v igralskem svetu, poleg tega pa bo izšla na dveh različnih konzolah, ustvarjalci potrebujejo mnogo časa da igro pripravijo perfektno, kar je po njihovem mnennju vitalnega pomena.

Beri več

10 komentarjev

Peter Moore prestopil iz Microsofta v EA Sports

Geek - Peter Moore, vizionarski človek igričarstva, je zapustil Microsoft in prestopil k Electronic Arts. Kot pravijo, je veliko prispeval k razvoju iger, saj ga mnogi sodelavci spoštujejo kot človeka z vizijo. Prav on naj bi tudi skrbel za globalno prodajo Xboxa 360, izboljšal nivo iger in pomagal tudi pri vzponu konzol. Novo službo je dobil pri EA Sports, kot njen predsednik. Pri Microsoftu ga bo nadomestil Don Mattrick, tudi bivši predsednik EA in trenutni zunanji sodelavec MS.

6 komentarjev

Patent tedna: vdorobran

Beta News - Ali po domače "fajrvol". Avtorstvo tega strašno inovativnega izuma, ki beleži "sledenje omrežnih dogodkov" (po domače: zapisovanje časa in IP naslova oddaljenega računalnika v dnevniško datoteko) si je pripisal McAfee. Mimogrede, isto podjetje je pred 4 leti "izumilo" tudi avtomatske posodobitve svojega programa. Še izvirna novica in povezava na patentno vlogo.

Ste se že zahvalili Włodzimierzu Marcinskemu?

63 komentarjev

EU patenti prestavljeni

out-law.com - Včeraj se je sestal svet evropske unije za konkurenco (Competitiveness Council), da bi dokončno potrdil osnutek direktive, ki bi omogočila patentiranje idej in matematičnih algoritmov. Le ta bi šel potem v parlament, kjer bi ga evropski poslanci še enkrat potrdili. Potrditev osnutka direktive je dejanja za katerega se je pričakovalo, da ga bo svet potrdil brez zapletov. Vendar je danes parlamentarna skupina Greens/EFA sporočila medijem, da so potrditev prestavili.

Kot uradni razlog preložitve je svet navedel "težave, do katerih je prišlo ob prevajanju direktive v jezike novih članic." Neuradno pa je znano, da vse članice niso zadovoljne s trenutnim stanjem direktive in da je svet s tem dejanjem pridobil čas, da se strokovnjaki članic med seboj dogovorijo o sami vsebini. Več podrobnosti ter ozadja.

Zima bo zagotovo še vroča na tem področju. Še vedno pa čakamo na stališča strank, ki se borijo za vstop v parlament.

5 komentarjev

Microsoft patentiral sudo

Slashdot - Kot je bilo že večkrat omenjeno, si lahko z veliko denarja, posebej pa v Združenih državah, privoščiš marsikatero neumnost.

Tako je ameriški patentni urad Microsoftu odobril patent št. 6.775.781, ki opisuje, kako lahko navaden uporabnik zažene drug proces z administratorskimi pravicami.

Patent je zanimiv iz dveh vidikov, prvi je ta, da je ukaz su oziroma sudo prisoten v operacijskih sistemih odprte kode že nekaj časa, drugi pa je to, da se sorodnih postopkov ne da zlahka patentirati. Klik.

Hvala vsem uporabnikom, ki so nas opozorili na novico.

56 komentarjev

Applu odobren patent za "računalnik-kameleon"

Slashdot - Apple je znan po posvečanju velike pozornosti zunanjemu izgledu naprav, kar je dokazal z iMaci, iBooki, iPodi in s skoraj vsemi ostalimi napravami, ki jih je ponudil v zadnjih nekaj letih. Podobne mere oblikovalske atraktivnosti je deležna tudi njihova programska oprema, ki med drugim omogoča zamenjavo celostne podobe namizja. V tem Apple nikakor ni edini. Po pridobitvi patenta z zaporedno številko 20040156192 pa bo morda postal edini izdelovalec računalnikov, ki bo ponujal možnost spreminjanja tudi zunanje barve računalnika. Uporabnik bo tako lahko po želji spremenil podobo namizja, tudi v dobesednem pomenu besede. Klik!

11 komentarjev

Le kaj Münchnu onemogoča prehod na Linux?

Slashdot - Najboljši argument za prehod na Linux je ponašanje s primeri, ko se velika množica uporabnikov odloči za spremembo. Ponavadi gre za podjetja, pred meseci pa je na ta način "zaslovel" tudi München, ki je sklenil vseh 13.000 računalnikov mestne uprave opremiti z Linuxom. Kljub temu, da jim je Microsoft ponujal različne ugodnosti, so se odločili za domači SuSE, ki je bil še precej ugodnejši.

Te dni pa se Bavarci soočajo z velikimi težavami, saj jih je stranka Zelenih opozorila na morebitne konflikte s programskimi patenti. V Evropi je namreč že sedaj podeljenih čez 30.000 patentov, ki so seveda popolnoma v nasprotju z obstoječo zakonodajo, spornih pa naj bi jih bilo vsaj 50. Tako je prehod na Linux začasno zamrznjen, dokler odgovorni ne proučijo morebitnih finančnih vplivov na reformo. Klik!

26 komentarjev

Ein Volk, ein Reich, ein Führer und viele Patente!

OSNews - Po besedah Billa Gatesa namerava njegovo podjetje iz Redmonda letos vložiti zahteve po vsaj 3000 (programskih) patentih, kar je silovit skok napram lanskemu letu, ko so jih vložili "le" dobrih 2000, par let nazaj pa "komaj" 1000. Kljub dominantnemu položaju na mnogih tržiščih Microsoft še vedno vidi dovolj prostora, kjer (še) ni prevladal, pa bi si to vseeno želel.

Jutri bo 214. obletnica izdaje pr(a)vega patenta v ZDA ...

21 komentarjev

Patent tedna: Skupinski gumbi v opravilni vrstici

Slashdot - V Redmondu so poskrbeli, da se naša rubrika patent tedna lahko nadaljuje. Tudi tokrat je zmagovalec Microsoft s patentom št. 6.756.999, ki so mu ga dodelili pred štirimi dnevi. In kaj so patentirali tokrat? Takoimenovane skupinske gumbe v opravilni vrstici (Grouped Taskbar Buttons), ki jih Microsoft premierno predstavil v Windows XP. Ti gumbi imajo namreč lepo lastnost, da čeprav odprete Internet Explorer desetkrat, je v opravilni vrstici samo en gumb in ne deset, kar prihrani prostor na zaslonu. Slashdot.

Namesto tega ...

vir: Everyday Computing

37 komentarjev