»

Za vse audiofile in audiofilke

Tech Report - Na The Tech Report so preizkusili malce zajetnejši kupček zvočnih kartnih čudes. 6 kartic za 6 različnih okusov, 6 cen - od 15 - 65 ameriških dolarjev. Katera je prava? Katera pridela najboljši zvok?

In kaj so ugotovili? Najboljša izbira za glasbo je Sound Blaster Audigy, za igre pa Philips Acoustic Edge. Seveda si članek pred nakupom preberite, da ne bom potem jaz kriv, če vam kartica ne bo všeč! [:)] Klik!

0 komentarjev

Test Audigyjev

Slo-Tech - In spet nov članek (sam smo pa res pridni)! Tokrat sem za vas spisal test dveh najnovejših Creativovih zvočnih umotvorov: Sound Blaster Audigy Player in Platinum.
Eden je malce dražji in eden malce cenejši... katerega od njiju če sploh katerega? Preberite si test in se odločite. Klik!

50 komentarjev

Svoboda tipkanja na internetu?

Ace's Hardware - Dober glas seže v deveto vas, pravijo stari. In res je tako. Eden hardveraš naj bi ugotovil, da je razlika med zvočno kartico SB Live ter SB Audigy minimalna in da se da nekatere razlike premostiti preprosto z gonilniki. Čeprav v to dejstvo sploh ne verjamem (razlika med čipoma EMU10K1 in EMU10K2 - Audigy - je zelo velika), je Tajvanec ugotovil, da so beta gonilniki za Audigy kartice, katerih ne dobimo več, delovali tudi na starih Live karticah in da naj bi veliko razlike celo bilo opazne. Seveda je možno, da je Tajvanec lahko lagal, a to nekako pade v vodo, ko opazimo reakcijo Creativa, ki jo komentirajo na Ace's Hardware. Creative je zahteval, da se osemstranska razlaga brezpogojno umakne iz dotične domače strani, iz njihovega strežnika zbriše povezave na in dejanske gonilnike, ki so omogočali sporno namestitev, ter prosili, naj brišejo vse teme v forumu, ki naj bi slabo vplivale na Creative. Zanimivo, kaj? Upam le, da bo informacija prišla necenzurirano tudi do nas in da bomo...

3 komentarji

Creative Audigy Platinum

Bench House - Creative Labs je res podjetje, ki narekuje tempo med proizvajalci zvočnih kartic. Z njihovim revolucionarnim čipom EMU10K1 so orali ledino, s kvaliteto tudi. Zvok kartic (od AWE64 do Live! 5.1) je bil vedno kristalno čist, jasen ter barvit. A, kot vse novo, je ta inovacija kmalu postala stara. Za rešitev so morali Creativovci na novo narediti čip, ki bo poganjal nove generacije zvočnih kartic. Rodil se je EMU10K2, čip, ki se je za množice preimenoval v Audigy. Vam podatek, da razmerje signal/šum znaša kar 100 dB, kaj pomeni? Uh, to je ena od stvari, ki jo Slo-Tech pač mora dobiti na test . Blagor Bench-Houseovcem...

4 komentarji

ATI All-In-Wonder Radeon 8500DV

Reactor Critical - Še nekaj o R8500. ATI je včeraj predstavil tudi novo verzijo Radeon 2 kartic t.i. ATI All-In-Wonder Radeon 8500DV. Že samo ime vam pove, da gre za nadaljevanje ATIjeve tradicije in da gre za multimedijsko kartico. All-In-Wonder Radeon 8500DV nosi na sebi 64MB DDR SDRAMa in seveda nov Radeon 8500 grafični čip. Prav tako ima na sebi Stereo TV-Tuner z možnostjo sprejema 125 kanalov, DVI izhod in navaden VGA adapter in seveda priključke S-Video in Composite Video. To imajo ponavadi prejšnje All-In-Wonder grafične kartice tudi. Kaj to kartico od prejšnjih razlikuje je to, da ima na sebi še dva FireWire in S/PDIF priključka. Preko zadnjega lahko poslušamo zvok v Dolby Digitalu (AC-3) načinu. Zato zvočna kartica ni več potrebna. Lahko rečemo, da je to pot kartica res All in. Prav tako zraven dobimo še daljinski upravljalnik, ki ga lahko na računalnik priključimo preko USB vhoda. Kartica naj bi na trg prišla jeseni. Cena za ameriški trg je že znana in naj bi znašala manj kot $500. ...

1 komentar

Creative spet pri zvoku

Guru 3D - V zadnjem času se Creative vedno bolj pojavlja na različnih delih računalniškega tržišča. Izdeluje grafične kartice, audio playerje in še vrsto drugih stvari. Medtem ko njegov glavni oddelek, zvočne kartice, kar stagnira.
Ker pa posluje z izgubo, se je odločil, da se bo spet posvetil zvočnim karticam. Tako bo začel z intenzivnim razvojem Sound Blaster Audigy programa zvočnih kartic. Pa tudi novo obliko zvočnikov lahko pričakujemo kar kmalu.
Creative bo kar malo težko konkuriral Nvidii, ki se je odločila poseči na zvočno sceno. Kot veste, bo Nforce imel vgrajen zvok, ki ima zelo impresivne specifikacije! Kako se bo vse to razplatlo, vam bomo še poročali.

0 komentarjev

Creative Sound Blaster Audigy

X-Bit Labs - Kot veste bo Creative proti koncu poletja predstavil novo družino zvočnih kartic, Audigy. Audigy bo nasledil trenutno najpopularnejšo družino na svetu, SB Live!. Center novih kartic je novi procesor z imenom EMU10K2, ki podpira precej več efektov ko njegov starejši bratec EMU10K. Nove kartice bodo prav tako imele podporo FireWire/1394 vodilu ter Secure Content tehnologiji (onemogoča predvajanje avtorsko zaščitenega zvoka). Kartice iz nove družine bodo sledeče:
  • Sound Blaster Audigy Platinum: $199 model s FireWire priključki in daljincem
  • Sound Blaster Audigy MP3+: standardna kartica za poslušanje MP3jev s pripadajočim softverom, $99
  • Sound Blaster Audigy X-Gamer: kartica za igričarje, $99
Na internet je že pricurljala predstavitev nove družine, najdete pa jo tukaj.

5 komentarjev

Končno...

več strani - No, lepo je videti, da Creative ne počiva. Po nekaj letih gospodovanja s svojim EMU10K zvočnim čipom in SB Live! družino kartic, sedaj pripravljajo nove produkte. Sredi prihajajočega poletja nas bodo tako razveselili z EMU10K2 zvočnim čipom, na katerem bo zasnovana nova družina zvočnih kartic. Novi čip bo, poleg precej večje moči in podpore novim efektom, prinesel naslednje zadeve:
  • Dual FireWire podpora: nove kartice bodo imele vdelan FireWire kontroler,
  • Podpora Secure Content tehnologiji (d0h ),
  • 6 kanalski digitalni in analogni izhod (podpora Dolby Digitalu),
  • PlayCenter2 bo podpiral kodiranje do 320kbps ter 9x pospešitev
Nova družina zvočnih kartic se bo imenovala Sound Blaster Audigy, na začetku pa bomo videli naslednje modele:
  • SB Audigy X-Gamer: Kartica namenjena igričarjem, ki bo zamenjala trenutnega X-Gamerja. Priporočena cena $99.
  • Sound Blaster Audigy MP3+: V bistvu enaka zadeva, kot prejšnji MP3+, torej kartica namenjena poslušanju digitalne glasbe. $99.
  • Sound Blaster Audigy...

5 komentarjev