»

Trojna 3D Mark krona

Hardware Asylum - In ne le to, Kinc, s švedske strani Hardware Asylum, je poleg vseh treh rekordov podrl tudi dva druga mejnika. V 3D Mark 2001 je dosegel neverjetnih 50.614 točk, kar pomeni, da je prvi prek 50.000 točk, v 3D Mark 2003 pa je dobil približno 10.000 točk manj (40.061) in s tem podrl mejo 40.000 točk. V 3D Mark 2005 mu žal ni uspelo doseči prek 20.000 točk, dosegel jih je le 17.560, kar pa je zadostovalo za trojno krono, dosežek, ki si ga že lep čas ni nihče lastil.

Za ta podvig sta bili uporabljeni dve Gigabyte 7800 GTX kartici v SLI načinu, AMDjev FX-57 procesor, navit na osupljivih 3,95 GHz (že nekaj časa nazaj je sicer padlo 4 GHz, a je bil procesor dovolj stabilen le za sliko namizja), DDR pomnilnik Corsair (s tem dosežkom je razbit mit, da se Corsair moduli na DFI Lanparty ploščah navijajo slabo), vse skupaj pa je počivalo na matični plošči DFI Lanparty SLI-D. Iz slike dogajanja je razvidno, da se je za hlajenje vsega skupaj uporabljal tekoči dušik.

Več na Hardware Asylum.

15 komentarjev

Je test 3.6GHz P4 lažen?

3dcenter - V torek je Sergio pisal o testu Pentiuma 4 3.6 GHz na tomshardware.com. Sedaj pa se pojavilo vprašanje, ali je bil test res opravljen na 3.6 GHz primerku ali pa gre za kaj drugega. No, te debate naj bi se lotili na forum-3dcenter.net. Sicer je debata v nemščini, a je vseeno zanimivo branje. Za tiste, ki ne znate nemško, je tukaj še ena povezavica, ki vas odpelje na MadOnionov forum, kjer poteka podobna debata. Ali so nas po domače povedano "nategnili", pa presodite sami.

2 komentarja

MadOnion preseneča

Futuremark - Avtorji izjemno priljubljenega programa za merjenje hitrosti ter zmogljivosti grafične kartice, 3D Marka 2002, podjetje MadOnion, so na svojo stran postavili odštevalni števec. Nov program, ki naj bi ga dodali na vunpotegovalne strežnike čez nekaj ur, se bo imenoval PCMark2002. Več ni znanega, problem pa tiči tudi v tem, da je zaradi šokantne novice spletna stran madonion.com tako obremenjena, da se sploh ne odziva. Bo PCMark2002 konkuriral SiSoftovi Sandri?

5 komentarjev

3D Mark 2001 SE

Futuremark - Po izidu operacijskega sistema Windows 2000 so na MadOnion začele deževati pritožbe zadevajoč 3D Mark 2000, češ da se program na veliko sesuva v sceni s helikopterjem, točno takrat ko raketa zadane truplo zrakomlata. Hitro so se zmigali ter izdali popravek ter ga imenovali 3D Mark 2000 v1.1. Tudi 3D Mark 2001 bo, kot kaže, deležen prenove. Po njihovih besedah bodo dodali popolno podporo operacijskemu sistemu Windows XP, podporo Pixel Shaderju 1.4, podporo za najnovejše Intelove ter AMDjeve umotvore ter malo utilizirali kompresijo tekstur. Aja, pa še Kyro družina bo dobila zasluženo število točk. Hkrati pa tudi navajajo, da bodo rezultati primerljivi. Dvomim, saj bi, če mislijo res narediti obljubljeno, na primer, Radeon dobiti več točk (Pixel Shader 1.4), Athlon XP bi se moral bolje obnesti (podpora SSE pri AMD procesorjih), Kyro bi moral dobiti kako tretjino točk več, pa še s kompresijo tekstur bo šlo hitreje. Kakorkoli - datum izdaje programa še ni določen, prepričan sem pa, da...

1 komentar

Patch za 3D Mark 2001 ter Kyro/Kyro 2

Slo-Tech - Pred meseci je MadOnion obljubil patch za 3D Mark 2001 ter Kyro/Kyro 2 grafične kartice, tako da bi jih vsi lastniki končno lahko primerjali z ostalimi grafičnimi karticami. Glede na to da tega patch-a ni in ni, so se na strani Petition Online odločili napisat peticijo. Peticija je startala danes (6.1.2002). Vsi zainteresirani ki bi radi končno vidli rezultat v primerjavi z ostalimi grafičnimi, dodajte svoj podpis. Vzelo vam bo le minuto časa!!

Za novico se zahvaljujem Kristjanu.

16 komentarjev

Nature Scene @ 3D Mark 2001

Broken Pixel - Vsi, ki ste si že vunpovlekli novi program za testiranje grafičnih kartic, 3D Mark 2001 imenovan, ste najbrž se opazili, da vam Nature ne dela, ker vaša grafična kartica pač "nima hardverske podpore za operacijo". Hkrati pa ste v demotu taistega programa videli drevesa, travnike, listje, pač izrezano sceno iz Naturea. To lahko pomeni le dvoje: Ali je bil demo renderiran že prej in mi v bistvu gledamo samo posnetek, ali pa MadOnion poganja Nature demo samo na karticah s PPL brez razloga. Prvo možnost lahko takoj ovržemo, saj lahko demo gledamo na večih ločljivostih, pri slabših karticah se pa zatika. Ostane nam samo še druga opcija, ki pa tudi ni resnična. Uraden odgovor MadOniona se glasi, da so v demo dali tisti odsek Nature scene, ki ni imel v sebi uporabljene nobene "tehnologije prihodnosti". Torej, tista scena, nad katero smo najbolj orgazmirali, je v resnici le grd približek pravemu Nature demu. Uf, mater, GF3 moram dobiti na test kmalu! ...

4 komentarji

Ko Sergio dobi Geforca

Jaz - Ja... Pred nekaj dnevi sem kupil Hercules Geforce PRO. Ker mi pa overclockerska žilica ne da miru, sem se spravil iz 3D Marka iztisniti največ. Tako sem zadnje dva dneva bolj ali manj (poleg učenja za test iz zgodovine, se ve ) tuhtal, kako bi dobil še tisto točko več. Po formatiranju diska, namestitvi Windows 98, nastavitvi pomnilnika na CAS2, nastavitvi frekvence procesorja iz 550 na 733 (FSB=133) ter navitju grafične iz 200/400 na 240/450, namestitvi najbolj posrečenih (beri hitrih) gonilnikov (začuda so to Detonatorji 6.47), sem prišel do rezultata 6862 3D Marks. Nič kaj posebnega, porečem. Nato pa grem na MadOnion preverjat rezultate, ki so jih dosegli ostali s 733 MHz procesorjem ter Geforceom II PRO. In - me je fršlok. V svoji kategoriji (Intel PIII 733, Geforce II PRO) sem s svojimi 6862 3D Marki zmagovalec. Drugi za mano ima (trenutno) 6771 točk. Za dokaz - obiščite to stran. Pošteno, fantje. Torej, izzivam vas. Premagajte me. V tej kategoriji, seveda .
Dodatek k novici,...

22 komentarjev