»

AMD najavil nova TV Wonderja

Daily Tech - AMD je najavil dva nova TV tunerja, in sicer TV Wonder 650 Combo PCIe in TV Wonder 600 USB. Pri prvem gre za PCIe 1x kartico, srce katere predstavlja video procesor Theater 650 Pro, nanj pa je mogoče sočasno priklopiti digitalni in analogni TV signal. Kot že samo ime drugega pove, gre za USB TV tuner, na katerega je možno priklopit le en signal. Oba nova TV Wonderja naj bi bila uradno predstavljena septembra.

Več o tem na Daily Tech-u

9 komentarjev

USB-plesišče

Slashdot - O tem, da je USB postal najbolj uveljavljen vmesnik za prikop naprav na računalnik, regajo že žabe po mlakah. Pa ne samo to - pojavljajo se zelo nenavadne naprave, ki komunicirajo z računalnikom preko vrat USB, npr. USB-pepelnik in USB-mikrovalovna pečica. Vrli študenti z MIT-a pa so sestavili kar plesišče "na USB-pogon", ki je zmožno prikazati barve v globini 12-bitov! Ogledate si lahko tudi slike in fimček.

11 komentarjev

ATI TV Wonder USB 2.0

Viper's Lair - Na spletni strani ViperLair so si ogledali zunanji TV sprejemnik, namenjen sprejemanju TV signalov na računalniku. Gre za ATI TV Wonder USB 2.0, ki je še posebej priročen za uprabnike prenosnikov, odlikuje pa se tudi s hitrim prenosom po USB 2.0 standardu.

ATI-jev zunanji sprejemnik se lahko pohvali z odlično kakovostjo slike in enostavnostjo uporabe, na zgoraj omenjeni strani pa so pograjali visoko obremenitev sistemskega procesorja in (pre)velik električni adapter.

7 komentarjev

Ohišje, prilagojeno vsakršnim potrebam

Viper's Lair - Ohišja že nekaj let niso le beige "škatle", temveč jih včasih krasijo tudi drugi barvni odtenki in dodatki, kot so pleksi okna in različni stilistični popravki. Modificiranje se razvija že nekaj časa in prinaša poleg preganjanja strašne monotonosti tudi unikatnost (in mogoče nagrado na Slo-Techovem LAN-u), ki daje vsakemu delu svojo "osebnost".

Lubic pa se razlikuje od ostalih konvencionalnih ohišij. Že ko ga dobimo, najprej pomislimo, da so nas oguljufali, saj se pred nami znajde majhna škatla, v kateri so zložene aluminijaste palice in gora vijakov in matic. Ohišje namreč lahko sestavimo povsem po svoji volji in ga oblikujemo po naših željah in potrebah. Oglejte si opis na Viper Lair.

11 komentarjev

Zlata mrzlica se vrača

Viper's Lair - Čeprav so časi nehenega iskanja za zlatom že minili, je zlato še vedno iskana kovina, ki se ne uporablja le v zlatarstvu. Eden izmed alternativnih način koriščenja je tudi uporaba v hladilne namene, saj ima zlato dobro toplotno prevodnost. To je bil tu razlog, da je OCZ v svojo kolekcijo pomnilniških ploščic vključil tudi "zlat" pomnilnik, ki ga krasi žlahtno obarvan hladilnik. V kompletu sta dve DDR PC4000 ploščici pomnilnika, ki sta prilagojeni dvokanalnemu načinu delovanja.

5 komentarjev

Trek ThumbDrive Smart

Slo-Tech -

No, ko se na naši polobli leto 2002 bliža koncu, bodo očitno drugje stopili že v leto 2004. Če ne veste o čem govorim, poglejte datum članka na ViperLair. [:D]

Kakorkoli že, na ViperLair so si ogledali priročno napravico imenovano Trek ThumbDrive Smart. Čemu služi boste vprašali? ThumbDrive se pretvarja, da je navaden obesek za ključe, medtem ko je v resnici majhen USB pomnilnik, na katerega je moč spraviti do 128 MB podatkov (obstajajo tudi šibkejše različice) ter le-te prenašati med računalniki. V kolikor potujete z veliko podatki ter nimate na voljo CD-zapisovalnika, velja o napravici razmisliti.

5 komentarjev