»

Microsoft bo sodeloval z Linspire

engadget - Navkljub tožbi, s katero je Microsoft fantom iz podjetja Linspire Inc. preprečil prodajanje njihove distribucije Linuxa pod imenom Lindows OS, se odnos med podjetjema očitno izboljšuje. Softverski gigant je namreč nasprotni strani ponudil svojo pomoč pri razvoju.

Linspire naj bi bil distribucija, ki omogoča uporabo okenskih orodij, kar skupaj s splošno naravnanostjo v enostaven uporabniški vmesnik omogoča neboleč prehod na cenejšo alternativo. Microsoft bo k temu v prihodnje pripomogel z izboljšavami medsebojne združljivosti OpenOfficea in Microsoft Officea ter IM programov na obeh platformah, omogočili pa bodo tudi vključitev TrueType pisav (pod uradno licenco) ter kodekov Windows Media 10 v prihodnje izdaje Linspire.

Izvorna novica.

28 komentarjev

Google, Linspire in delnice

OSNews - Podjetje Google je danes na borzi uradno ponudilo svoje delnice. Cena delnice bo 85 zelencev, kar je bistveno manj od sprva predvidenega obsega, ki se je gibal med 108 in 135 USD.

Še bolj pa se je pri pohodu na trg zapletlo podjetju Linspire (prej Lindows), ki še vedno ne ve, kdaj bo dočakalo usodni dan. Odločili so se, da zaradi trenutnih razmer na trgu, preložijo začrtani rok za vstop nanj.

18 komentarjev

Microsoft in "Lindows" spravljena

PC Linux Online - Microsoft in Lindows.com (današnji Linspire) sta z dogovorom končala več mesecev trajajoče nesporazume glede imena Lindows. Lindows bo po celem svetu zamenjal svoje ime z Linspire, svoje izdelke s starim imenom pa mora umakniti s trga do 14. septembra letos. Microsoft bo v zameno moral plačati 20 milijonov zelencev, v last pa bo dobil tudi domene lindows.org, lincdowsos.com in druge. Klik!

Pred kratkim je Linspire, ki si je v skupnosti uporabnikov Linuxa močno popravil ugled, predstavil PhoneGaim. Gre za prvi odjemalec za Linux, ki omogoča klepet po različnih protokolih (ICQ, IRC, AIM, Yahoo!, MSN ...) in odslej omogoča tudi zvočno komunikacijo s pomočjo VoIP. Klik!

6 komentarjev

Dellova linija namiznih računalnikov z Linuxom

PC Linux Online - Dell je te dni predstavil svojo prvo linijo namiznih računalnikov z Linuxom v Evropi. Z Italijanskim podjetjem Questar, ki prodaja Dellove računalnike, so sklenili dogovor o prodaji računalnikov, ki bodo imeli nameščeno angleško ali italijansko različico operacijskega sistema Linspire 4.5.

Po specifikacijah sodeč so računalniki namenjeni manj zahtevnim kupcem, ki pa zagotovo predstavljajo večinski delež domačih uporabnikov. Izbira distribucije je tudi pokazala, da je Linspire oz. nekdanji Lindows prebrodil začetne težave, saj mu podporo izkazuje čedalje več podjetij. V ceno je poleg samega računalnika vštet še operacijski sistem, letna naročnina za prenos več kot 1800 aplikacij za končne uporabnike in 3-letna tehnična podpora.

10 komentarjev

GMail-ovi spam filtri na preizkušnji

Slashdot - Google, ki je 1. aprila svet presenetil z novico o 1 GB velikem elektronskem poštnem predalu s svojim Gmail-om, je sedaj na neuradni preizkušnji, kako oblada velikansko količino elektronske nesnage. Tako Aaron Pratt prosi, da njegov elektronski naslov prattboy@gmail.com posreduje kar se da veliko ljudi na kar največ spam list, različnih naročnin ipd., saj meri čas, ki je potreben, da 1 GB elektronski predal prejme eno sporočilo preveč in učinkovitost filtrov. Zaenkrat je prišel do 30 odstotne zasedenosti elektronskega predala s povprečno 50% uspešnim filtriranjem. Vsekakor zanimiv test, saj bo pokazal kako dobro bo Google zaščitil svoje uporabnike pred nesnago, vendar pa morate ohraniti v mislih dejstvo, da Gmail še sploh ni uradno dostopen za testiranja.

4 komentarji

Opera gre na prosti trg

OSNews - Podjetje Opera Software ASA je prikazalo finančne rezultate zadnjega četrtletja preteklega leta, ki so precej spodbudni. Skoraj 29 milijonov norveških kron prihodkov pomeni več kot 100-odstotno povečanje v primerjavi s predlanskim obdobjem. Skupaj so tako ustvarili okoli 6 in pol milijonov kron dobička, predlani pa so imeli ravno toliko izgube.

Razlogov za veselje torej ne manjka in po devetih letih delovanja se je podjetje odločilo ponuditi svoje delnice na prostem trgu, ki bodo na voljo od marca naprej na borzi v Oslu. Po besedah prvega moža, Jona S. von Tetzchnerja, bo ta poteza podjetju dala nove možnosti, da se uveljavi kot vodilni igralec na področju interneta. Klik!

Melkijad, a jih zdaj lahko kupi tudi katero konkurenčno podjetje?

9 komentarjev