»

Microsoftova radijska postaja postaja vstaja

Slashdot - Microsoft je prejšnji teden ob splavitvi Windows Media Playerja 10 začel tudi s prodajo digitalne glasbe preko interneta. Ob tem je znotraj sistema MSN Music uvedel svojevrstno storitev, MSN Radio, ki uporabnikom omogoča poslušanje več kot 900 radijskih postaj v ZDA, a brez poročil o prometu in vremenu, reklam in klepetavega DJ-a. Uporabniki tako poslušajo le glasbo, kar je za njih izjemna pridobitev, poznavalci radijske industrije pa so sprožili val protestov. Klik!

5 komentarjev

Windows Media Player 10

Google News - Danes je Microsoft izdal končno različico večpredstavnega predvajalnika Windows Media Player 10 in nas že s tem dejstvom pozitivno presenetil, saj smo pričakovali še eno različico beta. Glavna novost programa je digitalni nakupovalni center, ki uporabnikom v ZDA omogoča povezavo z več spletnimi trgovinami, med drugim CinemaNow Inc., Musicmatch Inc., MusicNow LLC, Napster LLC in Wal-Mart Music Downloads. Od jutri bo poskusno na voljo tudi Microsoftova nova trgovina glasbe, MSN® Music.

Windows Media Player 10 pri prenosu glasbe uspešno sodeluje z več kot 70 prenosnimi predvajalniki, vendar velja opozoriti, da med podprtimi napravami ni iPoda. Ironično je tudi, da za delovanje trgovine potrebujemo podporo ActiveX, ki je na voljo le v sistemih Windows. Tako je Microsoft odbil uporabnike iPodov in Applovih računalnikov hkrati. Več informacij.

Po neuradnih informacijah naj bi različica Microsoftu na splet "ušla" prehitro, zato so potem nekoliko pohiteli in jo tudi uradno...

29 komentarjev

Microsoftov odgovor Applu. In HP-ju.

Google News - Že ta teden naj bi Microsoft ponudil storitev MSN Music, ki se bo iz oči v oči spopadla z Applovim iTunesom, spletno trgovino digitalne glasbe. V četrtek naj bi izšla nova beta-različica predvajalnika Windows Media Player 10 in z njo naj bi se odprla tudi trgovina glasbe, prav tako v stadiju beta.

V izčrpnem članku na ZDNet napovedujejo, da bo cena posamezne skladbe 99 centov, torej enaka kot pri konkurentu. Zaradi zapisa glasbenih datotek pa naj bi bil MSN Music velikega strateškega pomena za Microsoftov operacijski sistem Windows. Zapis Windows Media, ki ga bo Redmondski velikan razširjal preko spletne trgovine, bo verjetno pripomogel k še večji krepitvi deleža sistema Windows na trgu.

Seveda pa tudi Apple ne bo sedel križem rok. Velikansko začetno prednost pred tekmecem so si že priigrali, k čemur je v veliki meri pripomogel predvajalnik iPod. Slednjega pa je zdaj "posvojil" HP, ki ga bo pod svojo blagovno znamko prodajal od septembra naprej. iPodi s spremenjenim ohišjem bodo...

10 komentarjev

AOL tudi v Linuxu

PC Linux Online - Linspire je danes naznanil, da je na voljo programska oprema za povezavo na internet preko AOL-ovega klicnega dostopa za njihovo distribucijo Linuxa. Največji ponudnik interneta na svetu s skoraj 30 milijoni naročniki je tako po Windowsu in Mac OS X našel mesto tudi v prostem operacijskem sistemu. Ker je program na voljo skupaj z izvorno kodo, ga lahko kmalu pričakujemo tudi v drugih distribucijah Linuxa. Po zagotovilih prvega moža Linspira, Michaela Robertsona, je odjemalec za AOL-ov internet v Linuxu prvovrstna pridobitve za njihov operacijski...

13 komentarjev

Izšla RealPlayer 10 in Helix Player

Slashdot - RealPlayer 10 za Linux in odprtokodni Helix Player, ki je njegova osnova, sta končno na voljo. RealPlayer 10 za Linux vsebuje mnogo novosti, med drugim vstavek za Mozillo, s pomočjo katerega lahko v brskalniku uživate ob ogledih vgrajenih filmov in poslušanju zvočnih posnetkov. Podpira tudi RealAudio 10, RealVideo 10, MP3, Flash ter Ogg Vorbis in Theoro. Helix Player je 100% odprtokoden (odslej je pod GPL!) in podpira SMIL 2.0 in odprtokododne kodeke Ogg Vorbis in Theora. Cilj podjetja naj bi bilo še dodatna popularizacija namiznega linuxa. Menijo, da je to dober prvi korak v to smer. Kot vedno, bo edini pravi razsodnik le čas.

12 komentarjev

Brezžični GBA

Slashdot - Končno je prišlo do premika v vodah mobilnih igralnih postaj. Tako sta te dni Motorola in Nintendo napovedala brezžični adapter za Gameboy Advanced. Dodatek za 'igračko' bo tako omogočal sočasno tekmovanje med štirimi igralci. Zaradi zasičenosti 2.4Ghz frekvenčnega območja so pri Motoroli razvili posebno tehnologijo, tak da naj bi vse skupaj boljše delovalo.

Na letošnjem 2003 Tokyo Game Show pa je imel predsednik Nintenda, Satoru Iwata, tudi govor, v katerem je nakazal smernice razvoja igričarske industrije. Tako po njegovih besedah igričarji počasi odraščamo in si želimo vedno bolj sofisticiranih in kvalitetnih iger. Prav tako nam je pomebno, da lahko eno igro...

0 komentarjev