»

Office 2010 zdaj zdaj tu

CNet - Naslednja različica Microsoftovega pisarniškega paketa Office 2010 bo kmalu izšla. Končno verzijo lahko pričakujemo že junija, te dni pa so preizkuševalci dobili prvega kandidata za izid. Dostopnost RC-verzije je še omejena, saj je na voljo le članom programa TAP (Technology Adoption Program). Beta verzijo je sicer Microsoft na plano postavil že novembra in odtlej je bila prenesena že dvamilijonkrat.

V novi verziji pričakujemo kar nekaj novosti, čeprav same srži pisarniškega paketa ne gre izumljati na novo. Ostala bosta nov trakovni uporabniški vmesnik, ki je bil premierno predstavljen v Officeu 2007 in shranjevanje v datotečnih formatih XML. Največja novost bo gotovo spletna verzija...

74 komentarjev

MSN Messenger 7.5

Information Week - Po tem, ko je Google predstavil svoj novi IM, si Microsoft ni mogel pomagati in je še sam predstavil, kar je naredil novega s svojim MSN Messengerjem.

Taisti dan je namreč izdal rahlo prenovljeno verzijo ne toliko starega MSN Messenger 7.0. Novosti v novi verziji 7.5 sicer ni veliko, vendar so kljub temu dobrodošle. Med njimi je novost, ki omogoča shranjevanje in kasnejše pošiljanje zvočnega zapisa v dolžini 15 sekund, vendar mora imeti uporabnik najnovejšo različico, t.j. 7.5. Prav tako nova verzija posega na področje pogovora; natančneje na izboljšano kakovost zvoka.

Da uporabniki brez mikrofona ne bi ostali...

58 komentarjev

Office XP ne dela na Cyrix-ih

več strani - Ker morda še kdo od vas vztraja na zastarelih Cyrix procesorjih, se mi zdi vredno, da objavim naslednje opozorilo: Office XP ne delujejo na nekaterih Cyrix procesorjih (predvsem starejših verzijah). Problem je v tem, ker Cyrixi niso kategorizirani kot Pentium-class procesorji (Office XP zahteva Pentium-class procesor), zato kar pozabite na kakšno nadgrajevanje. Če hočete iti v podrobnosti, potem imate tukaj spisek teh "nesrečnih" procesorjev: Cyrix CX486 DRx2-20/40, CX486 DRx2-25/50, 6x86MX/MII PR233, 6x86MX/MII PR300, MII 433, MII 333 in Media GX Enhanced (266) procesorji. Kaj naj rečem? Če imate Cyrixa in na vse načine hočete imeti Office XP ali Windows ME (ja, tudi Windows ME Cyrixi niso sposobni poganjati ), potem malce pobrskajte po navodilih, ki ste jih dobil zraven matične plošče in poglejte za alternativnimi procesorji, ki jih plošča podpira.
Članka na to temo sta dva. Prvega najdete tukaj, za malce bolj lene (poletje, kajne? ) pa je okrajšana verzija na The Inquirerju. ...

7 komentarjev

Microsoft Office XP

WinInformant - Microsoft je objavil informacije o različnih izdajah Office XP, informacije o cenah tega programskega paketa in o preizkusni verziji Office XP.
Office bo na voljo v več izdajah; cene pa bodo od $239 za Standard Edition upgrade do $800 za Developer Edition za nove uporabnike. Microsoft pa ni izdal cen za naročnino.
Office XP bo na voljo za prodajo 31. maja letos. In da bi pospešili prodajo tega programskega paketa, bo Microsoft ponudil 1 milijon kopij preizkusne verzije, ki traja 30 dni po instalaciji na sistemu, za $9.99 (za poštnino in pošiljanje). Iz Microsoft UK pa so povedali, da bodo ponudili preizkusno verzijo zastonj na njihovi spletni strani naslednji mesec.
Za več informacij o Microsoft Office XP si poglejte uradno stran.

1 komentar

Microsoft Office XP

The-Ctrl-Alt-Del - Na strani The-Ctrl-Alt-Del so dobili nov Microsoftov paket programske opreme, Office XP. Prvo, kar je zanimivo, je to da vam Microsoft dovoli predogled Offica XP za pičlih 20 dolarjev. Ja, zdi se vam čudno in tudi je. Verzija, ki jo dobite za 20 dolarjev, se vam bo, kot to piše v drobnem tisku, zaklenila 31. Avgusta. No, pa h konkretnim stvarem... Namestitev je lepa ter poteka hitro (okoli 5 minut). V paket Office XP so vključeni Word, Excel, Acces, FrontPage in Outlook. Od vsakega lahko na tej strani vidite dve zaslonski sliki. Meni ne zgledajo nič kaj drugače kot Office 2000... Vključenih pa je veliko novosti. Pomembnejša je podpora zvoku, s katerim lahko krmilite Office XP in mu celo narekujte tekst. To orodje je zaenkrat na voljo samo za angleščino, kitajščino in japonščino.

7 komentarjev

Začela se je proizvodnja Office XP

ZDNet - Microsoft Office XP, zadnjo verzijo tega programskega paketa, je Microsoft včeraj dal v proizvodnjo. Microsoft je izjavil, da bo nova verzija Office XP na voljo kupcem konec pomladi, točnega datuma pa niso izdali.
V tem članku pa si lahko ogledate, kakšne novosti nas vse pričakujejo v novi verziji MS Office XP. Dodana je predvsem možnost, da si programe popolnoma prilagodite svojim željam in okusom. Druga večja novost je močnejša integracija z internetom. Poleg tega bo vgrajeno tudi prepoznavanje govora, ter vgrajen OCR program.

5 komentarjev