»

USB ključ mer kreditne kartice

Hartware.net - Če sodite med pedantne ljudi, ki imajo radi vse shranjeno na enem mestu, je izraelski Walletex predstavil zanimiv izdelek za vas. Wallet Flash je namreč navaden USB ključ, vendar velikosti kreditne kartice. V nasprotji z lani predstavljenim podobnim izdelkom Lacie-a, ima Wallet Flash vgrajen USB priključek enake debeline kot kartica in naj bi deloval obojestransko. Njegova kapaciteta je od 128 MB do 2 GB, odvisno od modela. Poleg tega naj bi bila kartica vodno in temperaturno odporna.



V Evropi bo Wallet Flash kupcem na voljo prvič na CeBIT-u po ceni 25 Evrov za model z najmanjšo kapaciteto in 142 Evrov za tistega z največjo.

Več o tem na uradni strani Walletex-a in v sporočilu za javnost na strani Hartware.net.

5 komentarjev

Trdi diski v obliki LEGO-kock

Slashdot - Slashdot poroča, da so pri podjetju LaCie predstavili namizne trde diske v obliki LEGO-kock. Diski so zunanji in jih lahko nalagamo kot "legice". Priklopimo jih na Usb 2.0 vodilo. Zato, da točno vemo kakšno kapaciteto imajo naši diski, so različne velikosti različnih barv. Tako imamo na voljo sledeče namizne modele: 160GB (bela), 250GB (rdeča), 300GB (modra) in 500GB (rdeča).

Prav tako pa imamo mobilne izvedenke s kapacitetami 40GB (rdeča), 80GB (bela) in 120GB (modra), ki so manjši, zato da jih lahko prenašamo. Vmesnik pa je lahko Usb 2.0 ali firewire.

Na njihovi domači strani pa si lahko preberete še nekaj več o specifikacijah.

31 komentarjev

Tisoč šeststo gigabajtov diskovja

Big Disk Extreme

vir: LaCie
X-Bit Labs - Že pred časom smo poročali o zunanjem "disku" s kapaciteto en terabajt podjetja LaCie, sedaj pa so predstavili še različico Extreme, ki je jasno še večja. Bigger Disk Extreme, kot se uradno imenuje, je sestavljen iz običajnih diskov s hitrostjo vrtenja plošč 7200 obratov na minuto in osemmegabajtnim predpomnilnikom, ki so zvezani polje RAID0, zapakirani v lično ohišje in skupaj merijo 1,6 TB. Na voljo je v različicah za priklop FireWire 400, 800 ali iLink/DV. Cena takšnega podatkovnega razkošja znaša 2200 dolarjev, napravo pa si boste lahko omislili šele poleti. Klik!

6 komentarjev

Zunanji disk z enim terabajtom

Slashdot - Če vam vaših 250 GB ne zadostuje za shranjevanje vseh podatkov, in bi jih po možnosti radi odnesli do vašega prijatelja, potem vam LaCie ponuja rešitev - prenosni trdi disk, katerega kapaciteta je 1 TB in vam ponuja povezovanje s FireWire 800 (100 MB/s), FireWire 400 (55 MB/s), USB 1.1 ali USB 2.0 (60 MB/s). S temi hitrostmi se torej lahko primerja z običajnimi ATA diski, vendar pa se njegove dobre lastnosti tu še ne končajo. Direktno na disk namreč lahko priklopite videokamero in nanj prenesete vse svoje posnetke. Vse skupaj naj bi se od februarja prodajalo za 1.199 dolarjev. Klik za slashdotovo novico, tu in tu pa prvi vtisi medijev.

12 komentarjev

Najbližji asteroid

Asteroid 2003 SQ222

vir: The Queen's University Belfast
več strani -

Kot poročajo New Scientist, je prejšnji vikend letel mimo Zemlje asteroid, ki se ji je izmed vseh opazovanih najbolj približal, saj je letel le 88.000 km mimo nas. Spomnimo, da geostacionarni sateliti krožijo na oddaljenosti približno 39.500 km. Asteroid so poimenovali 2003 SQ222, njegov obhodni čas okrog Sonca po zelo eliptični tirnici pa znaša 1,85 zemeljskega leta.

Novico so objavili tudi pri Washington Times, kjer pa so jo prekomerno napihnili, trdeč, da je šlo za vesoljsko telo srednje velikosti. V resnici je SQ222 eden izmed najmanjših zaznanih asteroidov, ki so potovali mimo Zemlje (in delno skozi njeno eksosfero). Izmerili so mu velikost 3 - 5 metrov, medtem ko je...

5 komentarjev

Kako Intel prodaja škatle.

X-Bit Labs - S tem seveda mislim škatelne verzije procesorjev, BOX verzije. Intel je pokazal vsem (še posebej AMDju>:D ), kako je treba prodajati procesorje, zapakirane v lične male škatlice. Odkar so začeli prodajati tako zapakirane procesorje (daljnega leta 1994, ko sta šla v bitko Pentium 60 in 66 MHz) pa do sedaj so jih prodali že 100 milijonov...kar velika številka, bi se dalo reči.
In kaj pride v taki lični škatlici? Razen višje cene še hladilnik in pa stilska nalepka za ohišje...

4 komentarji