»

S.T.R.A.H.

Gamer's Depot - Če še ne veste, je F.E.A.R., kot so svojo najnovejšo prvoosebno streljanko poimenovali pri razvijalcu Monolith (NOLF 1 in 2, TRON 2.0), na letošnjem sejmu E3, prejel nagrado "Best Of E3". Vsi, ki ste že videli F.E.A.R-ov predstavitveni fimček ( ogled) zelo dobro veste, zakaj je temu tako, ostalim pa naj povem, da gre za nekakšno mešanico med Half-Life 2 in Doom-om 3.

Grafična podoba in obnašanje predmetov je zelo podobno Half-Life-u 2 -- uporablja Havok fizikalni in izboljšan Lithtech grafični pogon -- tematika igre pa ima opraviti s temnimi silami zla. Vaša naloga je, da kot predstavnik najbolj elitne državne enote za posredovanja v izrednih razmerah, ugotovite, kaj je krvavo pokončalo nekoliko manj elitno Delta force enoto, ko je poskušala zavzeti oblegan nebotičnik.

Zavoljo dejstva, da so Monolith z obema NOLF-oma jako impresionirali, skoraj da ni S.T.R.A.H.-u, da bi F.E.A.R. razočaral. V pogovoru za gamers-depot so producent, glavni razvijalec igre in razvijalec pogona igre...

18 komentarjev

QuakeCon 2004

več strani - Te dni poteka v Dallasu ogromen LAN party za vse ljubitelje id-jevih iger -- Quake v vseh inačicah, Return to castle Wolfenstein, Enemy Territory in serija Doom -- QuakeCon 2004. Prostora je za 3000 ljudi in prav zaradi tega so letošnje leto poostrili pravila. Na tej prireditvi je pomembno vlogo odigrala tudi nVidia z izjemno bogatim nagradnim skladom -- skupna vrednost je 150 tisoč ameriških dolarjev. Ta dogodek so obogatili tudi z raznimi predavanji med katerimi je tudi govor Johna Carmacka. Z nekaj fotografijami s tega LAN party-ja pa so nas razveselili pri Gamer's-Depot.

18 komentarjev

Microsoftov neuravnovešen cash flow

The Register - Microsoftovi finančniki se te dni (no, roko na srce, ne le te dni) ukvarjajo z zanimivim problemom: njihove denarne rezerve se bližajo tako visoki vrednosti, da jih morajo zmanjšati.

Tržni analitiki izpostavljajo predvsem možnost prevzemov drugih podjetij, naprimer Siebela ali Sage Group, vendar gre pri vseh tovrstnih transakcijah za izjemno tvegane poteze; ne pozabimo tudi tega, da je Microsoft sposoben marsikak produkt izdelati sam in za to ne potrebuje dodatnih (neopredmetenih) sredstev, znanja. Druga -- delničarjem ljubša -- možnost se ponuja kar sama: izplačilo dividend v skupni vrednosti do $ 10 MRD, kar bi bilo največje poplačilo v zgodovini podjetja. Microsoft je med drugim znan tudi po svojih restriktivnih izplačilih, saj denarne rezerve ohranjajo visoke predvsem zaradi sodnih procesov in obveznosti do delničarjev s prodajnimi opcijami. Klik!

4 komentarji